Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 396,837

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Sevgili Yücel kardeşim kolay gelsin.Şimdi seni izliyor ve bilgi sahibi olmak istiyorum.Bu arada Serkan bey kardeşimle sohbetimizde beni fema halde etkiledi en sonunda ben de camper ı satıp bir çekme imlatına başlayacağım.SEVGİ ve SAYGILAR.

Sevgili Yücel kardeşim kolay gelsin.Şimdi seni izliyor ve bilgi sahibi olmak istiyorum.Bu arada Serkan bey kardeşimle sohbetimizde beni fema halde etkiledi en sonunda ben de camper ı satıp bir çekme imlatına başlayacağım.SEVGİ ve SAYGILAR.

Bugün sabahtan destek kollarını arabaya attım. Akşamüstü işten sonra soluğu hemen üst komşuma ait makina imalathanesinde aldım.
Çok şükür ki Demirci'deki gibi burada da şanslıyım üst komşumun devasa kalorifer kazanları (ve daha neler neler) imal edilen bir makina atölyesi var,
Bir diğer komşum ve çocukları da o atölyede çalışarak başka işler de yapıyorlar,
Atölyenin üçüncü müdavimi ise ben olacağım herhalde :smiley: Şaka bir yana bize makinasını kullandıran üst komşuma ve yardım eden fotoğrafta gördüğünüz diğer komşum değerli Eyüp Abi'ye çok teşekkürler.
hpim2712.jpg

Fotoğrafta gördüğünüz benimkinin ağababası matkap sayesinde delikler 1 saat içinde delinerek monte edilmesi gereken civata ve somunların montajı yapıldı.
hpim2713.jpg

Sevgili ve değerli komşularıma tekrar teşekkürler.
hpim2715.jpg

Geçen gün sabitleme kollarından birinin montajı tamamlandı. Bilgisayarım çöktüğünden paylaşamamıştım.
Karavanımız yeni planda arkadan kapılı ve koridorlu olacağından bu kollara ihtiyaç doğdu. Ayrıca yapım sırasında şasenin üzerine çıkmam gereken durumlarda güvenlik nedeniyle bu aşamada yapılmaları gerekiyor. Diğeri de sorunsuz monte edilebilirse ardından boyanacak ve iskeletin yapımına bundan sonra başlayacağız.

hpim2721.jpg

Bugün önce diğer ayağı da monte ettim. Sonrasında ilk kat boyalarını attım. Artık karavanın üzerine güvenle çıkılabiliyor. Bugünlük de yapabildiklerim bu kadar.

hpim2737.jpg

hpim2738g.jpg

hpim2739.jpg

Yücel hocam,bu destek ayakları için sen ve komşularınız epey emek verdiniz ama eksik yaptığınızı ben son halini gördükten sonra farkettim.Tekerleğin durduğu zeminle ayağın bastığı zemin arasında 2-3 cm fark olsa ayağı açamazsın.Çukur olsa taşla falan desteklenebilir fakat yüksek olursa zemin de sert ise işin zor.En az 10 cm lik ayarlanabilir bir düzenek yapmanız gerekirdi. Bir çözüm bulacağına eminim.Örnek ayarlanabilir ayak.

karavan sabit.aya?? 2.jpg

öncelikle selamlar ve kolay gelsin
konun tamamını okudum ve aklıma takılan bir sorunun cevabını aradım
bu karavan bittiğinde seyir halindeyken trfik kontrollerinden geçebiliyornu?
geçenlerde okuduğum bir konu beni üzmüştü kamyonet üzeri karavandan hemde hazır (fabrikasyon) yapım. karavan sever arkadaşımız hatırı sayılır bir ceza yediğini söylüyordu.
karavan meraklısı ama sahibi olamamış biri ve yoğun trafik denetimlerinin yapıldığı yaşayan biri olarak nedense aklıma ilk takılan konulardan birisi bu oluyor
size çalışmalarınızda başarılar

Sami Abi,
Bu çevirerek açılan ayakları tabii ki biliyorum. Ama benim seçtiğim çözüm daha basit, sağlam ve pratik olması dolayısıyla bu oldu.
Üstelik kullanımı da bir manivelayla defalarca çevirerek açılan ayaklardan daha pratik bana göre,
Torsiyonlu dingilin verdiği toleranstan yararlanılarak her zeminde açılabilir bu ayaklar. Üstelik karavan da hafif olacak.
Şimdi bulamıyorum ama benzer çözümlerin kullanıldığı mini karavanlar görmüştüm.
Çok abartılı durumlarda ayakları indirip arabayla karavanı yarım metre daha öne çeker öyle de açabilirim (Buna dayanabilecek kadar sağlam yapıldılar) ama dediğim gibi torsiyonlu dingil nedeniyle buna bile gerek yok.

Sn St,
Şu anki duruma göre seyir yüküyle beraber 750kg'ı geçmediği halde herhangi bir sorun oluşmuyor, Tabii çekici aracın çekme kabiliyeti yasal olarak ruhsatına işlenmişse. Bizim mini karavanımız bu sınıfa girmesi için çalışıyoruz.
750 kg'ı geçerse bu karavana ruhsat çıkartılması gerekiyor. Ki bunu ancak firmalar yapabiliyor. Çünkü tip onayı almak için firma olmanız gerekiyor. Bu durum çok zor olsa da bir firmayla anlaşarak yine yapılması mümkün,
Ancak ülkemizdeki profesyonel firma üretimi 750kg'dan ağır karavanların bile pek çoğu ruhsatsız geziyor bu da bir gerçek.
Bahsettiğiniz kamyonet üzerine konulan ve istendiğinde kolayca ayrılabilen karavanlar kanunun başka maddelerine tabii olup kullanımlarının ruhsata işlenmesi gerekip gerekmediği konusunda tam bir kesinlik yok. Bu durum yasal bir boşluktan kaynaklanıyor. Bahsettiğiniz ruhsattan ceza kesilen arkadaşınız benim aracım karavan değil ben aracımın üzerinde karavanımı taşıyordum şeklinde dava açabilir. Tabii buna değecekse.

Bugün son kat boyası da bitince sabitleme ayaklarımız da bitmiş oldu.
2011 de bitmesini umut ettiğimiz karavanımızın yapımında bir adımı daha geride bıraktık böylece,
Ama bir haftasonu daha da bu işe harcanmış oldu. (Yok canım tamamı değil tabii ki)

hpim2752.jpg

hpim2751e.jpg

hpim2750.jpg

hpim2749t.jpg

hpim2748.jpg

İşte bugünlük de bu kadar. Bundan sonra karavanın tabanının kaplanması veya yan duvarları taşıyacak iskeletiyle uğraşacağız ama önce hangisi karar veremedim henüz.

BİLGİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM SİZE TEKRAR KOLAYGELSİN İNANIN BİTMİŞ HALİNİ BAYAĞI MERAK ETTİM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR