Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 975
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 394,962
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Ve bugün Bayram'dan çalınan bir gün daha ve sol duvar önce alt ince izolasyon şiltesiyle kaplandı

09112011536.jpg

Sonra da duvarın önemli bir kısmı lambrilerle kaplanarak gün tamamlandı, Eğer başka işlerim olmasaydı ve sabahtan başlayabilseydim bugün bu duvarı bitirirdim ama komşuları rahatsız etmekten çekiniyorum biraz da..

09112011537.jpg

09112011538.jpg

09112011539.jpg

İşte bu güzel gün de böylece bitti..

Bir sonraki yapım gününde tekrar paylaşabilmek dileğimle..

Etiketler

Dün gece fırtına şiddetinde esen rüzgar, Karavanın üzerindeki örtüyü uçurmuştu, Rüzgar hala zaman zaman hızlı estiği için gece artabileceğini düşünerek örtüyü katladım ve arabaya kaldırdım önce..

12112011556.jpg

Sonrasında tek tek gereken işlemleri yaparak sol duvarın kalan bölümünü de kaplama işini bitirdim. Çok küçük bir işim daha kaldı sol duvarda, Camın hemen arkasındaki bölüm, Ama burayı yapmak için açılan tavanın havalı yayını çıkarmak gerektiği için burayı bu günlük bıraktım başka bir güne..

12112011557.jpg

12112011553.jpg

Bugün rüzgar yanısıra hava da üşütecek kadar soğuktu.. Karavanın içerisinde hasta olmamak için gördüğünüz kaset mumlardan yakıyorum. Bunlar içerisinin ısısını hasta olmayacak kadar yükseltiyor.. Kapıları kapatırsanız uzun sürede daha da yükseltebilir, ama ben sürekli dışarıda parça kestiğim için kapıları açık bırakıyorum, Bir de camlar tahkimli karanlık oluyor içerisi.. Mumları yaktığınızda 4 saat kesintisiz yanıyorlar ve bittiğinde kasetiyle beraber atılabiliyor.. Bu mumlar pek çok yerde bulunabiliyor, ben Metro'dan aldım...

12112011555.jpg

12112011554.jpg

İşte bu günlük bu kadar...

Yücel kolay gelsin, havalar soğudu dikkat et, insan çalışırken anlamıyor sonra bir bakıyorsun kitlenmişsin ;), selamlar

Yücel bey sizin konuyu yine bastan sona bir gözden geçirdim. 20. Sayfadaydi sanırım discepheyi plastik lambiri ile kaplamaya başladığınızda dış etkenlerden nasıl etkileneceğini bilmediğinizi bunu zamanın göstereceğini söylemiştiniz. Kaplamanın üzerinden sıcak bir yaz gecti nedir son durum. Plastikler straforlardan ayrıldımi yada esneme oldumu. Memnunmusunuz?

Yücel kolay gelsin, havalar soğudu dikkat et, insan çalışırken anlamıyor sonra bir bakıyorsun kitlenmişsin Wink, selamlar

Selam, Levent usta, Geçen sene bu soğuklarda dışarıdaydım, Şimdi soğuk da olsa rüzgerdan yağmurdan ve dış etkenlerden korunmuş bir alanda çalışıyorum.. Ama bugün hava cidden soğuktu, Karavandan dışarı çıktığımda bir ara titrediğimi hissettim rüzgar yüzünden.. İşin güzel tarafı bu soğuk rüzgar karavanın altından geçmesine rağmen karavanın taban altı da izolasyonlu olduğu için yerde çalışırken çok üşümüyorum.. Yani taban tahtası soğuk olmuyor..

Alıntı Ekle
Yücel bey sizin konuyu yine bastan sona bir gözden geçirdim. 20. Sayfadaydi sanırım discepheyi plastik lambiri ile kaplamaya başladığınızda dış etkenlerden nasıl etkileneceğini bilmediğinizi bunu zamanın göstereceğini söylemiştiniz. Kaplamanın üzerinden sıcak bir yaz gecti nedir son durum. Plastikler straforlardan ayrıldımi yada esneme oldumu. Memnunmusunuz?

Şu anda hiçbir bir problem yok, Önceden de bir gevşekliği olmadığı gibi, Arkası sert ve düz bir malzemeyle kaplanınca haliyle yumrukla vurulduğunda daha tok ve sağlam bir ses çıkarmaya başladı.. Dış kaplama çelik karkasa vidalıdır, Karkas sık aralıklıdır, Lambriler Köpükten ayrılsa bile vidaların sağladığı gerginlik ve birbirine kilitli olmaları onları düz tutacaktır. Ama köpükten ayrılması da pek kolay değil bence..

Bugün biraz geç başladım. Öncelikle sürekli lambayı yakarak zayıflayan 14 A'lik karavan idare aküleri zayıflamaya başlamıştı,
Bunları arabanın 60A lik yaşam aküsünden şarj etmenin bir yolunu bulmalıydım, Tabii aküye paralel bağlayarak değil,
Ben de şunu yaptım, Arabanın yaşam aküsünden çalışan çakmaklığına 300w'lık mini invertörü bağladım,
Arada kablo kullanarak buradan aldığım elektiriği karavana sanki şebekeye bağlıyormuşum gibi bağladım,
Ve karavanda kurulu akü şarj cihazı ile de mini aküleri şarj ettim. Sonuçta işe yaradı.. Arabanın yaşam aküsündeki boşluk zamanla araba tarafından doldurulacaktır.
13112011561.jpg

13112011560.jpg

13112011559.jpg

Bununla beraber tavanı açarak sol taraftaki havalı yayı çıkarıp duvarın kalan bölümünün kaplamasını tamamladım.
13112011563.jpg

Duvarlarla işim tamamen bitti. Son olarak araka kapıları da kaplayacağım. Sonra tavana geçebilir veya karavana cam yaptırabilirim ama sanırım önce tavanı da halledeceğim, sonra camlara geçeceğim..

13112011564.jpg

Bu günlük de bu kadar, Bir haftasonu daha böyle geçti..

Kolay gelsin.
Parça parça bitecek .

yücel bey kolay gelsin adım adım sizi takip ediyorum .İç kaplamada laminant kullanmanızı anlıyorum pratikliği açısından her nekadar benim için erkende olsa bende en uygun malzemeyi araştırıyorum diş cephe için alanım az olduğu için desenli alüminyum levha veya alucoband düşünüyorum(pahalı olsada )iç kısımlar için henüz karar vermekten çok uzağım laminantın dikey montajıyla ilgili teretdütlerim var benimde sizin gibi görünen vida üçları takıntım var birde laminantın ağırlığı nasıl malum sizin 750 kg sınırı benim için de geçerli. selamlar

Çift cidarlı aliminyum paneller kapladıkları alana göre çok pahalı değiller, Fiyatları yanılmıyorsam 100-160 TL idi. Ama gidip inceleyip, elinize alıp kaldırdınız mı bilmiyorum, cidden ağırlar..
Bunun yerine normal aliminyum sac, gofraj veya tek cidarlı fiber panelleri de mutlaka incelemenizi öneriririm.

Laminant kaplama 6 mm kalınlığında paketi yanılmıyorsam 3,65M2 kaplıyor ve yaklaşık 15 kg geliyor, Tek duvara bir paket gitti. Çok ciddi bir ağırlığı yok. Ama süper hafif bir malzeme değil. Benim tasarımımda yerine kullanabileceğim zaten yine 6mm lik kontra idi ki onlardan hafif gelmez, veya hafif olsa da çok fazla bir fark yoktur arada.

Bugün biraz temizlik yaptım,

Yapımdan arta kalan malzemeleri toparlayıp eve çıkardım. Kesilen artan malzemeleri çöpe taşıdım. Karavanın içinde duran bütün malzemeleri eve ve bodruma çektim..

Camlar için yola çıkmaya hazır hale geldik.. Bir iki hafta içinde umarım camlar hallolacak, Ardından tavan iç kaplaması, ısıtıcı ve sonrasında mobilyalara geçeceğiz..

Ayrıca bugün aracımın antifirizine baktım ve suyun bir kısmını dışarı çekip antifriz eklemesi yaptım, İzmir'de çok fazla gerekmese bile yine de benim içim rahat etmiyordu, Zaten daha soğuk yerlere gidilmesi de olası, Antifrize ve akülere, lastiklere bu aylarda dikkat etmek benim için bir alışkanlık olmuş..

Selamlar..

Antıfrizin ek olarak da , motorun içini paslanmadan korudugu da soylenır.(duyum.)
Sizingibi ben de antıfrizi yaz kış kullananlardanım.
Kolaygelsın Yücel kardeşim.

Teşekkür ederim,

Ben de yaz kış kullanıyorum, Ancak yazın basınçlı su kabı kapağının contası ile bir sorun yaşadım,
Bu nedenle araba su kaybediyordu, Çok fazla değil ama yine de zamanla suyu yerine koydukça antifrizde bir seyrelme oldu tabii..
Sorunun conta kapağından kaynaklandığını zamanla bulduk..
Ben de yazın bu dönemde antifriz değil sadece su tamamladım, Esas antifriz ilavesi de bugüne kadar gecikti.. Ama yine de tamamen antifrizsiz değildi su..

Selamlar Mehmet Usta ve Yusuf Usta..

Yücel cam olarak ne kullanacaksın? nereden alacaksın?

Haşmet Abi,
Küçük Camperlara açılan sürgülü camlardan yaptıracağım.. İzmir 5. sanayii'de yaptıracağım.. Henüz gidip yapan kişilerle görüşmedim ama yerini öğrendim..

Selamlar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,661
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR