Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 396,816

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Levent Bey,
Avrupa mini kare anladığım kadarıyla ölçü standartı, Ben bunu şık bulduğum ve kafamda tasarladığım
arka görünüşte başından beri bu plaka olduğu için küçük ve iki satır halinde yazan plakalardan
istediğimi söyledim, Onlar buna Avrupa mini kare diyorlarmış. Belki gerçek adı bu olmayabilir. Kaça kaç cm bilmiyorum.
Ben bu tadilatla beraber başvuru esnasında müşavire Bu tadilattan sonra
çekeceğim romorklara takmak için üçüncü bir plakaya ihtiyacım olacağını söyledim
Onlar da sorun değil hallederiz dediler bu kadarını biliyorum,
Belki de APP damgasız plakadır, Öyle bile olsa ben sırf şıklığı yüzünden istiyorum.
Bir de her defasında karavanı taktıktan sonra plaka söküp takmak elbette ki çok zahmetli olur.
Kesinleşen gelişmelerden sizi de haberdar ederim.
Selamlar,

D916831535524F94AD6E7E8B26F72A75.jpg

Üstte ve alttaki plakalar, Başından beri benim hayalimde bunlar var çünkü sola veya sağa özel bir düzenek yapıp koymayı düşünüyorum.

Şimdi fotoğraf ararken gördüm Bunlara Nova Plaka diyorlar bazı forumlarda..

Bende çeki demirini ruhsata işletirken üçüncü plakayı trafikten istemiştim ama banada resmi plaka olmaz demişlerdi bende TR siz plaka bastırdım onu kullandım, yada Atilla beyin dediği gibi zayi den yeni plaka çıkartıp onu kullanmak.

Sn.yugun,
Bilgi için teşekkür ederim,gelişmeleri aktarırsanız değerli bir bilgi olacaktır.

kurtadam' Alıntı:
Bende çeki demirini ruhsata işletirken üçüncü plakayı trafikten istemiştim ama banada resmi plaka olmaz demişlerdi bende TR siz plaka bastırdım onu kullandım, yada Atilla beyin dediği gibi zayi den yeni plaka çıkartıp onu kullanmak.

Sn.kurtadam,
önceki yazımda belirttiğim gibi resmi makam 3 mühürlü plaka verilmez diyor,değişik yollarla mühürlü plaka edinilmesi bir yöntem olsada benim önerebileceğim bir yöntem değil.
Sn.yugun'dan gelecek bilgi farklılık arzediyorsa çekme karavancı arkadaşlarımıza tavsiye edebiliriz.
Levent

Bugün üçüncü plakamı aldım,

Öncesinde burada yazılanlardan ötürü, mühürsüz plaka da yaptırabilirim desem de,
aracın mühürsüz plakayla yola çıkamayacağını resmi plaka almam gerektiğini söylediler,

Burada bir diğer konu kanunda sadece "750kg dan hafif romorklar için çeken aracın plakası takılır demesi", Çeken aracın plakası araçtan sökülüp te mi takılır? Yoksa trafikten çıkarttırıp ta mı takılır?
Bu yasada belirtilmiyor, Ama görünüşe göre biz ikincisini yaptık.

Bugün önce plakayı monte edebileceğim bir yer için arayışlara girdim,
Daha önce sol veya sağda alttan şaseye l demirlerle bir yer yaptırmayı düşünüyordum,
Ama altta olması yerine ortada stop gruplarının arasındaki boşlukta daha güvende olacağını gördüm,
Üstten biraz pay bırakarak plakayı buraya monte ettim.

hpim3392.jpg

Yücel Bey, adım adım yaklaşıyorsunuz ''mutlu sona'', ne mutlu.

Kolaylıklar diliyorum.

Selamlar, sevgiler.

Ondan sonra komşularımdan birinin yardımıyla,
Sehpaların (eşeklerin) üzerinde monte edip antipas vb işlerini bitirdiğimiz
üst kapağı alıp yerine oturtturduk, ama malesef oturmadığını gördük,
Alt çerçeveyi karavan üzerinde yapmama rağmen aşağı aldığımda ölçüsü kaçmış olmalı ki
Bir tarafı oturmadı, günün geri kalanını bu hatayla uğraşarak düzeltmekle geçirdim
Ama sonunda iki metali mükemmel bir şekilde karşılaştıracak değişiklikleri yapmayı başardım,
Daha sonra büyük menteşeleri birbirine ters şekilde yerlerine kaynaklayarak
bir daha çıkmamak üzere üst kapağı yerine monte ettim,
Daha sonra kapağın iç kısmındaki yağmur izolasyon oluklarını yapmaya geçebilirim,
Beklenmedik sorunlar bu tip projelerde her zaman çıkabiliyor,
Ama daha hem düzeltilecek hem de sıfırdan yapılacak pek çok ayrıntı var...
Elimden gelen her şeyi yapıyorum, Tek duam içi boş karavanı Şubat'a kadar yetiştirmek,
Ama galiba başaramayacağım :(

İşte Çelebi'nin son fotoğrafları:

hpim3389.jpg

hpim3390.jpg

hpim3391.jpg

hpim3393h.jpg

hpim3394.jpg

yorgunluk zaman zaman olur,sıkma canını yavaşta olsa bitecektir.
ellerine sağlık.

Sami Abi Teşekkürler,
Rıfat Abi Teşekkürler,

Artık bir an önce sonuçlanmasını istiyorum,
Bu yüzden daha yapılacak işler iyice gözüme batmaya ve gözümde büyümeye başladı,
Umarım dediğiniz gibi olur, Sağolun.

Çok hoş bir konsept yapı,çok hoş oluyor,kolaylıklar dilerim.

Bugün yağmur yağdığı için gerekli düzeltmeleri nasıl olsa yapamayacaktım,
Dolayısıyla yağışlı havada ufak bir test sürüşü yapmaya karar verdim

hpim3395.jpg

hpim3396.jpg

hpim3397f.jpg

hpim3398.jpg

Özellikle çevredeki toprak ve çamurlu yollarda biraz dolaştım, Bu biraz kendimi iyi hissetmemi sağladı,
Varsın işler uzasın sonuçta bir gün bitecek...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR