Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)
Bu gün sabah 09:00 da Tahtakuş'un trafik tescil randevusu vardı, evrakları içeri verdik, normal olarak ruhsatı pazartesi günü vermeleri gerekiyordu, memur bayramda gezi varmı diye sordu, "evet dedik ruhsata göre niyetimiz var", ozaman 2-3 saat sonra gelin dedi...Tahtakuş artık resmen "özel amaçl taşıt ( motor karavan) olarak tescil edildi...
Bu gün, karavanın oturma grubu orjinal koltukların emniyet kemerlerini tamaladım, cam kenarına 3 nokta, koridor tarafına 2 nokta emniyet kemeri takıldı...
Mutfak tezgahı sıcak-soğuk su tesisatı ve gaz tesisatı ocak-evye takımına bağlandı, çalışır vaziyete geldi...
Hidraforu elektrik panosuna bağlamayı unutmuşum, tavan led'lerini sigorta bolluğundan sağ-sol olarak bağlamıştım, hidrafora yer açmak için birleştirdim, kontrol panosununda işi komple bitti..
Alt yatağın bazı durumlarda yolcu sayısına göre sedir gibi kullanılma ihtimaline karşılık, yatak altı latalarını dikey destek ve eklerine tırnak atarak sağlamlaştırdım...
Banyo lavabosunun kendi içinde montajına devam ettim, montaja hazırladım..
Ourma grubu masasının gece yatak pozisyonunda kullanılabilmesi için masaya normal ayağına ilave kısa bacak yaptım, masanın sağ arka köşesi için bir dayanak noktası gerekiyordu buda yapılarak, oturma grubu ve masası gereklilik halinde şöför koltuğu 360 derece çevrilerek 90x178 cm ebadında duruma göre 1 biyik veya 2 çocuk için yatacak yer temini sağlandı..Böylece Tahtakuş'da 2+2+1 5 kişi veya 2+2+2 6 kişinin geceleyebileceği kapasiteye ulaştı..
Yataklar için yüksek densite 10m mm gri sünger alındı ama döşemeci bayramdan önce veremiyor, süngerleri keserek yerleştireceğim, bayram sonrası kılıfları takılacak...
Bu gün ayrıca Tahtakuş'un iç jarse perdelerininde imalatını verdim, salı günü perdeleri alıp montajlayacağım..Şöför kabin arkasına çift perde, alt ve üst ranzaları kabinden ayıran perdeler, yatakların havalandırma cam perdeleri, ve mutfak cam perdesi...
Son olarak da, akü enerji kutusuna 25 mp 220 V şebeke elektriği alındığında devreye otomatik girecek şekilde bağlanmış, 25 amp 220V-12V akü şarz cihazınıda sisteme entegre ettim...