Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 396,826
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Mehmet Abi,
Dediğiniz gibi taş kullanıyor. Ben de ileride metal disk takmayı düşünüyorum aslında. Bu bakımdan verdiğiniz bilgiler çok iyi oldu. Metal diski adapte ettim demişsiniz. Kendi yuvasına uymuyor mu? Nasıl bir işlem yapmanız gerekti?
Selamlar,

Etiketler

Benım makınenın yuvası kucuk oldugu ıcın tornacıya bır rondele yaptırmıstım
Onemsız bır ucret odemıstım (pıyasadakı rondele lerı guvenılır bulmadım)
Bır de , makınen umarım 1600 wat veya daha uzerıdır.
Kolaygelsın.

Yücel bey hayırlı makina'nız hayırlı olsun güle güle kullanın.

Bu makina çok önemli eğer demir ve özellikle profil çokca kesiyorsanız elinizdeki kesme motoru iyi tutamadığınızda ve profili keserken kasdığınızda taşın patlama olasılığı çok yüksek benim bir kere taşlama motoru ile keserken taş elimde patladı parçalarını göremedim dondum kaldım bir diğer dikkatsizliğim bu gibi kesme işlerinde mutlaka sağlam eldiven ve gözlük kullanmak gerekiyor,bu makina ile risk büyük oranda azalacaktır bir benzerinden Levent abide almıştı açılı kemelerde bıçak yatmadığından tam düz bir açı çıkıyor ortaya ve 2 parçayı kaynatırken hiç boşluk kalmadığından profilde delinme olmuyor tekrardan hayırlı olsun güle güle kullanın.

Taşlamayla çalışırken bir keresinde ben de taşın ucunu parçaladım. Diskten fırlayan parçalar açık cilde geldiği noktalarda ciddi can yakıyor. Göze gelmesi halinde dediğin gibi ciddi sorunlar açabilir.
Önce güvenlik, Maske gözlük, eldiven ne gerekiyorsa, Tabii her şeyden önce ayık, uykusuz, düşüncesiz bir kafa,
Allah hepimizi kaza beladan korusun.

Geçen sene karavanı boyarken bir boşluktan diğer boşluğa atlarken romorka takılmıştım ve romork benimle beraber hareket edip düşmeme sebep olmuş ve sol dizimin bağları kopmuştu.
Bu olaydan sonra tekrar yapıma başlamadan karavanın el frenini yapmaya karar verdim. Bu cumartesi boyunca gerekli değişiklikleri yaparak yeni aldığım el freni kolunu monte edeip bağlantıları uyarlayarak çalışır hale getirdim.
Gerçekten romorkta el freni çok önemli eğim arttıkça bazen bu hafiflikte bile kontrol etmek güçleşiyor. Artık el freni ile bu daha da kolay olacağı gibi yapım sırasında yeni kazalar yaşanmaması için de iyi oldu.

hpim2676.jpg

Önce çeki kolu üzerinde nereyi kapatacağıma karar verip montaj yapılacak kısımdaki boyaları tel fırçayla temizledim.

hpim2678q.jpg

Sonra resimde gördüğünüz yeni oyuncağımla düzgün açıyı hesaplayıp bir profil keserek yerine monte ettim. Bu üstüne ekleyeceğimiz saca destek olacak.

hpim2677.jpg

hpim2680.jpg

Sonra uygun ölçülerde sacın kesilmesi ve kaynakla montajı işlemleri geldi.
hpim2680.jpg

Montajdan sonra el fereni için gerkli boşluğu sac üzerinde keserek açtım ve delikleri delip, El frenini monte ettim.

hpim2682.jpg

hpim2684.jpg

Bundan sonra da el fereninin bağlantılarını ayarlarken hava karardı ve çalışmayı bıraktım. Bu günlük yapabileceğimiz bu kadarmış. El freni mekanik olarak çalışır halde yarın yeni eklenen kısım boyanmak için hazır.

hpim2683.jpg

Eline sağlık, bu iyi olmuş...
El freni karavanda çok önemli, yıllar önce sarozda 6.5 mt karavanı araçdan çıkarıp yerine yerleştirmek için 4 kişi elle iteleyip kakalarken az kalsın 5 mt lik uçurumdan aşağı atıyorlardı, şans eseri karavanın hatalı yüklemeden ağır olan arka kısmı yere oturdu karavan şaha kalktı ve bu şekilde yere sürünerek uçuruma uçmakdan kurtuldu...

Yücel kardeş herşeyden önce güvenlik,el freni güzel olmuş,birde geçen seneki takılıp düşme olayından haberim yok geşmiş olsun inşallah başka bir sıkıntı,kaza olmaz.

Geçmiş olsun Yücel, bu konu benim de dikkatimden kaçmış kusura bakma. :-[

Teşekkürler Yusuf, Kendi kabahatimi yazmadım tabii :smiley:
Benim önceki bahçem hafif arkaya meyilli olduğu için sadece tekerleklerin arkasına takoz koymuştum,
Zaten karavanın her işi zımpara dahil bitmişti ve boyuyordum. Yani şaseye dokunmuyordum bile.
Herhalde bu yüzden çok sıkı sabitleme gereği görmedim o anda, bilmiyorum.
Elimde boya tabancasıyla şasenin bir boşluğundan diğerine geçerken,
Ayakkabının altının çıkıntılı kısmı profile takıldı,
Şase benimle beraber öne yürüyünce ben de bir elimle diğer profile tutunarak bacağım etrafında döndüm.
Bütün bunlar bir anda oluverdi.
Tabii bu sırada şase öne doğru hareket etmeye devam etti.
Sonuçta ilk saniyelerde gözlerim karardı ve kendimi bayılmamak için zor tuttum. Ama birkaç derin nefes alıp o aralıktan çıkmayı başardım.
Bir süre dinlendim ve sadece dizimi burktuğumu düşündüm. Buz falan koydum.
Ama dizim davul gibi şişip daha da kötüleşince hastanenin yolunu tuttuk.
Bir dizi film çekildi, Bağların yırtıldığını söylediler. İğneyle girip dizimin içinden kan çektiler, Sonra rahatladım. Zaten olayın üzerinden bir hafta falan geçince düzeldi dizim.
Ama yine de çok zorlayınca hafiften sızı yapıyor hala o kadar.
Ama hiç tahmin etmediğim bir şekilde kazaların bir anda gelebildiğini de öğrenmiş oldum.
Sonuçta dizim veya bacağım kırılmadığı için şükrediyorum.

Geçmiş olsun; daha önemli bir sonuç yaratabilirdi..

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR