Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 313
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,154
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Bayram tatili dönüşü bu kez sözünü ettiğiniz kendiniz için yapacağınız karavan başlayacak

herhalde. Şimdiden kolaylıklar dilerim.

Etiketler

Teşekkür ederim, karavanın yapımına eylül başı gibi, Tahtakuşun ardından başlayacağım, bu günlerde bir yandan Tahtakuş'u bitirmeye çalışrıken bir yandan da yeni karavanın pop-up açılır tavanı için çalışmalara başladım bile...
Lakin yeni karavanın yapım aşamalarını burada yayınlarmıyım şimdilik bilemiyorum, sabah sabah flaş reklamla şok oldum, ana sayfadaki flaş reklam eziyeti için emeği geçenleri öncelikle kutlamak gerek, bu flaş reklam eziyeti böyle devam edecekse, ben bu eziyetle uğraşamayacağım galiba....

Son bir kaç günde Tahtakuş'un içini toparlamaya devam ettim, 19 inch 12v multimedya LED TV'nin montajını yaptım, TV yak'daki gibi istenildiği zaman 35 cm aşağı indirilebiliyor, sağa ve sola döndürülebiliyor.... Masa altı kod ayarlamasında ortaya çıkan ayakabı dolabının (10-15 ayakabı 80x85x15 cm) imalat ve montajını bitirdim, kayar kapı camının iç çerçevesini dekoratif bir şekilde sonlandırdım..Kıvır zıvır toparlama işleri gerçek işlerden daha uzun zaman alıyormuş onu anladım..

20130815_161519.jpg

20130815_161435.jpg

20130816_181017.jpg

20130816_181055.jpg

Teşekkür ederim, benim patent gibi tekel düşüncelerim yok, faydalanan aynen alsın faydalansın veya biraz daha geliştirsin, ben onlardan faydalanayım........
Yak'da ayakabı dolabı olarak sağ-sol davlumbazların önünde iki dolap vardı, masa altındaki kod farkı dolabınıda ıvır zızr dolabı diye düşünmüştüm... Tahtakuş'da bu dolaplar olmayınca ayakabılık olarak masa altını düşündüm, Yak'dan farklı olarak, masa bacağını açılan kapak üzerinden kurtararak, masa kurulu iken her şartta açılır kapanır olmasını sağladım...

Atilla bey,
Uzun zaman oldu özlemişiz sizi :smiley:)

Hasan

Atilla Bey, İstanbul da pop up tavan yapan yerlerin etrafında gezip fotoğraf çekip not alırken görülmüş. :D :D :D

Bayramda Arkın ile beraber saroz'daydık , T3'ün pop-up tavanını yeterince inceledim, pop-up tavanı tamamen kendim yapacağım, böyle tasarım gerektiren bir şeyi asla kimseye güvenip emanet edemem...

20130810_063032.jpg

Bu gün, buzdolabı klime grubu üst boşluğuna kasayı yerleştirdim, kasa önünede bir kapak yaptım, boşluğun yarısının önünü boş bırakdım çünkü üst ranzadan inerken tam o noktadan insan bir yere tutunma ihtiyacı duyuyor...
Arka kapılardan bagaja erişebilmek için bagaja bir kapak yaptım, bagaj kapağını mümkün olabildiğince büyük yaptım, bayramda saroz dönüşü zodiac'ı bagajda taşıdım, böyle büyük şeylerin bagaja rahatca konulabilmesi için kapağın mümkün olduğunca büyük olması gerektiğini saroz denemesine anladım..
Karavanın kaput altı ön panjurunun buyası siline siline kelleşmişti, panjuru söküp boyadıkdan sonra tekrar montajladım...
Mutfak tezgahı alt dolabının raflarını yerlerine takdım..Banyo da yollarda oraya buraya savrulan çöp kovasını duvara tak-çıkar yapabilecek bir sistem ile sabitledim..
Yarın bagaj kapak içlerindeki karavan kabin duvarına bağlanacak-takıcak, katlanır masa ve şezlongların aparatlarını montajlayacağım...

20130820_150344.jpg

20130820_150458.jpg

20130820_164602.jpg

20130820_172702.jpg

20130820_173344.jpg

Tahtakuş artık sona geliyor, karavan içinden bir kaç görüntü...

20130820_175221.jpg

20130820_175244.jpg

20130820_175301.jpg

20130820_174825.jpg

Bu gün, Tahtakuş'un arka bagaj kapakları ile karavan bölümü arasında özellikle bıraktığım 15cm lik boşluğa 2 şerlili olarak 4 adet şezlongu, aldığım özel aparatlar ile duvara astım, gergi lastikleri ile de yolda sallanmasın diye bağladım, katlanır masayıda yine aynı şekilde bu boşluğa asdım, her an lazım olan masa şezlongun bu şekilde kolay erişilir bir yere asılması büyük kolaylık, bu tür malzemeler bagaj içine koyulduğunda çıkarıp koyması zahmetli oluyordu...Yine arka bagaj kapağı içlerine fitil dönerek ıvır zıvır konulabilecek cepler oluşturdum, palet, gözlük, olta kamışı gibi malzemeleri koymak için ideal gözler oluştu...
Bu işler bitince, Tahtakuş'u komple pasta cila yaptık, bir kaç ufak taş yarası boya bozukları vardı onlarıda rötüş fırçası ile rötüşledim..Yarın sabah dış yıkama ve iç temizlik yapıldıkdan sonra Tahtakuş'da artık yollara hazır hale gelmiş olacak...

20130821_153214.jpg

20130821_153247.jpg

20130821_153308.jpg

20130821_153226.jpg

20130821_153235.jpg

Atilla beyin yaptigi bu ek duzenlemeler bir karavancinin
Yasamini kolaylastiran ekler
Hymer benzeri ithal karavnlarda en hosuma giden taraf
Her milimetrekarenin dusunulmus ve yararli sekile getirilmis olmasiydi
Sagolsun Atilla bey ayni mantikta
Eminimki son resimdeki kapi ic ceplerinide degerlendirecektir

Kolayliklar dilerim

Teşekkür ederim...Ne yazıkki, bütün yapılabilecekleri, bir seferde hayal edebilme gibi bir yeteneğimiz yok, ama her seferinde biraz daha geliştirerek devam edebiliyoruz sadece...
Örneğin, tahta kuşun güneş panellerini yerleştirirken, şu ana için gerekli deyil (3x130=390 watt) ama bir adet daha panel ilave edilebilmesi için panel ölçüsü boş bırakıldı...Yine tavan havalandırması ile ilk panel arasında da otomatik uydu anteni takılabilecek ölçüde yer bırakıldı, uydu anteni takmadım çünkü 2014 yılı nisan ayında TV yayın sistemi değişeceği için neler ile karşılaşabileceğimizi şimdilik bilemiyoruz, ben yerini bırakdım, günü gelince duruma göre bir şey yapılır diye düşünüyorum...

20130821_192932.jpg

20130821_193002.jpg

Bu gün, Tahtakuş'u sabah yıkattım, sonra detaylı bir iç temizlik yapdık, tüm imalat ekipmanları eve taşındı, artık Tahtakuş karavan olarak hazır...
Artık bizde yeni 12m3 pop-up ducato projesine kafa yormaya başlayabiliriz...

20130822_163735.jpg

20130822_163711.jpg

20130822_163657.jpg

20130822_150108 A.jpg

20130822_145815.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR