Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 396,120
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Yücel bey eline sağlık güzel olmuş ,ayrıca geçmiş olsun.

Etiketler

Bugün ilk önce gri mat ilk kat sonra da son kat boyasını attım.

hpim2687k.jpg

hpim2688j.jpg

Ama bu iş daha bitmedi, Mekanizmanın işlemesinde çelik halatı başka bir yoldan geçirmek için makaralı bir sistem kuracağım önümüzdeki günlerde.

Yücel bey geçmiş olsun, görünmez kaza,
fakat bir yandan da bize nazar değdi galiba demeden geçemiyorum :D, siz dizinizden, Atilla ağbi belinden, ben se motosiklet kazası geçirdim,
yinede yılmak yok yola devam, kolay gelsin

Levent Bey, Teşekkürler.
Bu zorluklar bizi yıldıramaz. Sadece artık daha temkinli davranıyorum.
Bu da bir kazançtır. Hatalardan ders çıkarıp bir daha yapmamak.

Dün akşam yapabildiğim iş,
Makaralar kaynakla yerlerine monte edilerek bağlantı sistemi yeniden kuruldu.
Böylesi daha iyi oldu.

hpim2689.jpg

hpim2690.jpg

hpim2691.jpg

El freniyle birkaç küçük ayar işimiz dışında işimiz kalmadı.
Bütüne ve sona giden uzun yolda küçücük bir adım daha tamamlandı.

Sırada sabitleme ayakları ve iskeletin yapımı var.

Yücel kolay gelsin kardeş,aklıma geldi o el freni tellerini görünce bilemiyorum tabi planlama nasıl olacak ama bence karavanın altını idareli kullanki ileride atık su deposu ve temiz su deposunu koyacak boşluklar kalsın,nasıl olur bilmiyorum buradan tam detayını göremiyorum ama o telleri mümkün olduğunca yanlardan geçirmeye bak,ortaya koyacağın depo vs.engel olmasın.

Teşekkürler Yusuf,
İleride gerekecek şeyleri görebilmek önemli gerçekten.
Ama yeni kombi tasarımında su deposu çok daha arkada sonlanacak.

Yücel bence sabit depo yapma İngiliz sistemi temiz ve atık su depolarını portatif yap.

Cengiz Abi,
Olabilir, daha pratik bir şeyler bu modelde daha iyi olabilir.
Şimdilik çok ayrıntıları düşünmek istemiyorum. İlk hedefimiz içine gireceğimiz kapalı alanı sağlamak ve yukarı açılan kısmı ve açılma sistemini bitirmek
Gerisi nasıl olsa olur.

Yucel kardes.
oncelıkle kolay gelsın . Lakın dıkkatımı ceken bır endısemı bıldırmeyı gorevım kabul ederek kendımı engelleyemedım. :smiley: Agırlık konusunda endıselendım bıraz. Takıb edebıldıgım kadarı ıle kullandıgın profıller ve eklemiş oldugun mustemılat da daha dıkkatklı davranacagına her ne kadar emın olsam da kuskularım var. Ornegın el fırenı telını , kılıflı elfrenı telı ıle yapmıs olsaydın daha hafıf ve gergınlıgını kendı tasıma kılıfı ıle saglayacagından dolayı dıledıgınız bolgeden helezonık kıvrımlarla ıletebılmenıze olanak verebılecektı . Ve yahut en azından makaraları polyester esaslı maddelerden kullanabılırdınız.
Yınede yakından gorene sensın , daha ıyı bılırsın.

Kolayına gelsın -guc kuvvet versın.

Mehmet Abi,
Polyester makaraları gördüm ama bana yeterince sağlam gözükmedi.
Makaralar çelik olsa da sadece iki tane oldukları için kayda değer bir ağırlıkları yok.

Bugün arka destek ayaklarının önce tasarımı ile sonra da yapımı ile bir miktar uğraştım. Ayakların ikisinin de parçalarını kestim. Birisinin kaynak işleri bitti. Tabii millerin geçeceği delikler delinecek, Sonrasında tesfiye, temizlik işleri ve montaj sonra da şaseye montaj işleri yapılacak. Yani ayaklar konusunda daha alacak yolumuz var ama işe başladım bugün ve önemli bir yol da alındı bu konuda.

ayak.png

Bugün diğeri de bitti ve bir miktar temizlik yaptım. Sonra delmeye çalıştım ama 11mm çapındaki delikleri bu metallere el matkabıyla delemeyeceğim. Kollu kaideli matkap lazım. Haftaiçi bir arkadaşımın dükkanına götürüp orada deleceğim, sonra boyanıp monte edilmeye hazır hale gelecek.

hpim2697.jpg

hpim2698.jpg

Evet bugünlük de bu kadar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR