Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 313
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,156
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Bu gün tahtakuşun oturma koltuklarının önündeki masanın montajını ve duvara sabitlemesini yaptım, tabiki 360 derece dönen yolcu koltuğunda oturanın masadan yeterince faydalanabilmesi için yine yavrulu masa..Yine gerektiği zaman ranzalardaki 2+2 4 kişilik yataklara ilave 5 veye 6 ıncı yatak olarak kullanılabilecek...

20130731_184635.jpg

20130731_184727.jpg

Etiketler

Bu sabah Tahtakuş, tse'den sonra Tüv'den de karavan olduğuna dair onayı aldı..Sırada yarın sabaha randevusu alınmış Trafik Tescil bürosu var, kısmet olursa pazartesi sabah, Tahtakuş resmen özel amaçlı taşıt motor karavan veya kamp taşıtı olarak tescillenecek...
Bu gün, tahtakuşun, eksik dolap kapaklarının montajını tamamladım...
Navigasyon sistemini montajladım, 7 inch'lik bir navigasyon cihazı kullandım, geri vites kamera montajı ve bağlantıları tamamlanınca, geri vitese takıldığı anda navigasyon ekranında arka plan görünmeye başladı, geri vites kamerası karavanda bisiklet ve motor yüklü iken çıkıntıların yanaşma esnasında görünürlülüğü bakımından çok önemli bir cihaz...
Birazda banyo dedik, lavabonun musluğunu montajladım, lavabonun yerine montajı yarın..

20130801_094213.jpg

20130801_192305.jpg

20130801_192320.jpg

Bu gün sabah 09:00 da Tahtakuş'un trafik tescil randevusu vardı, evrakları içeri verdik, normal olarak ruhsatı pazartesi günü vermeleri gerekiyordu, memur bayramda gezi varmı diye sordu, "evet dedik ruhsata göre niyetimiz var", ozaman 2-3 saat sonra gelin dedi...Tahtakuş artık resmen "özel amaçl taşıt ( motor karavan) olarak tescil edildi...

Bu gün, karavanın oturma grubu orjinal koltukların emniyet kemerlerini tamaladım, cam kenarına 3 nokta, koridor tarafına 2 nokta emniyet kemeri takıldı...

Mutfak tezgahı sıcak-soğuk su tesisatı ve gaz tesisatı ocak-evye takımına bağlandı, çalışır vaziyete geldi...

Hidraforu elektrik panosuna bağlamayı unutmuşum, tavan led'lerini sigorta bolluğundan sağ-sol olarak bağlamıştım, hidrafora yer açmak için birleştirdim, kontrol panosununda işi komple bitti..

Alt yatağın bazı durumlarda yolcu sayısına göre sedir gibi kullanılma ihtimaline karşılık, yatak altı latalarını dikey destek ve eklerine tırnak atarak sağlamlaştırdım...

Banyo lavabosunun kendi içinde montajına devam ettim, montaja hazırladım..

Ourma grubu masasının gece yatak pozisyonunda kullanılabilmesi için masaya normal ayağına ilave kısa bacak yaptım, masanın sağ arka köşesi için bir dayanak noktası gerekiyordu buda yapılarak, oturma grubu ve masası gereklilik halinde şöför koltuğu 360 derece çevrilerek 90x178 cm ebadında duruma göre 1 biyik veya 2 çocuk için yatacak yer temini sağlandı..Böylece Tahtakuş'da 2+2+1 5 kişi veya 2+2+2 6 kişinin geceleyebileceği kapasiteye ulaştı..

Yataklar için yüksek densite 10m mm gri sünger alındı ama döşemeci bayramdan önce veremiyor, süngerleri keserek yerleştireceğim, bayram sonrası kılıfları takılacak...

Bu gün ayrıca Tahtakuş'un iç jarse perdelerininde imalatını verdim, salı günü perdeleri alıp montajlayacağım..Şöför kabin arkasına çift perde, alt ve üst ranzaları kabinden ayıran perdeler, yatakların havalandırma cam perdeleri, ve mutfak cam perdesi...

Son olarak da, akü enerji kutusuna 25 mp 220 V şebeke elektriği alındığında devreye otomatik girecek şekilde bağlanmış, 25 amp 220V-12V akü şarz cihazınıda sisteme entegre ettim...

20130802_201739.jpg

20130802_192335.jpg

20130802_192427.jpg

20130802_192447.jpg

20130802_192558.jpg

Yeni Ruhsatın Hayırlı olsun Atilla Abi. Karavanını güzel gezilerde kullanıp hayırlı satışlar yapman temennisiyle.

Bu sene dogru durust tatil yapamadiginizi belirtmistiniz umarim bayramda soyle keyifle gezersiniz.

Selamlar
Mustafa

aslanahmet' Alıntı:
Yeni Ruhsatın Hayırlı olsun Atilla Abi. Karavanını güzel gezilerde kullanıp hayırlı satışlar yapman temennisiyle.

Teşekkür ederim, Hakan...Bu seneyi çalışma yılı ilan ettiğim için gezi yok.....

must' Alıntı:
Bu sene dogru durust tatil yapamadiginizi belirtmistiniz umarim bayramda soyle keyifle gezersiniz.

Doğrudur, mart-ağustos 5 ayda, 2 jumbo 17m3 bitirdim, her günüm çalışmak ile geçti...Bayramda arafeden istanbuldan kaçacağım, ama bu kaçışa pek gezmek denemez, bayram süresince Saroz gökçetepe'ye gideceğim, sadece 4 gün.

Bu gün Tahtakuş'un, atık su depolarının araç altına şase aralarına montajını yaptım, mutfak, banyo lavabo, ve wc atık borularını kendi atık depolarına tesisat çekerek bağladım, karavanın atık su sistemi çalışır hale geldi...
Sonra yataklar için almış olduğum süngerlerin ölçülere göre kesimlerini yapıp yerlerine yerleştirdim, kaplamaları bayramdan sonra...

20130803_170602.jpg

20130803_170549.jpg

20130803_170538.jpg

20130803_170751.jpg

20130803_170741.jpg

Bu gün Tahtakuş'un temiz su deposunu doldurduk, hidrafora enerjiyi verdik, tüm musluklardan, iç ve dış duş dan sular akmaya başladı, hiç bir yerde su kaçırması gibi sevimsizlik olmadı, bu sevindirici oldu, sadece temiz su deposu tahliye vanasının küreselinde fabrikasyon bir üretim hatasından dolayı bir sorun çıktı vana değiştirilerek sorun çözüldü...
Masa grubu dolap altı led aydınlatmalarının açma kapama anahtarları yoktu, led alüminyum çubuklara mini açma-kapama anahtarları lehimleyip, tahtakuş'un tüm aydınlatmasınıda bugün itibari ile çalışır hale getirdik
Son olarakda Tahtakuş'un kayar kapı önüne giriş basamağınıda montajlayıp günü bitirdik..

20130804_193211.jpg

20130804_193053.jpg

20130804_193106.jpg

20130804_193018.jpg

Atilla Bey, maşallah bu da bitti , çok ta güzel oldu. Aradaki kilo farkını ölçtürebildiniz mi?

Bazen diyorum tahtakuşun arkasına bırak bir tane daha boş 17 m3 Atilla bey bu hızla onu da bitirir. ;D ;D

Kolay gelsin.

Bir tane de 13 m3 luk bekliyoruz artık.

Hasan

Teşekkür ederim, Hasan...
Kendi evi olmayan duvarcı ustası gibiyim, Bundan sonraki proje kendime eski kasa JTD 2.8 motorlu pop-up tavanlı 12 m3 olacak, eylülde başlıyorum yılbaşına kadar bitirmeyi planlıyorum....

Atilla Bey,

Kutlarım , Tahtakuş a yeni sahibi ile mutlu bir yaşam dilerim.

Ama, bence karavanların birini satmadan 3. ye başlamayın.

Karavan , almak da satmakta maalesef zor

Ankara!dan selamlar

Bülent

Uyarın için teşekkür ederim abi...
Karavan "ha deyince" kolay yapılmıyor hem birikim istiyor hemde çok zaman alıyor, bireysel olarak en az 3 ay, haftada 7 gün, günde 10 saat mesai istiyor, vakit ise en değerli şey....

Karavanlara alınası fiyatlar istenmiyor ki... Orta kalitede bir adapazarı yapımına 125-150 bin lira verilirmi ??? Verilemz elbette benim gözümde hiç bir adapazarı karavanı 80-90 tl yi geçemez. Yine ayni şekilde evin önünde yapılmış hiç bir estetiği olmayan araçlar için 60-80 tl isteniyorki hiç birisi 40-50 tl nin üstünde etmez... Ki bu araçların maliyeti ( işçilik dahil ) bu civarda değildir bile ...

TUNCO' Alıntı:
Karavanlara alınası fiyatlar istenmiyor ki... Orta kalitede bir adapazarı yapımına 125-150 bin lira verilirmi ??? Verilemz elbette benim gözümde hiç bir adapazarı karavanı 80-90 tl yi geçemez. Yine ayni şekilde evin önünde yapılmış hiç bir estetiği olmayan araçlar için 60-80 tl isteniyorki hiç birisi 40-50 tl nin üstünde etmez... Ki bu araçların maliyeti ( işçilik dahil ) bu civarda değildir bile ...

Öncelikle Atilla beyi tanımam belirteyim.

Hangi konuda olursa olsun %100 haklı olsak dahi, Emek verilerek yapılan çalışmaları kötülemeye veya çamur atma hakkımızı kendimizde bulamayız... Lütfen önce emeğe saygı gösterin.. Merakımdan soruyorum Atilla beyin yaptığı araçlardan hangisinin içini gezip birebir görerek değerlendirdiğiniz? Fiyatın uçuk olduğunu düşünüyorsanız zaten satın almayın, bu çeşit bir karavanda bulunan malzemelerin araç dahil fiyatlarını alt alta yazıp toplayınca bence fiyat 40-50 bin tl geçecektir...

Lütfen Yeni bir topic açın engin bilgi ve tecrübelerinizden; ben gibi karavan sahibi olmayan fakat ileride bir gün gözünü karartıp karavan sahibi olma potansiyelinde olanlar faydalansın... O topicte; Sahip olduğunuz karavanınızın resimlerini, yapım aşamalarını, işçilik seviyesini bunu neye göre belirlediğinizi, nerede yaptırdığınızı, karavan hakkında bilinmesi gereken herşey ile birlikte fiyatlarını paylaşın ki bizler daha ucuza estetik açıdan yüksek karavan sahibi olma yolunda ilerliyelim... Bu topic'te bunu yapmak, tartışmak bu sayfayı en kibar ifadeyle pislemek olur...

Sizin yeni bir topic açıp, bizleri aydınlatmanızı bekliyeceğim... Bunu yapmamanız halinde, kendi adıma durumu; kedi-ciğer hikayesi olarak değerlendireceğim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR