Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 396,121
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Alucopond'un 300 x 150 cm levhalarıda var, enine kullandığında sadece ortada tek bir birleşme yeri olacak, bu ekyerinide arabalarda kullanılan yapıştırma plastik süs bantlarıyla halledebilirsin..Levhaları profile bağlamak için pop perçin düzgün hizalarla, eşit aralıklarla atıldığında gözü rahatsız etmez sanırım..Ayrıca alucopondu caka'da istediğin gibi kıvırtabiliyorsun..
Plastik lambriler iç mekan tasarlandığı için dış koşullara çok mukavim deyildirler, biraz hafızanı zorlarsan, bahçede köşede unutulup yıllarca kalmış plastik bir bidona dokunduğun zaman nasıl parçalandığını görmüş olabilirsin..Dikkatli ol..

Etiketler

Dış yüzey giydirmelerde kullanılan ve Atilla Beyin de önerdiği alucobond denen malzemeyi, FAZER (Fazıl Erdim, Ankara) motokaravan yapımında epeyce kullandı diye biliyorum; bilginize...

Cavid Sezen

Atilla abi,
300x150 panelleri araştıracağım. Bu konuya hala daha kafa yoruyorum. Ama dışta vida görünmesini gerçekten istemiyorum.
Ama plastik bidon, Lamine edilmiş dış cephe lambrisiyle aynı şey değil. Tek ortak noktaları petrolden gelmeleri diye bu malzemeleri aynı düşünemeyiz.
Burada formulden tutun işlenişe ve ürünün yapısına, tasarımına kadar her şey farklı. Güneşe dayanacak bir plastik bidon yapmak isteseler emin olun ki yapabilirler.

Yücel bey Atilla beyin bahsettiği malzeme ve daha fazlası AOSB de bulunan Ege pleks firmasında bulunuyor ve çeşitli aliminyum çıta profil çeşitleri birinci sanayide mevcut ,ayrca karavanınızda kullanacağınız vidalarıda inox kullanmanızı tavsiye ederim toptancıdan alırsanız sanıldığından daha ucuz ebatlara göre değişiyor ama ben 30 tanesini 1,5 TL ye alıyorum bunlarıda yine birinci sanayide Carfi de bulabilirsiniz .
İzmir'e geldiğinizde ararsanız ben size yardımcı olabilirim. Selamlar

Cengiz Bey,
Bilgiler için teşekkürler. Söylediğiniz yerlere bakacağım.
Aliminyum panel malzeme için önce İnşaatçılar sitesine bakacağım.
Belki vidalar İNOX olursa dışarıda çirkin gözükmez.

Yücel kardeşim çalışmalarında başarılar.Çakma karavan karasörünü profil iskelet ile şekilendireceksin değilmi?Daha sonra DIŞ yüzey (Aloucoband ,Polyester,Plastik lambri,Aliminyum gofraj,Alininyum çizgili bir malzeme daha var.) İST da DEMİRER karasör firması kullanmış bir gör. incele.ORTA İzolasyon (Yoğunlaştırılmış strafor pollypan)İÇ Yüzey gemilerin iç kabin duvarlarının yapımında kullanılan3 veya 4 mm bir formika kontraplak kullanabilirsin.Yüzyıl geçse deforme olmaz. Ocak ,lavabo ve evye çaşme hidrofor sorun değil zaten.Şimdilik iyi
lik ve güzellikler diliyorum.

Metin abi,
Teşekkürler ama söylediğin sayfaya link verebilir misin ben arattım başka şeyler çıkıyor.

yugun' Alıntı:
Umarım ve dua ederim ki Çelebi'yi Evliya Çelebi'nin doğum gününe kadar bitirebiliriz.
Her zamanki gibi karavan konusunda deneyimli dostlarımızın fikir ve görüşlerini ve manevi desteklerini bekliyoruz.
İnşaallah herşey gönlünce olur Yücel kardeşim.
Yazılanları okurken aklıma gelenleri karalamak geldi içimden.
Böyle araçlar sürekli hareket halinde olan şeyler olduğundan(İnşaallah olmaz) yinede hesaba katılması gerken bir durum ise bir vukuat esnasında tadilat ,onarım kolaylığı.Yücel kardeşim ben çok uzun yıllarca çok lüx araçları dili dilim kestim ekledim hayata döndürdüm ve bu işleri sıfır hata ile yapmaya çalıştığımdan adımızdan yıllarca söz ettirdik çok şükür ve zirvede ikende 2 yıl önce çalışmaya son verdim.Artık kendime ve sevgili eşime zaman ayırma zamanı.
Bunları nedemi yazıyorum yani bu kadar işin erbabı iken lüx araç sahiblerinin yine lüx panelvan ve içine erişimi zor olan araçlarını çoğu kez yapmak istemezdim.Sebebi ise hasar gören yerin içini kesmek,arkasını sökmek boşaltmak gerektiğinde bu tür araçların işçilği bizleri çok uğraştır ve üzerdi.
Şimdi sen bunu nasıl zevkle imal ediyorsan bir vukuat anınıda düşünerek yapmalısın.Mesela dıştan ,yandan gelen bir hasarı ,bir sürtünmeyi içini sökmeye hiç gerek kalmadan dıştan onaracak gibi malzeme kullanır,döşersen ,köşeleri buna göre döner kıvırırsan onarım aşamasında işi sadece dışardan halleder bizim gibi zorlanmaz ve üzülmessin.
Vida görünsün istemiyorum diyorsun ama o kadar yabancı imalatı olan araç,gereçler varki hatta dışa atılan orjinal perçinler o araca ayrı bir görünüm verirdi. (İETT nin eski Leyland otobüsleri) yinede görünmesin dersen onları da kapatacak çok alternetif şeyler mevcut.
Ben kısa geçiyorum sen uzun anlar örnekleri çoğaltırsın
Ayrıca Bauhaus'taki malzemelerin bir çoğu almayadan geldiği için aklınına gelmeyenleri orada gezerkende yakalıyabiliyorsun,artı yine aynı firmadan elinde olmayan satın almak istemediğin bazı takım ve cihazları kiralama imkanının olduğunu hatırlatmak istedim.
Kolaylıklar diliyorum.
Kemal

Kemal Abi,
Her ne kadar diğer malzemeleri de araştıracaksam da benim gönlümde şu anda hala plastik lambri var. Bunun artılarından biri de herhangi bir hasarda sadece hasarlı lambrilerin atılarak hasarsızların tekrar kullanılabilecek olması. Oysa hazır panellerde bir sürtme yada çizik oluşması halinde komple tüm duvar panelini değiştirmek gerekecek. Yine Bir kenardan başlayarak hasarın bulunduğu lambriye kadar sökülmesi yeterli. Ama Allah korusun zaten iç iskeleti eğip bükebilecek bir kazanın telafisinde o zaman iç kaplamanında sökülmesi sanıyorum ki gerekir. Çünkü zaten büyük ihtimalle iç kaplama da hasar görecektir.

Yücel bey,
malzeme olarak tabela ,reklam işlerinde kullanılan malzemeleride alternatif olarak düşünebilirsiniz.

http://www.malzemeci.net/index.php?p=list&k_id=128&kn=Al%FCminyum+Kompezit+Panel
http://www.kupreklam.com/aluminyum_kompozit_paneller.asp
http://www.kupreklam.com/aluminyum_levha.asp
http://www.kupreklam.com/aluminyum_profiller.asp

Projenizde başarılar ,kolay gelsin.

hpim2674p.jpg

hpim2673.jpg

hpim2675k.jpg

Kesim makinemiz bugün geldi. Satış sitesinin verdiği fotoğrafında küçük görünüyor ama oldukça büyük ve ağır bir makineymiş. İyi haber bizim kullanabileceğimiz her türlü profili kolayca kesebilecek olması. Kötü haber ise makineyi oradan oraya taşımak yoracak biraz.

Teşekkürler Yusuf,
Gerçekten profilleri kendim kesebileceğim için işim oldukça kolaylaşacak. Çünkü bazen bir şeyi başkasına anlatmak kendin yapmaktan daha zor olabiliyor, bilirsin...
Bir de çok gel git oluyordu tabii sanayiiye.
Selamlar,

Yenı makınenı gule kullan yucel . sanıyorum kesıcı malzeme olarak karbonfıleks tas kullanılıyor. bır benzerını daha once kullanmıstım. Ne varkı taşı cabuk bıtırıyor ve kesme anında kıvılcım ve ısı yukselme fazla oluyor . ben benzerı bır alete kesım bıcagı olarak profesyonellerın kullandıgı kesicinin metal dişli 20 cm caplısını adapte ettım . 30x30 - 1mm profılı 5-8 sanıyede kesebılıyorum ve en az kıvılcım , elletutulabılecek ısı derecesı oluşuyor. Kesıcı bıcagı karabaglarda yıldız makıne den 40 tl ye almıştım.
Ayrıca calısmalarını da takıp ettıgımı bılmelısın . Kolaygelsın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR