Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 396,816
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Sonrasında Kahvaltı için eve dönüp güzel bir sabah kahvaltısından sonra tekrar çıktım,
Bu sefer EGE'nin en güzel kuru üzümlerini üreten ORKA'ya gittim,
hpim3400.jpg

Ve sadece 2TL karşılığı karavanımı tarttırarak zihnimdeki ACABAlardan kurtuldum.
hpim3401k.jpg

Çelebi'nin Net ağırlığı 320kg! Bu harika çünkü çok sağlam bir altyapı oluştu ve eklenecek kapı iskeletleri dışında fazla ağır bir şey kalmadı. Daha önceden düşündüğüm gibi hafif kaplama kullanarak hala daha boş halini 500'ün altında bitirebilmeyi (Yani altın hedefimi) düşünebilirim.

hpim3399.jpg

Sonrasında geze geze eve döndüm, Bu günlük bu kadar gezmek yeter.

hpim3402.jpg

hpim3403.jpg

Etiketler

Yücel bey kolay gelsin.Ön tarafa yaptığın alet kutusunu karavanın kenarlarına kadar genişletmeni tavsiye ediyorum.İçine koyacak birşeyler nasıl olsa bulunur. ;D

züğürt gezençi' Alıntı:
Yücel bey kolay gelsin.Ön tarafa yaptığın alet kutusunu karavanın kenarlarına kadar genişletmeni tavsiye ediyorum.İçine koyacak birşeyler nasıl olsa bulunur. ;D

Sami beye bende katılıyorum, kolay gelsin :smiley:

Teşekkür ederim,
Ben bu şekil ve formu beğeniyorum,
Ön depo iki yana uzatılırsa ön görünüm tekdüze bir rampaya dönecek gibime geliyor,
Ayrıca pratikte bazı durumlarda zararları da olabilir, Karavanın daha geniş araçlarla çekilmesi gerekirse,
manevrada yaklaşma açısı problemi yaşanabilir.
Ön depo zaten hafif şeyler için kullanılacak. İçerden de kullanılabilecek,
190cm lik baza altları daha uzun eşyalar için zaten kullanılabilir,
Başka seçenekler de olacak muhtemelen, Yer bol nasıl olsa,

Bugün Çelebi'nin İskeletinde yapılması gereken düzeltmeler bitti nihayet,
Kırmızı boyaya da başladım ve bir güzel boyadım,
Boya yarım kaldı,
Aslında daha kaynak işleri çok, Üst kapak iç yağmur olukları yapılacak,
Arka kapılar ve ön kapak yapılacak yani iskelette yapılacak işler var ama onları yaptıkça kaynaktan yanan kısımları tekrar boyayacağım,
Çünkü sürekli yağan yağmurlar nedeniyle sadece antipas bazı noktalarda yetmiyor.
Karavanın büyük bölümünü boyadım ama hepsini değil...
İşte bir çalışma gününü daha böyle geride bıraktım...

hpim3423.jpg

hpim3425o.jpg

oluyor.........olacak.

Teşekkürler Rıfat Abi,

Merakla sonucu bekliyoruz sabır,sabrın sonu şükür Wink
Kolay gelsin kardeş.
Sağol Yusuf Usta, Selamlar. İnşallah selemet ve şükür olsun,

Çelebi'nin iskelet boyası güzel, eline sağlık. hayırlısıyla giyinmeye doğru gidiyor.

İlhan Abi, Teşekkürler, İnşallah,
Giyinmeden önce kapak iç olukları, kapılar ve ön dolap kapağı yapılacak...
Bunlardan sonra ancak önce taban, Sonra dış kaplamaya geçeceğiz. Ya da tam tersi daha bir türlü karar veremedim,
Önce tabanı mı, kaplamayı mı yapsam? Kararsızım.
Pratiklik açısından önce taban mantıklıysa da,
Sudan ve dış etkilerden tabanı korumak için önce kaplama mantıklı

Bugün karavan iskeletinin iç ve açılır tavanın üst ve aralarını da boyamayı başardım,
Böylece iskelet boyası bitti,
İkinci bir hamleye kadar hava şartlarından korkumuz kalmadı,
İskelet kendisi kuru olacak, Yani içerde kalacak ama
Şu anki korumasız durumu için üst kat boyası önemliydi,

hpim3427.jpg

hpim3428.jpg

hpim3429.jpg

hpim3430.jpg

Yücel, karavan bittiğinde belli bir renkde olacak, örneğin beyaz, profiller %100 örtülüp herhangi bir aralıkdan görünmeyecek deyilmi, bu ihtimal varsa dış renk ne olacaksa profilleride ikinci kat boyada o renge döndürmende fayda var....

Atilla Abi Teşekkürler uyarınız için,
Altta trailer kısmı görünecek ve kırmızı olacak,
Karavan kaplaması büyük ihtimalle beyaz, Sağ ve solunda duvar boyunca kızıl-sarı ağırlıklı airbrush çalışmaları olacak herhalde,
Belki kızılderili temalı çalışmalar olabilir bunlar, Henüz karar vermedik,
Evliya Çelebi ile ilgili bir kolaj da olabilir. Özgün sanat eserleri veya düzenlenmiş halleri olmasına özen göstereceğiz.
Çalışmalar Evliya Çelebi ile ilgili olursa mavi yeşil ve sarıyı daha ağırlıklı kullanacağız.
Kırmızı profillerin bir kısmı popup açıldığında ancak görünecek ama alt trailerin kırmızı alt desteklerini de örtmeyi düşünmediğim için
bunun tamamlayıcı olacağını düşünüyorum. Çadırı da kırmızı veya portakal renkli brandadan üç yüzeyinde de içeriden perdelenebilir açılıp kapanabilir
büyük şeffaf pencereler olacak şekilde diktireceğim. Ama yan taraftaki çalışmaların teması Evliya Çelebi olacaksa o zaman Mavi veya yeşil olacak.
Bir de yan yüzlere hiç bir şey yapmazsak, O zaman karavanı Yeşil, Beyaz ve Kırmızı olacak şekilde veya lacivert, kırmızı, beyaz da olabilir.
Her ihtimalde kırmızı kısımları aracımdaki kırmızı şeritlerle uyması için istiyorum.
Bütün bunlara karar veremedim daha, Net bir karar için kaplama bitmiş halde bir görmek lazım yine de, Bunlar sadece birer düşünce...

Kapıları da yaptığında işi bitti say Yücel.Kaplamaya başlayınca iki günde bitirirsin.Oyalarsa ahşap döşeme ustası oyalar.Kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR