Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 313
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,154
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Bu gün Tahtakuş'un, perdelerini dikişden alıp taktım, ranza için basit bir merdiven yaptım, sonra içindeki çalışma malzemelerimi boşaltıp tekrar eve taşıdım, bir güzel temizlik yaptıkdan sonra, kamp malzemelerimi yükledim, zodiacımı, motorunu, oltamı, şnorkelimi, bisikletimi, yükledim, yarın sabah bayramı geçirmek içim saroz gökçetepeye doğru, Tahtakuş ve Yak birlikte yola çıkıyoruz...

Herkesin Ramazan bayramını kutlarım...

Yola çıkacak olanlara da kazasız belasız, keyiflerince bir tatil dilerim...

20130806_185122.gif

20130806_185159.gif

20130806_185842.gif

20130806_180800.gif

Etiketler

Atilla Bey Öncelikle SİZDEN ÖZÜR DİLERİM... Hiç istemediğim halde konu olmaık yerlere gitti... Benim niyetim ne sizi incitmek nede yaptıklarınızı beğenmemek... Ama bazı arkadaşlar DAMARIMA ÇOK BASTILAR... Açıkçası malum sitedeki fiyatlara bakınca insanların insanları aptal yerine koymasına dayanamadığımdan yazdım... SAYGILAR...

umarım herşey tatlıya bağlanarak bu konu burada kapanır,abdullah bey bende karavan sevdası peşinden koşarken bazı karavan firmaları tarafından belirtilen uçuk fiyatlara çok kızmıştım,bu konuda haklısınız,denk geldikçe sizin paylaşımlarınızı da takip ediyorum,sık sık bu konudan yakınıyorsunuz,yurtdışı karavan fiyatlarıyla ülkemizdekileri karşılaştırıyorsunuz,ancak unutmayın ki biz henüz gelişmekte olan bir ülkeyiz her açıdan,karavan kültürüde ülkemiz için yeni ve henüz hakkettiği yerden çok uzakta,bu nedenle avrupa, türkiye için şu aşamada kıstas oluşturmaz,izlediğim kadarıyla iyi niyetlice görüşlerinizi bu konudaki haklı şikayetinizi belirtiyorsunuz,ama dürtülerimizi bir noktada kontrol edebilmeliyiz,yazdığımız bir cümlenin nelere yol açabileceği,insanları kırabileceğini ölçüp tartmadan,mesajı gönder butonuna basmamalıyız diye düşünüyorum,bu benim kendi adıma çıkardığım bir ders,umarım size de mantıklı gelir,isterim ki hayalinizdeki karavana gönlünüzden geçen fiyattan sahip olursunuz,atilla abi de bu forumun en değerli üyelerinden biri,ona da iyi tatiller diliyorum,herşey bu bayram gününde herkesin gönlünce olması dileğiyle ,iyi bayramlar :smiley:

dahacesur' Alıntı:
profesyonel bir futbolcu,mahallesinde futbol oynuyor diye amatör olmaz.Atilla abi gibi bir üstada amatör demek külliyen haksızlık.istisnasız her gün Atilla abinin bu topiğine bakıyorum.beni o kadar mutlu ediyor ki tarif edemem.bu yazışmaları okudum ve çok üzüldüm.Abdullah beyin de bu kadar acımasız olmadığını düşünmekteyim.kendisi Atilla abinin gönlünü almak için özür dileyeceğini umuyorum.rica ediyorum Atilla abiyi küstürmeyiniz...herkese hayırlı bayramlar diliyorum.

Atilla Bey'in ortaya koyduğu eserlerde ki profesyonellik tartışılmaz bile ancak ,imalat ana ve tek işi olmadığından amatörlük betimlemesi haksızlık olmaz... ;)

Atilla BEy TAhtakuş yatak yerleşiminden dolayı Yak'a göre daha az dolaba sahip olacak gibi kullanım bakımından avantaj veya dezavantaj yaratırmı ?
Kalın sağlıcakla

Dolap adedi olarak fark yok dolap boyutu olarak fark çıkıyor, yatak boylarında farklar var...Aslında avantaj veya dezavantaj demek yerine fiziksel olarak yatak boylarımı? dolap çokluğumu? tercihi olabilir..

Tahtakuş Yak
Boy Gardrop 45 x 35cm 54 x 45cm
Mutfak üst dolap 45 cm 65cm
Mutfak tezgah 110cm 134cm
Banyo 150x68 cm 78x86cm
Alt yatak 194x116cm 187x117cm
Ranza 194x110cm 174x113cm

Banyodaki lavabonun arkasında ek bir kısım parçalar (uzatmalar) görüyorum. Bunlarla ilgili bilgi verebilir misiniz? Neden ihtiyaç duyuldu? Nasıl yapıldı? vs.

Duş teknesinden sonra lavabonun altını kastediorsunuz her halde...Duş teknesi 110x70 banyo 150 cm olunca, lavabonun orada da kapı girişinde verevlik çıkınca, lavabonun önüne eski dille sahanlık benzeri bir platform koymak gerekti, o bölgeyi duş teknesi ile aynı koda getirdim, platformun altından bagajdan gelen lavabo ve dış duşa giden sıcak-soğuk su boruları geçiyor...

20130719_170509.jpg

Adaş;Bayram tatilinde her seyin gönlünce olması dileğimle ..

TUNCO' Alıntı:
Atilla Bey Öncelikle SİZDEN ÖZÜR DİLERİM... Hiç istemediğim halde konu olmaık yerlere gitti... Benim niyetim ne sizi incitmek nede yaptıklarınızı beğenmemek... Ama bazı arkadaşlar DAMARIMA ÇOK BASTILAR... Açıkçası malum sitedeki fiyatlara bakınca insanların insanları aptal yerine koymasına dayanamadığımdan yazdım... SAYGILAR...

sınıflandırarak küçümsediğiniz biz gecekonducular,
herşeye rağmen sizi çaya sohbete davet ettik,
cevap yazma nezaketini göstermemişsiniz,
olsun davetimiz yine geçerli,
gelinki biz niye kendi karavanımızı kendimiz yapmışız canlı örnekleriyle anlatalım,
sizede yol gösterelim elimizden geldiğince,
birçok arkadaşımız bizim sayemizde ön yargılarından kurtulup karavan sahibi oldu,
belki sizede yardımımız dokunabilir,
amaç gezip görmek kamp yapmaksa aracın, mobilyanın, ocağın,camın çerçevenin, öneminin olmadığını anlatalım,
selamlar

atiladi' Alıntı:
Duş teknesinden sonra lavabonun altını kastediorsunuz her halde...Duş teknesi 110x70 banyo 150 cm olunca, lavabonun orada da kapı girişinde verevlik çıkınca, lavabonun önüne eski dille sahanlık benzeri bir platform koymak gerekti, o bölgeyi duş teknesi ile aynı koda getirdim, platformun altından bagajdan gelen lavabo ve dış duşa giden sıcak-soğuk su boruları geçiyor...

Hayır. Şu fotoğrafta gri görünen kısımları kasdediyordum...

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=96689.0;attach=1008911;image

...Ama tekrar bakınca onların daha çok lavaboyu asmak için kullandığınız profil benzeri bir şey olduğu hissine kapıldım. O da ilginç. Yakın plan fotoğraflarını / ayrıntılarını paylaşırsanız sevinirim.

buralpdi' Alıntı:
sınıflandırarak küçümsediğiniz biz gecekonducular,
herşeye rağmen sizi çaya sohbete davet ettik,
cevap yazma nezaketini göstermemişsiniz,
olsun davetimiz yine geçerli,
gelinki biz niye kendi karavanımızı kendimiz yapmışız canlı örnekleriyle anlatalım,
sizede yol gösterelim elimizden geldiğince,
birçok arkadaşımız bizim sayemizde ön yargılarından kurtulup karavan sahibi oldu,
belki sizede yardımımız dokunabilir,
amaç gezip görmek kamp yapmaksa aracın, mobilyanın, ocağın,camın çerçevenin, öneminin olmadığını anlatalım,
selamlar

Ya neden kompleks yaptınız anlamadım... Firma adı vermek istemiyorum ama Bir çok firmada karavan diye yaptırılan şeylerle insanlar yola çıkıyor ve başlarına gelmedik kalmıyor... BUNLARI SADECE BENMİ OKUYORUM... Evin önünde karavan yapmaya da itirazım yok... Ama o ev önünde yapılan karavan satılığa çıkarılıp da VERGİ ÖDENMEDEN KAPİTALİST KARLARINA KARŞIYIM... Hatırlarsınız burada biri UOS karavanını almıştı 2 ay sonra 2 kat para isteyince ortalık karışmıştı ... O gün ben serbest piyasa size ne diyordum şimdi yer değiştirdik... Ama hatam şurada doğru insanlar Kpitalizme meğillidir severler... 3 e alırız 10 isteriz 9 a düşeriz 8 - 6 - ondan sonra ya 3 e satsakta zarar etmesek deriz... Bu lafım Atilla beye yada size değil ... Açın bakın malum siteyi ya ALLAH RIZASI İÇİN SÖYLEYİN O GECEKONDULARA HANGİNİZ 150.000 tl öder ???

TUNCO' Alıntı:
Ya neden kompleks yaptınız anlamadım...
:smiley:
Bizde kompleks yok,
Sizin hâlâ savaş baltaniz elinizde,
Sizin muzdarip olduğunuz konuyu
Bizler seneler önce yaşadık ve kendi karavanlarimizi kendimiz yaptık
Bizim araçları yaptığımız senelerde(2009) sadece karavan ruhsatı var diye 90 model içi
Boş araçlara bile 20-30,000tl para istiyorlardı, şimdi o araçlara kimse yüzüne bakmıyor,
Kapı önünde karavanlarini yapanlar sayesinde fiyatlar biraz daha makul hale geldi
Bu araçlarda satılığa çıktıkça, karavan sayısı çoğaldıkça birkaç sene sonra fiyatlar artık oturmuş olacaktır
Sizin hayal ettiğiniz ortam satılık karavan sayısı artınca oluşacaktır
Su an talebe göre satılık karavan sayisi az olmasından dolayı fiyatlar böyle
Özetle kim karavan yapıp satiyorsa desteklemek lazım, piyasadaki çürükler zaten zamanla ayiklanacaktir, insanlar satılık karavanı görünce ne kadar edeceğini piyasa oturduğu için bilecektir,
sizin ve tüm gezenbilirdeki arkadaşların bayramını kutlarım,
selamlar

Bayramda tüm ailem eksiksiz, Saroz Gökçetepe Tabiat Parkında idik...Sol yanımda T3'ü ile Arkın, Sağ yanımda Hymer camp 54'ü ile EFEF ve Cango Micro Camperi ile UNAK2 vardı...Bir kaç günlükde olsa dinlenme fırsatı bulduk, ve pazar günü eve dönüş ile tekrar karavan dünyasına geri döndük...

20130808_062313.jpg

Atilla abi gökçetepe tab. parkı için görüşlerini alabilirmiyim .İyi tatiller

Tanju, gökçetepe tabiat parkı konforlu kamping beklentisi olanlar için uygun bir yer deyil, her karavan 40-50 mt hortumla muslukdan direkt su alabiliyor, 25-35 mt kablo ile elektrik alabiliyor, soğuk duşları var, sıcak duş yok, wc ler mobo kabin ilaçlamasına özen gösteriyorlar, marketler kampın giriş kapısının başında, orta bölümde kamp yapanlar için market 1900 mt..Ama yinede sonuç olarak ilkel bir kamp, biz kampa 2003-2004 yıllarında çekme karavan dönemlerimzde gidiyorduk, o yıllarda müdaimi olan en az 20-25 karavan vardı ve biz önce dostlarımızla bir arada olmak, sonra yüksek çam ağaçlarının altı, pırıl pırıl denizi, büyüklüğünden dolayı sıkış sıkış olmaması (200x4000 mt), bazı hastalıklara doktor tavsiyesi mühteşem çam kokulu havası, bizim için yeterli..

Bu gün, sabah önce biraz Yak 'ıle ilgilendim sonra Tahtakuş'un geciktirdiğim mutfak tezgah altı çekmecesinin ray montajlarını yaptım, çekmecesini çalışır hale getirdim, sonra şöför kabini ile kargo bölümü geçişindeki ayrım bölümünün dekoratif geçiş parçalarının kesme ve montajını yapıp, fitillerini döndüm..

20130813_185849.jpg

20130813_185906.jpg

20130813_185947.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR