Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 975
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 394,859
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

kolay gelsin, bu başlık yeniden hareketlendi, demekki bitmesi yakındır Smiley

Sağol Levent Usta.

Alıntı Ekle
Kardeş kolay gelsin,eğer akülü vidalama 12volt ise vidalamanın içinden artı eksi uçlarına kablo bağlayıp yaşam aküsü ile uzun uzun kullanabilirsin bende bir akülü vidalama vardı bataryası bitmişdi bende uzunca bir kabloyu bağlayıp aküden destek alarak arabada rahatlıkla kullandım.

Saol Yusuf Usta. Aslında ben de öyle kullanıyordum. Ama şimdiki durumda artık karavana her istediğimde şebeke elektriği götürebilecek (Ve aküleri yerinde şarj edecek) lüksüm yok. Bu nedenle karavan aküleri haricinde seyyar bir akü aldım. Karavan aküleri sadece lamba için kullanıldığında daha uzun dayanır. Çelebi'de kendinde sadece 14Ah akü var. İki tane 7 amperlik. Esas yaşam aküsü arabada 55Ah. Ama çalışma durumunda kullanılanlar karavanda olan aküler olduğu için çabuk bitme durumunda eve çıkarma şansım olsa da yerinden ikide bir söküp eve taşımak istemediğim için tamamen farklı 3. bir 7 Ah kuru akü aldım. Bunu sisteme dahil etmiyorum sadece vidalama için kullanıyorum.Ve her gün sonunda eve getirip tam şarj olmasını sağlıyorum. Şimdilik durum bu.

laminat döşeme altına en iyi yalıtım hangisidir?

Gerçekten bilmiyorum, Konuyu iyi bilen üstadlar cevaplayacaktır. Benim, dediğim gibi, duvarın içinde zaten izolasyonum vardı, Bu yüzden konuyu ciddi olarak araştırmış değilim. Ama belki hiç izolasyon olmadığı bir yerde pek çok seçenek olabilir. Parke şiltesi örtü gibi bir şey daha çok.. Yani hiç izolasyonun olmadığı bir yerde işe yarayacak, kullanılacak bir şey değil bence..

Tüm dostlara selamlar..

Etiketler

Olmadı, Olmayacaktı, en sonunda şekillendireceğim her şeyi kıl testeresi ile kesemeyeceğimi kabul etmek zorunda kaldım bugün, Neticede 1000w lık bir invertör aldım.. Bu ilerde karavanın bir parçası olacağı için sorun değil, Oysa jenaratör daha sorunlu ve gereksiz olacağını düşündüm.
Daha sonra arabanın aküsünün yatmaktan zayıfladığını gördüm. Araba paralel bağlı olan yaşam aküsü ile ancak marş basıyordu. Yaşam aküsü devreden çıkınca çalışmıyordu.. Arabaya da bir yeni akü aldım, eski 75A aküyü eve aldım, Şu sıralar şarj edip diriltmeye çalışıyorum. Eğer dirilirse bu aküyle yapacağım çalışmalarımı..
Yeni invertörü 580w'lık dekopaj testeresi ile deneyerek çalıştırdığını görmüş oldum..
Bu haftasonu neredeyse bütün gün bu işlerle uğraştım, Şimdilik enerji sorunum inşallah çözüldü, Çünkü dekopaj testeresi ile saatlerce çalışmıyorum, Genelde anlık birkaç dakikalık tüm gün kullanılsa bile 20 dakika belki çalışır toplamda..

Yarın çalışmaya fırsat bulup biraz daha ilerlemeyi umuyorum.. Selamlar..

Bugün İzmir'de harika bir hava vardı, Güneş bütün gün gökyüzünde parıldadı,
Sabah karavanın yanına gittim ve şarj ettiğim aküyü de götürdüm,
Akü 10.6 voltu geçmemişti ve kurtarılamayacağını anladım,
Zaten oldukça eski bir aküydü ve 75A olduğu için ve tutma yerleri rahatsız yapıldığında seyyar taşımak zor oluyordu,
Hemen Metro'ya gidip bu aküyü geri verip yeni bir akü aldım ve eve geldim,
Dün aldığımın bir eşi olan bu aküyü arabadaki 50A yaşam aküsü yerine monte ettim,
Yaşam aküsünü alıp karavanda gün boyu kesim işleri için invertörle beraber kullandım,
Seyyar kullanacağım akü bu akü olacak, Arabadaki her iki akü önceden aynı marka ve güçte değildi,
Şimdi her iki akü de önerildiği gibi birbirinin eşi olmuş oldu..

23102011401.jpg

Yeni inverter eski yaşam aküsü ile çok iyi çalıştı..

Sonrasında çok fazla bir iş yapamasam da yine de bir şeyler yaptım, Karavanın sağ yan duvarını bitirmeme ramak kaldı, Fotoğraflarda görülüyor..

23102011399.jpg

23102011403.jpg

23102011404.jpg

İşte bu haftasonu da böyle geçti..

Selamlar..

yücel bey invertörünüz hayırlı olsun, ne kadara aldınız acaba?

Yücel bey tekrar kolay gelsin, umarım siteden şikayet gelmezde rahat rahat çelebi ile meşgul olursunuz.
Bize de keyifle takip etmek kalır.

Selamlar
Ömer Yahşi

Yücel hocam kolay gelsin, yeniden kolları sıvamışsın :smiley:

yücel bey invertörünüz hayırlı olsun, ne kadara aldınız acaba?

169 TL İzmir (Karşıyaka)-Pratiker...

Yücel bey tekrar kolay gelsin, umarım siteden şikayet gelmezde rahat rahat çelebi ile meşgul olursunuz.
Bize de keyifle takip etmek kalır.

Selamlar
Ömer Yahşi

Teşekkürler Ömer Bey, Henüz bir şikayet gelmeden iç yan cephe kaplamanın neredeyse yarısını yaptım bile.. Artık her yerde elektriğim var, Yapımın nerede yürüdüğü çok sorun değil, Şikayet gelse bile bu yapımın devam etmesini engelleyemeyecektir. Sitede bir çok kişinin çift aracı var, Benim de çift aracım var, Birisi karavan.. Kapladığı yer de zaman geçtikçe daha az dikkat çekecektir diye umuyorum..

Yücel hocam kolay gelsin, yeniden kolları sıvamışsın Smiley

Haşmet Abi, Teşekkürler.. Elimden geldiği kadar devam etmeye çalışıyorum..

Selamlar...

Bugün bayramın 3. gününü Çelebi için harcadım,
Hem eğlendim, hem dinlendim hem de sağ duvardaki açık kısımları bitirdim..
Bugün sağ duvar tamamen içten tamamen kaplanmış oldu, (Pop-up tavan üzerinde kalan kısım daha hafif bir malzemeyle kaplanacak)
Profesyonel olmadığımdan yapımda kolaylık sağlaması amaçlı seçtiğim modüler malzemeyle özellikle en son kenar kısımları kaplarken birleşmelerde sorun yaşadım.. Bazı yerlerde ise üzerinden çıta geçmem gerekecek ama şu anda da sonuç benim için tatminkar seviyede, Oldukça sağlam oldu..
Kısmetse yarın sol duvara geçeceğim..

08112011529.jpg

08112011531.jpg

Selamlar, Herkese mutlu bayramlar...

Kolay gelsin Yücel Hocam; teknik konularda söyleyebileceğim çok şey yok :(, ustalar söyler... :smiley:

Cavid Sezen

Kolay gelsin,ellerine sağlık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,661
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR