Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 396,537
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Bugün akşam koşa koşa eve geldim,
Amaç hava kararmadan iskeleti boyayabilmekti,
Hava karardı ama ben devam ettim,
Nihayet boyayı da tamamladım.
İskelet yarınki yağmurdan önce, nispeten daha güçlü bir nem korumasına ben de iç huzuruma kavuştum.

Etiketler

Yusuf Usta,
Teşekkür ederim, Benim heyecanımı ve hissettiklerimi paylaştığın için,
Selamlar,

Bugün bayramdan önce taktırdığım çeki demirinin projeleri ve TSE onayı elime ulaştı,
Hemen yurtiçi kargoya gittim, Dağıtımdaymış, aracı sanayii de bulup teslim aldım kargomu,
Frensiz 400, frenli 900 kg lık limit belirlenmiş,
Karavanın boş ağırlığını 500 kg altı olarak bitirebilmek altın hedefimiz, Bu bize 750 olan ruhsat zorunluluğu sınırına kadar 250 kg kargoyu gönül rahatlığıyla karavanın içinde taşıyabileceğimiz anlamına gelecek. Arabadaki kargo için ayrılan kısmı da sayarsak bu bize özellikle sezonluk yolculuklarda ciddi bir kolaylık sağlar. 600 kg'ı gümüş, 650kg'ı bronz hedef olarak düşünebiliriz.
Belgeler çok ayrıntılı ve bütün hesaplamalar üzerinde yapılmış, Biraz karmaşık hesaplamalar söz konusu, projeler, fatura gerekli her şey eklenmiş

Şu an arabanın bütün belgeleri elimde,
Bundan sonra 29 gün içinde muayeneye girip, Trafik tescil'e durumu bildirmek ve ruhsatımı değiştirmek zorundayım.
Bu değişikliği biraz erken yaptık, Ama bu Çelebi'nin bundan sonraki yapımında malzeme taşıma işlerinde daha rahat kullanılabilmesini sağlayacak,
Özellikle İzmir'den alınması gereken malzemelerin taşınması ve büyük bir kısmı İzmir'de yapılacak-yaptırılacak olan Mobilya, iç dekorasyon gibi işlemler öncesinde
bu tadilatın yapılabilmesi iyi oldu...

hayırlı olsun, en azından bu işlemde aradan çıkmış oldu, şimdi daha rahat hareket edersin

ilk bürokratik işlem geçildi.hayırlı olsun.

Bugün beni ziyarete gelen İzmir'li karavancılardan Cengiz Abi ve Metin Abi ile güzel bir sohbet yaparken,
Bir taraftan da ben açılan kısmın yapımı için yeni aldığım profilleri temizledim ve antipas ile boyadım,

Bir ara karavanı çıkartıp küçük bir deneme sürüşü de yapma fırsatımız oldu beraber.

Bu güzel çalışma gününe ayrı bir keyif kattığınız için teşekkürler, Ayağınıza sağlık.

hpim3235.jpg

yugun' Alıntı:
Bugün beni ziyarete gelen İzmir'li karavancılardan Cengiz Abi ve Metin Abi ile güzel bir sohbet yaparken,
Bir taraftan da ben açılan kısmın yapımı için yeni aldığım profilleri temizledim ve antipas ile boyadım,

Bir ara karavanı çıkartıp küçük bir deneme sürüşü de yapma fırsatımız oldu beraber.

Bu güzel çalışma gününe ayrı bir keyif kattığınız için teşekkürler, Ayağınıza sağlık.

hpim3235.jpg
Aynı keyifi bizde yaşadık teşekkürler Yücel

Sevgili Yücel kardeşimi ziyarete gittik ve misafirperverliğinden çok memnun kaldık.Ayrıca kendisini vermiş olduğu emeğinden dolayı kutluyorum.Çok iyi bir iş çıkartacak.Biz iyi bir gün geçirdik.Düşünen ve benide yanına alan Cengiz kardeşimede ,Yücel kardeşimede değerli eşinede teşekkür ederim.SEVGİ ve SAYGILAR.

Panelvanların içini yaparak karavana dönüştürlen araç sayısı bayağı çoğaldı örnek çok ama bu şekilde sıfırdan başlayarak çekme karavan örneği yok bu sebeple çok merak ediyorum Yücel kardeşimizin Çelebi'sini bakalım sonuçu zaman içinde hep beraber göreceğiz.

Bugün ilk önce Çelebi üzerinde daha önce yanlış yapılan birkaç noktayı düzeltmem gerekti,
En arkadaki desteklerin montajında yaptığım bir hatayı düzelttim, Bu üst kapağın yerine iyi oturmamasına neden olacaktı çünkü,

Sonra plana göre uygun ölçülerde kesim işlemine başladım ve bu oldukça uzun sürdü,
hpim3239.jpg

Sonrasında profillerin kesim ağızlarını taşlama ile düzelteyim derken de saat oldukça ilerledi,

Ancak güneş alçalırken üst kapak montajına geçebildim, Ama olsun kapağın en altındaki profillerden bir dikdörtgen oluşturmayı başardım,
Bu üst kapağın en zor tarafıydı çünkü alt iskeletle çok iyi bir örtüşmenin ayarlanması için titizlikle çalışılması gerekiyor,
Eğer kapak bölümü altıyla tam örtüşmezse daha sonra yapılacak suyun içeri girmemesi ile ilgili yapılardan sonra kapak yerine oturmayabilirdi,
244x155 cm lik kapağın en alt çerçevesi üstü yapılmadan önce çok esnediği için resimlerde gördüğünüz 45 derecelik köşe bağlantılar kullanılarak kaynak noktalarının gönyede durması sağlamlaştırıldı,
Tabii tam olarak sağlıklı değil daha, esneyebiliyor, Kapağın daha üstteki yapısıyla beraber bir bütün haline geldiğinde hiç esnemeyecek.
Bugünlük bu kadar dediğim noktada kapağın açılmış halini görebilmek için bir deneme yaptım ve gerçekte açılacağı açıya çok yakın bir açıyla açık durmasını sağlayarak bitmiş halini hayal ettim, Bu kapak ikinci katta yatanlar için ranzanın ayakucunda ayakta duracak kadar (yaklaşık 180 cm) yükseklik sağlayacak. Ranza kullanılmadığında aşağıda yatanlara engel teşkil etmeyecek, Başka bir deyişle içinde yatarken ille de tavanı açma zorunluluğu olmayacak.

hpim3240.jpg

hpim3241.jpg

hpim3243.jpg

hpim3242.jpg

Bugün Aracım muayeneye gitti Manisa'ya, Ama muayeneden geçemedi,
Ama nedeni yapılan tadilatla ilgili değil,
İki tane ağır kusur var, Birisi arka koltukta emniyet kemeri olmaması ikincisi ise LPG borusu izolasyonu,
İlginç olan daha önce de tüvtürkten muayeneden geçmişti araba ve bu sorunlar çıkmamıştı.. Demek ki gözden kaçmış...
Bugün hemen arkaya bir çift emniyet kemeri taktırdım,
Allahtan montaj yerleri hazırmış ki fazla uğraşmadık
Lpg için çok geç oldu ama servise gittim artık duşlukların kablolarına benzer dış görünümü olan bir izolasyon yapıyorlarmış,
Önümüzdeki hafta onu da yaptırıp tekrar muayeneye göndereceğim aracımı,

merhaba yücel abi,manisa kelimesi gördüm gibi sanki,manisadamı oturuyosunuz?

Gelelim bu güzel ve güneşli Cumartesi gününün
Çelebi'nin yapımı adına nasıl değerlendirilebildiğine,
Pop-up kısmın iskeleti neredeyse bitirildi,
Yükseklik nedeniyle çalışmak iyice zorlaşmaya başladığı için
Daha önce yerinde yaptığım baz dikdörtgen çerçeveyi aşağı indirerek
daha önce yaptığım ahşap sehpaların üzerinde yaptım üst kısmın montaj işlerini,
Biraz daha işi var dikine tavan çıtaları kesilip monte edilmedi, O da yarın inşallah.

hpim3244.jpg

hpim3245y.jpg

hpim3246.jpg

Monte ettiğiniz şeyi çevirerek kaynak yapabilmeniz hem kaynak kalitesini arttırıyor, Hem de işi kolaylaştırıyor.

Vee işte yine harika bir hobi gününün daha sonuna geldim:
hpim3248.jpg

hpim3247.jpg

Örtemeyeceğim valla, Yağmur yağarsa Allah'a emanet...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR