Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 975
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 394,541
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Bu arada yeni mesajını gördüm, soğuk hava da seni durduramamış, eline sağlık. Kolay gelsin :smiley:

Etiketler

Mumlar ve kahve bardağı çok sıcak bir görüntü ortaya çıkarmış bence Yücel; bitmiş halinde daha güzel görüneceğine hiç kuşkum yok.
Kolay gelsin!... :smiley:

Cavid Sezen

Yücel hocam Foça'ya en son 2008 kışında gitmiş ve bu geziyi sizlerle paylaşmıştım. Benim gezim sizinkinin aksine soğuk ve yağmurla başlayıp, yumuşak güneşli bir havayla sonuçlanmıştı. Ama ben de dönüş yolunda oldukça zorlanmıştım Cheesy
Paylaşımınız için teşekkürler Smiley
Hatırlatma ve merak edenler için gezi yazım;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10825.0

.................

Bu arada yeni mesajını gördüm, soğuk hava da seni durduramamış, eline sağlık. Kolay gelsin Smiley

Teşekkür ederim Haşmet Bey, Foça yazınızı keyifle okumuştum, Biz daha önce bir kez Foça'da bulunmuş Ancak daha önce Foça yarımada turu olarak yapmamıştık. Kısmet bugüneymiş, Foça'ya hayran kaldım diyebilirim. Tabii sizin gezi yazınızdan da biliyorduk ama gidip yaşamak çok farklı.. Ege'de böylesine güzel yerler olması beni şaşırttı. Büyüleyici bir kent (Özellikle) Eskifoça.. Siz benim rotamın tersini izleyip öncelikle Yenifoça'ya, sonra Foça'ya uğramışsınız o zamanlar...

....

Yücel bey yağmur bile keyfinizi bozamamış. Yağmur sonrası görüntüler çok davetkar, Foça gerçekten gezi planında olması gereken bir adres.
Tekrar keyifli geziler diliyorum.

Ömer Yahşi

Teşekkürler Ömer Bey, Yukarıda söylediğim gibi Büyüleyici ama yazın bu kadar güzel olur muydu bilemiyorum.

.............

Mumlar ve kahve bardağı çok sıcak bir görüntü ortaya çıkarmış bence Yücel; bitmiş halinde daha güzel görüneceğine hiç kuşkum yok.
Kolay gelsin!... Smiley

Cavid Sezen

Güzel dilekleriniz için teşekkürler Cavid Hocam. :smiley:

..........................
Yücel usta kolay gelsin.

Teşekkürler Yusuf usta, Selamlar..

Bugün biraz hasta hissediyordum kendimi, Sabah karavana gidip gitmemek konusunda tereddüt ettim,
Ama yine de bu pazarı boşuna harcamamaya karar verdim, Yavaş ta olsa tavanda biraz ilerleme kaydettim,
Ama öncesinde tavandaki ışık hatlarını tamamladım,
Foça gezisinde farkettiğim özellikle kapılar için dış kısma bir aydınlatma gereğini yerine getirdim ve üste ortaya ledli bir dış aydınlatma lambası monte ettim.
Bugün yine aralıklı olarak öğleden sonra yağmur yağdı..
Tavan kaplamasında ise işin 5/3'üne geldim, Yani yarıyı geçtim sanırım..
Özellikle bazı elektrik işleri biraz el aldı, Olacak..
İşte bu haftasonu da böyle geçip gitti..
Selamlar..

08012012846.jpg

Demek istediğim Ege'de güzel yer olmadığı değil tabii ki,
Biz geziyoruz ve bize aslında her yer güzel, Ege'de bir sürü güzel yer var hepsi denizkenarında da değil,
Ancak denizkenarındaki yerler arasında bir kıyas yapıldığında Foça'da ayrı bir lezzet aldım,
Çünkü Eskifoça tarihi bir liman kenti ve orada biraz Mudanya havası var..
Turizm ve yazlık yapılaşması nedeniyle semirmiş bir köy gibi değil, Merkezi kaymış bir ilçe değil. Çok büyümüş değil.
Çok mahrum değil, Çok hareketli değil, Kış nedeniyle sönmüş, ölü de değil. Her şey kararında.. Bana öyle geldi.. Çok sevdim. Tabii özneldir. Başkaları başka düşünebilir de..
Çok sevdiğim bir sürü başka yer de var, Aslında dediğim gibi bize her yer çok güzel,
Ama Foça bir ayrı güzelmiş..,
Selamlar..

yugun' Alıntı:
Demek istediğim Ege'de güzel yer olmadığı değil tabii ki,
Biz geziyoruz ve bize aslında her yer güzel, Ege'de bir sürü güzel yer var hepsi denizkenarında da değil,
Ancak denizkenarındaki yerler arasında bir kıyas yapıldığında Foça'da ayrı bir lezzet aldım,
Çünkü Eskifoça tarihi bir liman kenti ve orada biraz Mudanya havası var..
Turizm ve yazlık yapılaşması nedeniyle semirmiş bir köy gibi değil, Merkezi kaymış bir ilçe değil. Çok büyümüş değil.
Çok mahrum değil, Çok hareketli değil, Kış nedeniyle sönmüş, ölü de değil. Her şey kararında.. Bana öyle geldi.. Çok sevdim. Tabii özneldir. Başkaları başka düşünebilir de..
Çok sevdiğim bir sürü başka yer de var, Aslında dediğim gibi bize her yer çok güzel,
Ama Foça bir ayrı güzelmiş..,
Selamlar..

Açıklama ve anlatım çok güzel olmuş Yücel!.. "bize aslında her yer güzel"; herşeyi anlatıyor... :smiley:

Foça ve Yenifoça'yı biz de çok seviyoruz. Foça bize yaklaşık 125 km; günübirlik bile çok gittiğimiz oldu. Genelde, hangisine gitmiş isek, diğerinden geri dönmüşüzdür. İki Foça arasındaki yolu çok severim; özellikle ilkbaharda doyumsuz görünümler sunuyor.

Biraz Mudanya havasının olması, bildiğin gibi, Rum Mimarisi nedeniyledir. Umarım, sit durumu sürer de yokolma durumu yaşamazlar!... :-\

Kolay gelsin, selamlar.
Cavid Sezen

emegin karşılıgı dedikleri bu olsa gerek çok güzel kareler emeginize saglık kalan işler için kolay gelsin birde merak ettigim için içi için yerleşik bir duzen planınız varmı ?

Karavanın iç düzenini daha önce planladım, yani elimde bir iç plan var ama belki bunda değişiklik yapmam sözkonusu olabilir..
O aşamaya geldiğimde gözden geçireceğim.
Selamlar..

başından sonuna ilgiyle takip ettim (2.5 saatimi aldı ama) ;D ;D .paylaşım için teşekkürler.

Sn Maxima,

Değerli zamanınızı yapım günlüğüne ayırdığınız için Çelebi size teşekkür eder.. ;D

Selamlar,

Geçen haftasonu ve dün de çalıştım, Dönem sonu işleri nedeniyle bugün çalışamayacağım.

Tavan iç kaplamasının son durumu:

14012012861.jpg

14012012862.jpg

14012012863.jpg

İşte bu haftasonu da böyle geçer.. Herkese selamlar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,661
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
muradilgin

SON KONULAR

Geri