Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)
Cok guZel olmuş kolay gelsin selamlar
Teşekkürler, Buna cevap vermeyi arada unutmuşum, Önceki yanıtları verirken gözümden kaçmış, bir hatadır. Özür dilerim.
hayırlı olsun Yücel bey
bende boyle birşey dusunuyorum solar panellerin fiyatları belli gürültü gunduzleri akuler kendini toplasın diye çalıştırsak yinede dayanılmaz boyutlardamı
selamlar
Yüksüzken çok rahatsız etmiyor ancak 500w yüklenince hafifçe gaz veriyor, Bunu kalkış yapmak için hafifçe gazlayan küçük bir scooter gibi düşünebilirsiniz. Etrafta kimseler yoksa 10 mt kadar uzakta sizi rahatsız edecek bir ses değil, Ama sokakiçi gibi mekanlarda rahatsızlık verir, Doğada yalnızsanız uzağa götürürseniz rahatsız etmez, Yani aslında acil durumlarda katlanılabilir bir gürültü de, yakın da olsa.. Benim aldığım ekonomik bir seçenek çanta tipi daha sessiz 4 zamanlı jenaratörler var ve daha sessiz olduklarını düşünüyorum ancak fiyatları daha pahalı 600 TL'den başlıyor..
Yücel, jeneratörü güle güle kullan; bir boşluğu daha doldurdun. Smiley
Bir süre sonra, eder-başarım (fiyat-performans) durumunu paylaşmanı bekliyor olacağız.
Kolay gelsin.
Cavid Sezen
Teşekkürler, Dediğim gibi daha iyi jenaratörler var, Benim aldığım çanta tipi en küçük olanlardan, Fiyat-performans konusunda ilk denemelerimde olumlu düşünüyorum. 180 TL Metrodan aldım. KL kendi rakipleri arasında iyi bilindik bir marka olduğu söylendi, Koçtaş'taki fiyatı 230 civarıydı. Metro'da şu anda daha uygun ilgilenenlere duyurulur..
Alıntı Ekle
Yücel jenaretörün hayırlı olsun güle güle kullan,gürültü konusunda yapacak tek şey kamp alanında çalılıkların arasına koyup uzun bir kablo ile elektiriği taşımak,bendede var aynı boydan ben o şekilde nisbeten sesi azaltıyordum.
Teşekkürler sanırım böyle yapmak gerekiyor, 30+m kablom var.
Yücel kardeşim hayırlı olsun, her nekadar pahalı bir enerji olsa bile eliyin altında olmasında fayda var.
Evet pahalı da olsa bir seçenek olarak bulunmasını yararlı buldum, İnsanın ufkunu açıyor.. Her gün yol yapmak zorunda olmaktan daha ucuz olacağını düşünüyorum, İnşallah öyledir..
Yücel, ben de senin gibi düşünüyorum. fikrimce karavanda kara günler için bir jeneratörun bulunmasında yarar var derim. ben farklı olarak 220 volt yerıne 12 Dc üreten (yükek vatlı, 50-70 gibi bir jeneratör toparlamayı düşünüyorum.
Hayırlı olsun jeneratörün. güle güle kullan.
Mehmet abi, Teşekkür ederim, Aküleri şarj için jenaratörde 12 çıkışı var ama ben karavan ana 220v elektrik girişinden alıp redresör yardımıyla aküleri şarj etmeyi tercih ediyorum. Çünkü redresör aküler dolunca akımı kesiyor ve aküleri gereksiz yere şarjda tutmuyor. Çelebi'de redresörden bağımsız bir 15A güç kaynağı var, Ben İzci kampları gibi yerlerde uzun süre elektriğe bağlı kalabiliyorum, Bu durumlarda aküleri devreden çıkarıp bütün sistemi güç kaynağı ile besliyorum, Ama aynı zamanda istediğim araçtakiler de dahil aküleri kullanım bakımından devreye almadan şarj edebiliyorum, Bunların hepsi gücü kontrol eden çeşitli 0-A-B anahtarları ile kablolara el değmeden yapılabiliyor. Yani jenaratörden çıkan 220 elektrikle kullanılan 12V cihazların yükleri akü üzerinde değilken istediğim aküleri şarj edebiliyorum. Böylesi Jenaratör 12V çıkışını kullanmaktan daha kolay da..
Karavanda redresörden bağımsız adaptör bulunması akülerin 220V olduğu yerlerde boşuna boşalıp dolmasını ve ömürlerinin gereksiz yere azalmasını önlemekte..
Eğer, 12V jenarötörlü bir sistem yaparsanız bittiğinde mutlaka bunu görmek isterim. Ancak bu konuda çeşitli zorluklarla karşılaşacaksınız, En önemlisi, küçücük jenaratör sadece motor ve dinamodan oluşmuyor yüke göre gaz vermesini sağlayan birşeyler var içinde, Ne olduğunu inceleyemedim, Belki mekanik, belki elektronik bir sistem var ama. Bu konuyu aşmanız sizi biraz zorlayabilir.
Paylaşımlar için teşekkürler herkese..