Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)
Bu gün sabah Tahtakuşun bilgisayarlı ebatlama ve CNC kesim ahşaplarını teslim aldım...Hurdacılarada uğrayıp çiftli yolcu koltuğu ile değiştirilecek tekli şöför koltuğunuda aldım, sonra eve dönüp çalışmaya başladım...
Önce kesilmiş parçaların tasnifini yaptım, sonra buzdolabı-klima ve gardrop bloğundan montaja başladım...
CNC de kesilmiş dolap ön panelleri, hani jilet gibi oyulmuş, benide dekopaj ile dolap kapak deliği delmekden, deldiğim pencerelere fitil dönmekden kurtardı, ahşap malzemenin hafifliği müthiş, 100x212 plakayı iki elinin parmakları ile tutarak kaldırıp ileriye koyacak kadar hafif, bu çalışmayada etkiyor, yan duvar eğim kesimlerinde plakayı defalarca tezgaha koy kes yerinde dene bidaha tezgaha koy kes işlerinde hafifliğin çok büyük avantajı var...
Önceden belirlenmiş yerlerine duvara önce "U" alüminyum montajlanıyor sonra duvar eğimi kesilmiş parça bu alüminyum kanala içine mastik sürülerek takılıp, kontra vidalaması yapılıyor, bu montajın ana prensibi, karavanını kendi yapmayı düşünenler bu aşamaların fotoğraflarına dikkat etsinler...
Montaja buzdolabı sağ-sol duvarlarını montajlayarak başladım sonra gardrobun sol duvarı aynı zamanda banyonunda sağ duvarı oluyor , montajını yaptım...
Bu gün hava çok sıcaktı, ter içinde kaldım, klima yerine takılı olmadığı için çalıştıramadım, montaj bittikden sonra buzdolabı ve klimayı kalıcı yerlerine koydum, artık yarından itibaren, çalışırken klimayı çalıştırabileceğim...