Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 396,801

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Yucel kardesım.
Yaptıklarını izlıyorum. cok guzel oluyorlar. Her yaptıgının da kendı tatıl şekli , ıhtıyacları ve zevkıne gore dızayn ettıgını tahmın edıyorum.
Yakın gecmışte bana gore yenı gordugum bır teknıgı işine yarayabılecegını dusunerek aktarmak ıstıyorum.
Aptı kardesımızın ( DALGIC) ıhtıyac ve gereçlerını aramakta ıken bır atelyede 19 mm kalındıgında plastık bır malzemeden , kucuklu buyuklu dolaplar balkonlara monte edılen kombılerı ortmek maksadı ıle yapılmıs dolaplar , turlu raf ve bolmeler ımal edıldıgını gorduk. malzemeyı ınceledıgımızde kanaatımıze gore karavan ıcınde yapılacak vc , mutfak , ust dolap, baza altı dolapları, vb, gıbı bolmelerı ve kapaklarının bu malzeme ıle yapıldıgında tahmın otesı bır hafıflık saglanacagı gıbı uzerı vinil turu kaplamalar ıle dekore edıldıgınde estetık bır gorunume kavusabılecegı kanaattını edındık. Amacın sadece kg taahdıt i korkusu ıle degıl ayrıca daha az bır agırlık tasıyarak gereksız yukten de tasarruf edıllebılecegı dusunulur se avantajlı bır secenek gıbı geldı bıze. Ucret olarak da degerlendırıldıgınde oldukca dişe dokunur mahıyette avantaj saglayabılır. Malzemeyı yenı gordugum için cok bılımsel bır açıklama yapamadım ama duşunursen Izmıre bır geldıgınde gorebılırsın. Bu bılgıyı iç dızayn da kullanabılecegını tahmın ederek yazdım.
İşlerınde kolaylıklar dılerım.

Yücel usta başka başlıkta fitil konusu geçince aklıma yaptığın karavanın açılan tavanı için fitil aradığını düşünerek bir öneri,
aşşağıdaki resim Hyundai araçlarda kullanılan fitil, ikinci resimde sistemi bu şekilde kurarsanız içeri su almaz ve sağlam bir sistem olur

imagesCAC7SRPF.jpg

F?T?L.jpg

Mehmet Abi,
Değerli paylaşımınız ve düşünceniz için teşekkürler,
Zaten bunlara dikkat etmeme şansımız yok,
Elbette ki kazanılacak her gram benim için altın değerinde.

elebicombitavanizolasyo.png

Paylaşım için teşekkürler, Benim planım yukarıdaki gibi,
Lastiği alta vidalamayı düşünüyorum. Vidalamaya uygun bir lastik arıyorum,
Arabalardaki fitillerin geçtiği gibi bir yer yapmak oraya zor, Çünkü bu kadar ince bir metal şeridi oraya kaynaklasak bile kaynak noktaları kendileri de bir yükselti oluşturup fitilin geçmesini engelleyecek bazı noktalarda, düzensiz ve çirkin bir görünüm oluşmasından korkuyorum
Arabalardakiler ince sacdan kıvırma oldukları için sorun yok,
Ya da mesela 0,5x05cm 1,20 veya 1,50mm L şeklinde profil düzgün kaynaklanıp bir yer oluşturabilir belki ama böyle bir profil bulabileceğimi sanmıyorum.
Bu nedenle vidalı bir çözüm aradım ama yoksa başka bir çare üreteceğim herhalde özel bir sacdan kıvırttırmak gibi ama onu da burada kim yapabilir bilmiyorum.

Yucel bey şarküteri buzdolaplarının kapaklarında kullanılan fitillerin işinizi göreceğini sanıyorum. Sabitleme kısmı vidalanıyor , kapanan kısım sabitlenen kısımdan daha kalın olduğu için sızdırmazlık sağliyor. Malesef resim gönderemiyorum galiba benim pc den kaynaklanıyor.

Her ne kadar dün akşam yağarsa yağsın desem de bu sabah yağmur yağınca çıkıp örtüyorum,
hpim3249n.jpg

Bir haftasonu daha böyle geçecek...

... Desem de
Bir ara güneş yüzünü gösterince yine dayanamadım,
Gerçekten de bir daha yağmur yağmadı ama hava kapalı ve rüzgarlıydı,
Neyse üst kapak montaj işlemi de tamamen bitti,

hpim3250.jpg

hpim3251.jpg

Yaklaşık bir aydır zamansızlıktan topiğine girip inceleyememiştim. Bayağı ilerleme kaydetmişsin. Tabrik ederim, iyi gidiyor. Yeni çeki demirini de yeni farkettim. Hayırlı uğurlu olsun. Kısmet olursa önümüzdeki sene mayıs ayında ben de CE belgeli bir çeki demiri alıp ruhsata işleteceğim.

Teşekkürler, Hakan Bey,
Bir şekilde yol alınıyor ama
Bulduğum tüm fırsatları ve imkanları yapım için kullanıyorum,
Geçen hafta bana biletleri hediye edildiği halde NY'da Beş Minare filmine bile gidemedim.
Pazar günü 15:30 seansıydı..

Çeki demiri yasal bir engel teşkil ettiği için önemliydi,
Aslında yasal çeki demiriyle çeki yapmanın tadına varamadım henüz,
Muayene aşamasını atlatamadım daha... Sonrasında da ruhsat yenilenecek, üçüncü plaka çıkacak...

Bazen canıma tak ediyor, O zaman karavanımın direksiyonunda kendimi Bozdağ'a çıkarken hayal ediyorum düzeliyor o zaman :smiley:

Umarım her şey gönlünüzce olsun...

Çocukluk yıllarında (13-18) ;D babamızın memuriyetinin yanında köyde tarla tapan işleride yapardık o yıllarda traktör kullanmaya başlamıştık tüm işlerin sorumluluğu bizim üzerimizdeydi kendi işlerimizin yanında traktör kullanma sevdasına eşin dostun işlerinede koşturur yardım ederdik gündüz gece traktör kullanırdık traktörle dağ köylerine sap-saman taşırdık dağ yollarında o rampalarda traktörün tonlarca yükü hiç zorlanmadan toprak yolda yolu eşeleyerek çıkması bize ayrı bir güven ve keyif veriyordu yani anlayacağınız çekme işlemine yabancı değilim römorkları traktör ile istediğimiz araya geri geri kolayca yanaştırabiliyorduk şimdi bu çekme işini çekme karavala tecrübe etmek lazım kolayca alışacağımı düşünüyorum ama bu aralar yeni bir araba ve çekme karavan alma planım olamamasından dolayı sanırım çekme karavanlı arkadaşlardan bir tur alarak bu özlemi giderebiliriz ;)

Yusuf kamplara beraber gideriz. Kaptanlık görevini sana veririm, ben de yan koltuğu yatırıp uyurum :smiley: :smiley:

Hakan abi çok teşekkürler teklifinizi zevkle kabul ederim zaten yeterince kamp malzemem var çadır uyku tulumu vs.çocukları almadan bu şekilde hafta sonu kamplarına birlikte gidebiliriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,781
Kayıtlı Üye Sayımız
166,597
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

SON KONULAR

Geri