Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 396,537
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Planlanan:
celebicombiiskelet3.png

Son durum:
hpim3069.jpg

Etiketler

Daha önceki resimlerden tavanın açılacağını biliyorum ama sanki biraz ağırlaşıyor gibi ,boş şase iken ok ağırlığı 40 kg tartmıştın ,binek araçlarda çeki demirine düşen ağırlık 50 kg yi geçmemesi gerekir diye biliyorum toplam ağırlık hesabı yaptınmı .Gerçi yükleme ile ağırlık dengesi sağlanabilinir.

Yok, ciddi bir ağırlık artışı söz konusu değil,
Güçlü iskeletten kaybettiğimiz ağırlığı, Hafif kaplamadan fazlaca kazanacağız.
Benim çeki demiri'nin üzerinde 120kg yazıyor ama oralara getirmek mantıklı değil tabii,
Şu an ön tarafın çok ağır gözükmesinin sebebi oranın çoğunluğunun yapılmış olmasından biraz da
Arkada da kapıların ve arkaya yapılacak rampanın ve sabitleme ayaklarının belirli bir ağırlığı olacak,
Ayrıca mutfağın ve dolapların arkada olması başlıbaşına bir ağırlık getirecek zaten,
Dingilin önünde olacak şey sadece masa ve yatak olabilen oturma grubundan ibaret...
Bütün sabit yapılar tamamlandıktan sonra, Tüp, Buzdolabı, Su deposu, Aküler gibi şeyleri de ince ayar için kullanacağız.,

Bugün de erken kalktım ama komşularımı rahatsız etmemek için 11:30'a kadar başka işlerle uğraştım,
Sonrasında gereken parçaları gereken uzunluklarda keserek işe başladım,
Çok çalıştım ve yoruldum ama sonuçta bir şeylerin değiştini ve geliştiğini de görmenin mutluluğunu yaşadım,
Evet bir gün daha bitti, Ana iskeletin yalnızca bir veya iki günlük işi kaldı,
Yarın Ovacık'a kampa gideceğim için bunu da inşallah haftasonu tamamlamayı düşünüyorum,
Biraz dinlenmeyi hakettiğimi düşünüyorum.

hpim3091.jpg

hpim3094.jpg

Yağışa karşı yine tamamen örterek önlem alıyoruz,

hpim3095.jpg

hpim3096a.jpg

hpim3099.jpg

hpim3097a.jpg

İşte bir gün daha böyle bitiyor, Akşam güneşinin ışıkları ile...

kolay gelsin yücel usta
bahçeden karavanı çıkaracak yol var di mi?
dükkanda konteyner yapıp dışarı çıkaramayan birini biliyorum :smiley:

yücel usta eline emeğine sağlık kısa sürede uzun yol aldın. baya da güzel olacak bitince

kolay gelsin çok emek istiyen bir işe başlamışsınız
ama güzel şeyler ortaya çıkacak gibi görünüyor
emeğinize sağlık

yücel bey,çalışmalarınızı ilgi ile izliyorum.yavaş ama ne yaptığınızı bilerek ve tadını çıkartarak ilerliyorsunuz.
ellerinize sağlık. güzel bir eser çıkacak ortaya, oda sizin emeğiniz olacak.
sağlıkla kalınız.

Yücel bey tebrikler ..Çok güzel gidiyor çalışmalarınız..Tebrik ederim...Sıkı bir şekilde takib ediyoruz....İnşallah bitince hep beraber kamp yaparız.

kolay gelsin yücel usta
bahçeden karavanı çıkaracak yol var di mi?
dükkanda konteyner yapıp dışarı çıkaramayan birini biliyorum

Teşekkürler, Evet çıkabiliyor bahçeden ve arada çıkarıyoruz. Bugün bir deneme turu yaptık mesela. Ama çıkmayacak bir bahçe olsaydı da ben onu çıkarırdım bir şekilde :smiley:

yücel usta eline emeğine sağlık kısa sürede uzun yol aldın. baya da güzel olacak bitince

Teşekkürler, İnşallah diyelim.

kolay gelsin çok emek istiyen bir işe başlamışsınız
ama güzel şeyler ortaya çıkacak gibi görünüyor
emeğinize sağlık

Evet, tek kişi için oldukça büyük bir emek gerekiyor, Teşekkürler güzel dilekleriniz için.

Smiley Smiley Smiley
İyi gidiyor...

Teşekkürler,

yücel bey,çalışmalarınızı ilgi ile izliyorum.yavaş ama ne yaptığınızı bilerek ve tadını çıkartarak ilerliyorsunuz.
ellerinize sağlık. güzel bir eser çıkacak ortaya, oda sizin emeğiniz olacak.
sağlıkla kalınız.

Teşekkür ederim, Umarım dediğiniz gibi olsun, Sağolun

Yücel bey tebrikler ..Çok güzel gidiyor çalışmalarınız..Tebrik ederim...Sıkı bir şekilde takib ediyoruz....İnşallah bitince hep beraber kamp yaparız.

Sağolun Serkan Bey, İnşallah...

hpim3223.jpg

hpim3225v.jpg

Bugün de biraz çalıştım ve ana iskelet montaj işleri bitti. Birkaç ek daha yapılacak ama sonraki aşamalarda da yapılabilir, İnce işler.

Bu bayramı çok verimli geçirdiğimi söyleyebilirim, Bu 9 gün neye yetmedi ki, Arabaya çeki demiri taktırıldı, Ana iskelet bitirildi, Aile ziyaretlerine gidildi, Misafirler ağırlandı, Ovacık'ta kamp yapıldı. Güzel bir bayram böylece geride kaldı...

Bundan sonra iskelet önce bir primer boya yapılacak sonra üst kapağın yapım ve montajına geçeceğiz.

Yusuf bir mantar haftalarca toprak altında beslenir ve güneşi görmeye hazırlanır, Sonra 1 günde bitiverir....
Demek istediğim şu ki, Şu an müsait olmasan da müsait olduğun zaman gelecek ve o zaman hazır olacaksın...

3 yıl önce yaptığım hayalimdeki karavanımın ilk modeli:
img718.jpg

Bir üstadın dediği gibi Biraz cesaret, biraz gayret, biraz da mecburiyet...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR