Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 396,530
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Bugün kaynakları taşlayıp, Sorunlu bölümleri tekrar kaynakladım. Zaten az bir şey kalmıştı dünden.
hpim2987.jpg

Bir not burada gerçekten havalar çok güzel ama erken kararmasa benim için daha iyi olcaktı.
Artık neredeyse haftaiçi çalışma fırsatım kalmadı diyebilirim. Genelde hava karadıktan sonra geliyorum ve gitgide de daha erken kararacak.
Neyse, yok bi çare nasıl olsa,
hpim2988.jpg

Bütün kaynakları yapıp güzelce temizledikten ve köşeleri taşlama ile düzelttikten sonra, bu kez başka bir astarla ve fırça ile astarlıyorum.
Küçük bir kısım olduğundan bu sefer tabanca kullanmıyorum, Çünkü bilen bilir, temizlemesi de bir dert,
hpim2989.jpg

Fırça ile hem gereken miktarı tutturmak, hem de temizlik işleri daha güzel, Az da olsa iz kalıyor ama önemli değil,
Bu ara boyamalar biraz mecburiyetten, nasıl olsa kaynak yapılırken gereken yerler tekrar açılıp tekrar kaynak yapılacak ve yanacak.
Bu yüzden buraya artık son kat boya da atmıyorum.
hpim3001.jpg

Kısa süre içinde iskelete geçmeyi planlasam da yine yapamayacağım herhalde,
Çünkü arabaya çeki demiri taktırmam gerekiyor. Ve muayene bu ay bittiği için Çelebi'nin taban kaplama ve iskelet malzemelerinin alınması biraz daha bekleyecek.
hpim2990.jpg

Etiketler

Bu arada çalışma mekanımın anlaşılması için birkaç genel plan çekeyim dedim,

hpim2992.jpg

hpim2995.jpg

hpim2998.jpg

hpim2999.jpg

İşte bütün işler burada yapılıyor. Balkonu ve bahçeyi atölye gibi kullanıyorum. Normalde her şey içerde kullanacağım zaman çıkarıyorum. üst iskelete başlamadan kaynak makinesinin prop kablolarını uzatmam gerekiyor. Şimdilik böyle idare ediyorum.

hpim3000.jpg

Bu arada tam arkamızda iki inşaat yükseliyor. İnşaatların hareketli ve gürültülü olması bana pisikolojik fayda sağlıyor.
Bu bina bahara kadar yükselecek ve bana öğle saatlerinde gölge sağlayacak.

Yücel Bey,
Çelebiyi oraya nasıl getiriyorsunuz? giriş yeri göremedim. bu arada bence çalışma alanı gayet güzel. sonuçta müstakil ev değil burası. apartman olmasına rağmen gayet güzel bir yer.

Yan taraftaki yoldan girip çıkıyorum. Fotoğrafta uzakta görünen bahçe kapısına kadar elle manevra yaparak çekip, O noktada arabaya bağlayıp gidiyorum.
Geri gelirken de bu noktada söküp elle karavanı arka bahçeye alıyorum.
Bu tür manevraları tek kişiyle yapmak zorlaşmaya başladı, Karavan bittikten sonra bir daha arkaya kadar sokmam hiç, Ön taraf ta iyi ama yan kısım dar. Evin önü çiçek bahçesi. Yani yapıma uygun değil ama o kapının hemen önü karavanı koymaya uygun.

Burasının uygun olması çok seyrek ve sadece kıyıda fidanların olmasından kaynaklanıyor,
Ben geldiğimde ot ve çöplerden bu fidanlar görünmüyordu bile,
İki haftasonu bahçeyi çapalamakla uğraştım.
Aslında Turgutlu'da böyle site çok ama böyle bahçe yok gerçekten,
Olanı da uzun aramalar sonucunda tesadüfen buldum.

Eğer ileride buraya girip çıkmakta zorlanırsam, yol kenarında yapacağım bazı işlerimi. Yolun karşısında da uygun arsalar var. Çapraz karşımızda bir badem tarlası var. Ama yoldan elektrik kablosu uzatmak her zaman problemlidir. Şimdilik iskelet kısmı ve üst kaplama işleri arka bahçede yapılacak.

sizin mesajınızdan sonra demir kapıyı fark ettim. ileride gerçekten de sorun olacağa benziyor. ama şu anki yerine değil de direk demir kapıdan aracınızla arka arka giderek bahçe içinde park edebilirsiniz sanırım. geçenlerde youtube da bir video seyretmiştim. "camper trailer" idi. ama normallerden daha büyük. çadır açıldığında mutfak tezgahı falan römorkun içinde idi. çadıra giriş de içeridendi. yani büyüktü ama kapalı vaziyette adam tek eliyle sanki 2 kiloluk poşeti kaldırır gibi ön tarafını kaldırabilmişti. denge problemi de görünmüyordu. o adresi bulabilirsem mesaj atarım. öyle birşey olsa aslında daha iyi olurdu ama bu sefer de yükselik problem olurdu. neyse bir an önce bitsin de bırakılacak yer nasıl olsa halledilir. tekrardan kolay gelsin.

Sizin gördüğünüz fotoğrafı bilemiyorum malesef.
Problem ucunu kaldırmakta değil, Dingilin hesaplanmış bir noktası olduğu için uca düşen ağırlık önemli bir ağırlık değil. Ağırlaşan romorku engebeli zeminde hareket ettirmek zorlaşmakta, Çünkü bir sürü taş tümsek, çukur vb üzerinden atlatmak gerekiyor.

Bahçe genişliği arabanın girmesi için uygun, ancak çok dar olduğu için kapıyı açıp arabadan inemezsiniz,
Hem bu kadar dar ve uzun bir yerden o karavanı geri manevrada dümdüz geçirmek
elle geçirmekten daha kolay değil.
Solda duvar, Sağda basamak nedeniyle çekici aracın sağa sola manevra yeteneği çok kısıtlı kalıyor. (belki 10-15 cm)
Sağa ve sola ancak bu kadar mesafeniz varken arkanızda bakan bir kişi olsa bile çok zor,
Ancak Atv ile yapılabilr veya bis gibi bir arabayla...

selamlar,bir çok resim açılmıyor bu neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama yaptığınız güzel çalışmayı takip zorluğu oluyor :-\
havaların erken kararmasından şikayet etmişsiniz,
sanırım metal kesme makinasından sonra birde gece aydınlatma sistemi alacaksınız :D

Aslında dusunmedim değil, ama açık alanı aydınlatarak kaynak yapmak zor. Kaynak en kolay günesli havalarda yapılıyor.

Bugün çok gözümde büyüyen işlerden birini de halledip,
Aracıma CE belgeli, projeli çeki demirini taktırdım.
İnşallah bayram sonrası muayene işlemi de tamamlanıp
Aracın karavan veya romork çekebileceği ruhsatına işlenecek.

hpim3048.jpg

hpim3045.jpg

hpim3046.jpg

hpim3047.jpg

Evet bir viraj daha geride kalıyor böylece...

Yücel çeki demirin hayırlı olsun sonunda karar vermişsin

Yusuf,
Firmanın liste fiyatını yazabilirim 590TL
Buna sadece muayene ve elektrik işleri (30tl) dahil değil.
Bende zaten önceden çeki demiri taktırdığım için elektrik işi olmadı.

Cengiz Abi,
Teşekkürler,

Bugün bayram öncesi son iş günü sayılır. Bu nedenle erkenden Turgutlu'ya döndük
Ve hemen Çelebi ile küçük bir gezintiye çıktık.
Üst iskeletin profillerini satın aldık, Ve dönüşte kendi malzemelerini Çelebi'ye yükleyerek döndük.
Evet bayram tatilinin sunduğu fırsatta üst iskelet ile uğraşacağım.

hpim3055.jpg

hpim3056.jpg

Ve İskelet planları da güncellenip tamamlandı,
İşte hazırız, Yeni bir aşamaya başlıyoruz,

celebicombiiskelet2.png

celebicombiiskelet.png

celebicombiiskelet3.png

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR