Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 975
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 394,565
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Yücel Selam.

Otoparkta iken güvenlik durumunu nasıl sağlıyorsun.?

Aman diyeyim.

Etiketler

Geçen yıl bu zamanlar...

hpim3423.jpg

Yücel bey şimdiden mutlu yıllar o zaman.

Teşekkürler, Sizlere de, Tüm dostlara mutlu yıllar diliyorum,
Yeni yılda sağlık ve mutluluk diliyorum,
Bunlar oldukça bir şekilde yollarda ve kamplarda olacağımızı biliyorum..

Alıntı Ekle
Yücel Selam.

Otoparkta iken güvenlik durumunu nasıl sağlıyorsun.?

Aman diyeyim.

Her zamanki gibi, 24 saat izleyen komşularım var..

Yücel bey amaç gezmekse gerisi teferrüat ÇELEBİ ve ailenizle bol ve güzel geziler.Yeni yılınız kutlu olsun

Alıntı Ekle
Yücel bey amaç gezmekse gerisi teferrüat ÇELEBİ ve ailenizle bol ve güzel geziler.Yeni yılınız kutlu olsun

Teşekkürler güzel dilekler için size de ailenizle bol ve güzel geziler dilerim.. Mutlu Yıllar..

Çelebi ile yılın son gezisi:

http://celebiminikaravan.wordpress.com/2012/01/01/celebi-ile-focada-1-bolum/

Çelebi yol videoları..

Foça gezisi..

http://celebiminikaravan.wordpress.com/2012/01/01/celebi-ile-foca-yolunda/

Çok hoş, canım istedi, keşke ben de yolda olabilsem :smiley: :smiley: :smiley:

Yorumlar için çok teşekkürler...

-----------------

Çelebi ile yılın ilk gezisi: (Foça devam)

http://celebiminikaravan.wordpress.com/2012/01/01/celebi-ile-focada-2-bolum/

---------------

Yücel bey yağmur bile keyfinizi bozamamış. Yağmur sonrası görüntüler çok davetkar, Foça gerçekten gezi planında olması gereken bir adres.
Tekrar keyifli geziler diliyorum.

Ömer Yahşi

Bugün sabah erken kalıkıp hazırlandım, ve evden çıktım,

Önce Foça gezisinden beri araçtan ayırmadığım atelaj halinde otoparkta duran karavanı araçtan ayırdım,
Sabitleme ayaklarını indirip karavanı takoza aldım, Önden krikoyu vurup biraz kaldırdım ki lastiklerdeki yük azalsın,
Bu şekilde yük ayaklara ve öndeki kılavuz tekere biniyor ve karavanın yerinden hareket ettirilmesi zorlaşıyor,

Sonra arabayı alıp alışverişe gittim, Koçtaş'tan tavanın kaplanması için lambri, bir hazır branda biraz silikon,
Karavanın içindeki kendi lambasını sökeceğim için bir bataryalı ledli kamp lambası, biraz da ev için bir şeyler aldım,

Ger geldiğimde zaten saat öğleden sonra 14:00 olmuştu, Havanın kararmasına yaklaşık 2,5 saat olmasına rağmen bugün bir başlangıç yapmak istedim,

Öncesinde karavanda bir kahve keyfi yapmayı ihmal etmedim. Bugün karavanın içindeyken yağmur çok kısa aralıklar vererek sürekli yağdı,

07012012836.jpg

Her zamanki gibi mumlu ısıtıcımı kullandım. Bunun gücü içersini özellikle de havalandırma açıkken tam olarak ısıtamıyor ama hasta olmayı engelleyen elektriksiz son derece ucuz ve basit bir çözüm. Ancak biraz riskli, Karavanın içinde açık halde altı tane mum alevi yanarken çok dikkatli davranmak gerekiyor. Ama eğer bu yöntemi bulmamış olsaydım soğuk hava beni çok kısa bir sürede hasta ederdi.

07012012845.jpg

Sonra tavan kaplamasına başladım, Tavan için lambrileri uygun ölçüde testere ile kesip, kıvrılması gereken yerleri dikkatlice kıvırarak yerine monte etmeye başladım, Bugün ancak sağdan iki tanesini yapabildim. Şansım yaver giderse belki birkaç günde bu işi bitirebilirim sonuçta tavana başlamış oldum,

07012012841.jpg

07012012839.jpg

Son olarak bırakmadan önce bir kahve molası daha verdim.

07012012837.jpg

Ve işte bu cumartesi de böyle geçti.. Hava daha da soğuyacak, Ne olursa olsun durmak yok..

yugun' Alıntı:
Yorumlar için çok teşekkürler...

-----------------

Çelebi ile yılın ilk gezisi: (Foça devam)

http://celebiminikaravan.wordpress.com/2012/01/01/celebi-ile-focada-2-bolum/

---------------
Yücel hocam Foça'ya en son 2008 kışında gitmiş ve bu geziyi sizlerle paylaşmıştım. Benim gezim sizinkinin aksine soğuk ve yağmurla başlayıp, yumuşak güneşli bir havayla sonuçlanmıştı. Ama ben de dönüş yolunda oldukça zorlanmıştım :D
Paylaşımınız için teşekkürler :smiley:
Hatırlatma ve merak edenler için gezi yazım;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10825.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,661
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
muradilgin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR