Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 313
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,156
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Duyarlılığınız için teşekkür ederim, İlhan bey....

Etiketler

Bu gün Tahtakuş'un ranzalarının ve wc'nin kapılar tarafı arka duvarını sonunda yerine montajladım....

20130805_192320.jpg

20130805_192504.jpg

20130805_192406.jpg

sevikilhan' Alıntı:
Öncelikle Atilla beyi tanımam belirteyim.

Hangi konuda olursa olsun %100 haklı olsak dahi, Emek verilerek yapılan çalışmaları kötülemeye veya çamur atma hakkımızı kendimizde bulamayız... Lütfen önce emeğe saygı gösterin.. Merakımdan soruyorum Atilla beyin yaptığı araçlardan hangisinin içini gezip birebir görerek değerlendirdiğiniz? Fiyatın uçuk olduğunu düşünüyorsanız zaten satın almayın, bu çeşit bir karavanda bulunan malzemelerin araç dahil fiyatlarını alt alta yazıp toplayınca bence fiyat 40-50 bin tl geçecektir...

Lütfen Yeni bir topic açın engin bilgi ve tecrübelerinizden; ben gibi karavan sahibi olmayan fakat ileride bir gün gözünü karartıp karavan sahibi olma potansiyelinde olanlar faydalansın... O topicte; Sahip olduğunuz karavanınızın resimlerini, yapım aşamalarını, işçilik seviyesini bunu neye göre belirlediğinizi, nerede yaptırdığınızı, karavan hakkında bilinmesi gereken herşey ile birlikte fiyatlarını paylaşın ki bizler daha ucuza estetik açıdan yüksek karavan sahibi olma yolunda ilerliyelim... Bu topic'te bunu yapmak, tartışmak bu sayfayı en kibar ifadeyle pislemek olur...

Sizin yeni bir topic açıp, bizleri aydınlatmanızı bekliyeceğim... Bunu yapmamanız halinde, kendi adıma durumu; kedi-ciğer hikayesi olarak değerlendireceğim...

Bende Atilla beyi tanımam...

bkocoglu' Alıntı:
Atilla Bey,

Kutlarım , Tahtakuş a yeni sahibi ile mutlu bir yaşam dilerim.

Ama, bence karavanların birini satmadan 3. ye başlamayın.

Karavan , almak da satmakta maalesef zor

Ankara!dan selamlar

Bülent

Yazımı Bülent Beyin yazısına karşılık yazmıştım...

Gerçek fiyatları öğrenmek istiyorsanız yabancı sitelerde hem ürün fiyatları hemde bitmiş araç fiyatları mevcuttur baka bilirsiniz... Ayrıca isterseniz adapazarındakilerden sora bilirsiniz kaça yapıyorsun diye... Üreticiler bile artık fiyatlarını malum sitedeki aptalca fiyatlardan esinlenerek ve yine gezen bilirde ev önünde gecekondu yapanların fiyatlarından esinlenerek ARTTIRMAKTALAR... Buda ne yazık ki karavan severlere Negatif olarak yansımaktadır...

TUNCO' Alıntı:
Bende Atilla beyi tanımam...

Yazımı Bülent Beyin yazısına karşılık yazmıştım...

Gerçek fiyatları öğrenmek istiyorsanız yabancı sitelerde hem ürün fiyatları hemde bitmiş araç fiyatları mevcuttur baka bilirsiniz... Ayrıca isterseniz adapazarındakilerden sora bilirsiniz kaça yapıyorsun diye... Üreticiler bile artık fiyatlarını malum sitedeki aptalca fiyatlardan esinlenerek ve yine gezen bilirde ev önünde gecekondu yapanların fiyatlarından esinlenerek ARTTIRMAKTALAR... Buda ne yazık ki karavan severlere Negatif olarak yansımaktadır...

Sanırım çocukluğunuzda 'ev önünde gecekondu yapanlar' la negatif bir olay yaşadınız. Karavan fiyatı belirleme konusunda da ekspersiniz. Küçük dağları yarattınız büyüklerin yapımına da yardımcı oldunuz. Hatta sizden önce İstanbul da 6 tepe vardı sizin sayenizde 7 tepeli bir şehir oldu.

meteoravcısı' Alıntı:
Sanırım çocukluğunuzda 'ev önünde gecekondu yapanlar' la negatif bir olay yaşadınız. Karavan fiyatı belirleme konusunda da ekspersiniz. Küçük dağları yarattınız büyüklerin yapımına da yardımcı oldunuz. Hatta sizden önce İstanbul da 6 tepe vardı sizin sayenizde 7 tepeli bir şehir oldu.

Yanıldın Orkun(CUK) İstanbul'da benden önce 1 tepe vardı sayemde 6 tepe eklendi 7 tepeli şehir oldu ... :smiley: Ne kadar terbiyesizce kendini bilmezce bir uslup bu... Daha 3. mesajınız ve yazdığınıza bakın... İstanbul sizin gibiler sayesinde bu hale geldi... Sizi terbiyeli olmaya davet ediyorum... Edepsizle edepsiz olamam ... Hele çakma hesaplarla hesaplaşma yapanlarla hiç işim olmaz... İstediğiniz terbiyesizliği yapabilirsiniz sizi muhatap almayacağımı biliniz...

TUNCO' Alıntı:
Yanıldın Orkun(CUK) İstanbul'da benden önce 1 tepe vardı sayemde 6 tepe eklendi 7 tepeli şehir oldu ... :smiley: Ne kadar terbiyesizce kendini bilmezce bir uslup bu... Daha 3. mesajınız ve yazdığınıza bakın... İstanbul sizin gibiler sayesinde bu hale geldi... Sizi terbiyeli olmaya davet ediyorum... Edepsizle edepsiz olamam ... Hele çakma hesaplarla hesaplaşma yapanlarla hiç işim olmaz... İstediğiniz terbiyesizliği yapabilirsiniz sizi muhatap almayacağımı biliniz...

Atilla Abi bu konuya verdiğim rahatsızlıktan ötürü özür dilerim. Sayın Abdullah(CIK) her zamanki bilmişliğinizle hesabın çakma olduğu yaftasını yapıştırıvermişsiniz. Bu mesajı yazmadan önce sizin diğer mesajlarınızı da okudum. 98 mesajınızın yarısından fazlası 'bu karavan bu para etmez' ev önünde gecekondu yapanlar pahalı satıyor,...karavan yapanlara ve satanlara sürekli bir sallama haliniz var. Bu sallamalarınızı okuyunca iki satır yazma ihtiyacı hissettim. Gezenbilirin karavan bölümünü uzun süredir takip ediyorum. Henüz bir karavanım olmadığı için fazla bir mesajım yok. Merak ettiğim tüm soruların cevabı sitede var. Terbiyesiz ve edepsizlik kısmını da diğer site sakinlerinin takdirine bırakıyorum. Konuyu kirletmeme adına ve Atilla Bey' e olan büyük saygımdan ötürü her ne yazarsanız yazın size yönelik başkada bir şey yazmayacağım. Şunuda belirteyim Atilla Bey' i hayatımda hiç görmedim, hiç konuşmadım, kendisini buradaki paylaşımları vesilesiyle yazdıklarından tanımaktayım.

Atilla Bey;
BAşlığınızı kirlettiğim için kusura bakmayın. Bende nacizhane birkaç fikrimi paylaşayım.

Şu an için sitede paylaşım yapan ne yazık ki bir avuç insan. Bunların en ayrıntılı en sistematik şekilde yapanlardan birinin mesajında böyle paylaşımlar yapmak , bu kişileri paylaşım yapmaktan alıkoyacaktır.
Son 5-6 sene içerisinde aktif paylaşım yapan bir çok arkadaş bir yerlere dağıldı. Bu da belli bir kultur olusturulması açısından zararın en büyüğünü karavancılığa verecektir.
Sonuçta herhangi bir paylaşım yapmadan bu araçları yapıp internette gene satılabilir.
Ayrıca bu mesajların yerinin "Satılık vasıta sitelerinde gördüğümüz araçları tartışalım" olmalıdır.

Saygılarımla

HAsan

karavancılıktan offroada geçmeme rağmen atilla abinin yaptığı karavanları an be an izledim,çünkü kendisi yapımın bütün aşamalarını fotoğraflarla detaylıca burada anlatıyor,hangi aşamada ne yapılmalı ne yapılmamalı,bütün tecrübelerini aktarıyor,her karavanında yeni bir şeyler uyguluyor,karavan firmaları dahil bir çok karavan yapan amatör yada profesyonel bakıp yol yordam görüyor,telefonu açık ve ne zaman aransa yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor,bu nedenle kendisine teşekkür etmek lazım..
estetik göreceli bir kavram olduğu için katı bir şekilde eleştirilemez bence,atilla abinin karavanları size estetik gelmeyebilir,oysa bir başkası çok ama çok beğenebilir
fiyat konusuna gelince ,bu son 2 karavanı istediği fiyatlara satabilecek mi,bu konuda bende endişeliyim,belkide yakında keşke bu 17 m3 işine girmeseydim diyecek,umarım istediği fiyatlara satar,kolay gelsin

omnitemporal' Alıntı:
karavancılıktan offroada geçmeme rağmen atilla abinin yaptığı karavanları an be an izledim,çünkü kendisi yapımın bütün aşamalarını fotoğraflarla detaylıca burada anlatıyor,hangi aşamada ne yapılmalı ne yapılmamalı,bütün tecrübelerini aktarıyor,her karavanında yeni bir şeyler uyguluyor,karavan firmaları dahil bir çok karavan yapan amatör yada profesyonel bakıp yol yordam görüyor,telefonu açık ve ne zaman aransa yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor,bu nedenle kendisine teşekkür etmek lazım..
estetik göreceli bir kavram olduğu için katı bir şekilde eleştirilemez bence,atilla abinin karavanları size estetik gelmeyebilir,oysa bir başkası çok ama çok beğenebilir
fiyat konusuna gelince ,bu son 2 karavanı istediği fiyatlara satabilecek mi,bu konuda bende endişeliyim,belkide yakında keşke bu 17 m3 işine girmeseydim diyecek,umarım istediği fiyatlara satar,kolay gelsin

+1

TUNCO' Alıntı:
gezen bilirde ev önünde gecekondu yapanların

Abdullah bey,
gecekondu kelimeniz için sizinle tanışmak ve bu konuda konuşmak isterim,
yazarak değilde yüzyüze sıcak çayımı ikram ederek,
maltepe buluşmalarına katılırsanız hele daha çok memnun olurum,
selamlar

Merhabalar, ne mutlu ki bu,
bu güzelim sitedeki, gerçek karavan tutkunlarının yapmış olduğu olumlu paylaşımlar sayesinde, bilgi, çevre, cesaret vb. gibi kazançlar sayesinde, bende bir Gecekondu sahibi oldum. Allah hepinizden razı olsun, en büyük payında, atilla abi olduğunu paylaşmamak haksızlık olur.
Malum site, Sahibinden. com türkiyede gerçek bir ihtiyacı karşılamış, bu tarakta bezi olan herkesi bilgilendirmeye devam eden bir site olarak, isteyen istediği fiyatı yazmış, alınmış satılmış, kimseyi ilgilendirmeyeceği gibi, ilgi gösterilen dal üzerinde ortalama bilgileri çıkartmak için baz alınabilmektedir.
Yurt dışı sitelerdeki fiyatları göz önüne almak tabiki güzel bir bilgi birikimine yardımcı olacaktır, fakat hayali gerçekleştirmek, adı üzerinde Hayal olacaktır. Türkiyede yaşadığımızı hatırlatarak, %100 üzerinde ÖTV ödenmesi gereken malum tartışma konusunda, bu işten ekmek yiyen firmaların fiyatlarını, bu vergilere göre belirlediğini tahmin ediyor, Gecekondumu yaparken karşıma çıkan maddi manavi zorluklar dolayısı ile hiçte basite alınması gereken bir konu olmadığını hatırlatmak istiyor, arzu eden herkesin gönlüne göre bir gecekondu sahibi olması dileği ile sevgilerimi sunuyorum.

Arkadaşlar,

Yorumlarımızla Atilla Beyi-en azından bu sayfalarını- rahatsız ettik.

Ben , nacizane 14 yıllık karavancıyım. Şu anda sahip olduğum karavan 5. karavanım.

Zaman zaman bende kızıyorum, evinin önünde, küçük atölyelerde karavan yapanlara , ancak, bu girişimci arkadaşlar olmasaydı rekabet olmazdı.
Şimdi, o belli markadaki karavanların fiyatları belkide %100 daha yüksek olacaktı.

Attila Beyi bizzat o mekanında araçlarının başında çalışırken ziyaret ettim.
Kendisi , gerçekten çoooook emek harcamış, cesur ve çalışkan bir kardeşimiz.
Siz onun harcadığı enerjiyi ve vakti görseydiniz, bu 17lik karavanları 100.000 e bile vermezdiniz.
Atilla bey, tahminim bu karavanlara istediği fiyatların en az % 60-70 ini zaten sermaye olarak araçlara bağladı. Bu malzemeler tarlada yetişmiyor.

Bu nedenle bu tip tartışmaları başka alanda yapalım.

Atilla Beyi üzmeyelim.

Sonuçta bu serbest pazar, isteyen istediği fiyata alır satar......

Saygılarımla

Bülent KOÇOĞLU
Ankara

Atilla Bey'in tüm yaptıklarını ve paylaşımlarını hep "ne becerikli insanlar var, helal olsun" duygusuyla izledim, kendisine ve yerli üreticilere getirilen eleştirilerin en hafif deyimiyle "haksızlık" olduğunu düşünüyorum, tartışılması gereken konular, karavanlar üzerindeki ağır vergi yükleri, insafsız ithalat politikaları ve devletin karavancılığa bakış açısıdır, başka bir başlık altında bunları sonuna dek tartışalım ama bu işle uğraşan, merak duyan bir avuç insanı kırıp küstürmeyelim. Herkese iyi bayramlar, sevgi ve saygılarımla.

vetborn' Alıntı:
Atilla Bey'in tüm yaptıklarını ve paylaşımlarını hep "ne becerikli insanlar var, helal olsun" duygusuyla izledim, kendisine ve yerli üreticilere getirilen eleştirilerin en hafif deyimiyle "haksızlık" olduğunu düşünüyorum, tartışılması gereken konular, karavanlar üzerindeki ağır vergi yükleri, insafsız ithalat politikaları ve devletin karavancılığa bakış açısıdır, başka bir başlık altında bunları sonuna dek tartışalım ama bu işle uğraşan, merak duyan bir avuç insanı kırıp küstürmeyelim. Herkese iyi bayramlar, sevgi ve saygılarımla.

Biraz fazla iyimsersiniz Atilla Bey'in gerek paylaşımlarındaki samimiyeti gerekse karavancılığa yaptığı katkılar kesinlikle takdire şayan ;ortaya koyduğu eserlerin fiyatlandırması ise tamamıyla onun takdiri neticesinde butik üretimden kaynaklı tasavvur edemeyeceğimiz pek çok maliyeti arttırıcı unsur mutlak surette vardır...ancak, profesyonel üreticilere getirilen eleştirileri haksızlık olarak nitelendirmeniz o eleştirileri yapanlara haksızlık olur.....Üretici firmaların fiyat belirlemelerinde veya ortaya çıkardıkları kaliteden yoksun ürünlerde inanın ÖTV en masum etken çünkü sıfır araçtan üretim sözkonusu değil....Ülkede söz sahibi 5-6 üreticiye bir camper yaptırmaya kalksanız araç hariç yaklaşık olarak benzer donanımlar için 30000 TL ile 65000 TL arasında birbirini hiçbir şekilde desteklemeyen fiyatlar ile karşı karşıya kalırsınız.....
Herkese iyi bayramlar

Kalın sağlıcakla

profesyonel bir futbolcu,mahallesinde futbol oynuyor diye amatör olmaz.Atilla abi gibi bir üstada amatör demek külliyen haksızlık.istisnasız her gün Atilla abinin bu topiğine bakıyorum.beni o kadar mutlu ediyor ki tarif edemem.bu yazışmaları okudum ve çok üzüldüm.Abdullah beyin de bu kadar acımasız olmadığını düşünmekteyim.kendisi Atilla abinin gönlünü almak için özür dileyeceğini umuyorum.rica ediyorum Atilla abiyi küstürmeyiniz...herkese hayırlı bayramlar diliyorum.

Tüm arkadaşlara, hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ederim...
Ülkemizin şu an içinde bulunduğu durumda, aynı meseleye ne kadar farklı baktığımız bir gerçek, birimizin ak dediğine diğeri kara diyebiliyor, hastalıklı ruhlu bir sürü insanı tv'lerde dinlerken, eminimki sinirden tırnaklarınızı yiyorsunuzdur...
Eğitim ve kültürden yoksun sosyalleşemeyen toplumlada hırs ve sinir insanları ele geçirdikce, saldırganlık bir zevk ve hobi haline dönüşüyor, ayrışma ve kutuplaşma son hızıyla devam ediyor, tabiki alt platformlarda bütünün aynası....
Ama her şeye rağmen küresel dünya dedikleri işte böyle bir şey...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR