Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)
Bugün ilk önce Çelebi üzerinde daha önce yanlış yapılan birkaç noktayı düzeltmem gerekti,
En arkadaki desteklerin montajında yaptığım bir hatayı düzelttim, Bu üst kapağın yerine iyi oturmamasına neden olacaktı çünkü,
Sonra plana göre uygun ölçülerde kesim işlemine başladım ve bu oldukça uzun sürdü,
Sonrasında profillerin kesim ağızlarını taşlama ile düzelteyim derken de saat oldukça ilerledi,
Ancak güneş alçalırken üst kapak montajına geçebildim, Ama olsun kapağın en altındaki profillerden bir dikdörtgen oluşturmayı başardım,
Bu üst kapağın en zor tarafıydı çünkü alt iskeletle çok iyi bir örtüşmenin ayarlanması için titizlikle çalışılması gerekiyor,
Eğer kapak bölümü altıyla tam örtüşmezse daha sonra yapılacak suyun içeri girmemesi ile ilgili yapılardan sonra kapak yerine oturmayabilirdi,
244x155 cm lik kapağın en alt çerçevesi üstü yapılmadan önce çok esnediği için resimlerde gördüğünüz 45 derecelik köşe bağlantılar kullanılarak kaynak noktalarının gönyede durması sağlamlaştırıldı,
Tabii tam olarak sağlıklı değil daha, esneyebiliyor, Kapağın daha üstteki yapısıyla beraber bir bütün haline geldiğinde hiç esnemeyecek.
Bugünlük bu kadar dediğim noktada kapağın açılmış halini görebilmek için bir deneme yaptım ve gerçekte açılacağı açıya çok yakın bir açıyla açık durmasını sağlayarak bitmiş halini hayal ettim, Bu kapak ikinci katta yatanlar için ranzanın ayakucunda ayakta duracak kadar (yaklaşık 180 cm) yükseklik sağlayacak. Ranza kullanılmadığında aşağıda yatanlara engel teşkil etmeyecek, Başka bir deyişle içinde yatarken ille de tavanı açma zorunluluğu olmayacak.