Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 975
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 394,973
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

yücel bey bazı söylentilere göre CE belgeli yada tip onay belgeli olmayan römorkları takan araçlar trafik kazası ve benzeri olaylar yaşadığında sigortadan faydalanamadığı gibi eğer karşı tarafada zarar verirse tamamem haksın duruma düşüyormuş bu konuda bir bilginiz varmı?

Etiketler

yücel bey bazı söylentilere göre CE belgeli yada tip onay belgeli olmayan römorkları takan araçlar trafik kazası ve benzeri olaylar yaşadığında sigortadan faydalanamadığı gibi eğer karşı tarafada zarar verirse tamamem haksın duruma düşüyormuş bu konuda bir bilginiz varmı?

Söylediklerinizin +750 kg romorklar için gerekli olduğunu biliyorum. -750 romorkların trafikte tescili olmuyor, Dolayısıyla tip onayı belgenizi isteyecek herhangi bir merci yok.. trafikteki -750 romorkların %99.9'unun söylediğiniz belgelere sahip olmadığını düşünüyorum, Bu insanlar sigortayla veya polisle sorun yaşıyor olsaydı herhalde duyardım..

Yine 750+ romorkların bile bir kısmı -kanunen açıkça zorunlu olduğu halde- sözettiğiniz belgelere sahip değil, Eskiden üretilmiş karavanların 750- olanlarının tip onayı veya ce belgesi var mı bu da bilinmiyor. Ruhsatlı olması gerekenlerin bazıları bile bu belgelerin yokluğundan ruhsatsız ve sorunlu.. Bazı karavanlar 750Kg'dan ağır olduğu halde şasesinde 750- etiket vurularak üretildiğini bile duyuyoruz. Bu karavanlar yollarda ancak tartı korkusuyla, (Kanunen takamayacakları halde) çekici araçlarının plakasıyla dolaşabilmekte, Bir de tam 750 kg civarı olup yolda bir mutfak alışverişini veya su deposunu doldursanız dahi sınırı aşacaklar var, Bunlardan bazıları da zaman içinde yapılan tadilatlar nedeniyle bu sınırı kalıcı olarak aşıyor olabilir de..

Yanlış anlaşılmasın böyle olsun, Böyle devam etsin demiyorum ancak durum bu.. Bu durumda kanunen ruhsat gerektirmeyen bir romorkun, Üst sınıftakilerden ruhsat almak için istenen belgeleri yok diye endişelenmeli miyim bilemiyorum..

Ama ilerde 750- Çelebi ile sorun yaşar veya yaşayan birisinden birebir duyarsam söylediklerinizi almak benim için zor değil, üstelik bunu yaparsam 750 sınırı artık önem taşımayacağı için çelebi'nin istihap haddini de arttırır ve ruhsat ve plaka da çıkarttırırırım. Böylece kendisi 750- olmaya devam ederken, içinde taşıyabileceği maksimum yükün kg cinsinden değeri şimdikine oranla kat kat artar, Ben de (kombi) karavanımı daha güçlü bir çekiciyle daha ağır yükler taşımak için de kullanabilirim yeri geldiğinde diye de düşünüyorum..

Selamlar,

Yeni hayatınız umarım istediğiniz gibi olur.

konuyu yeni gördüm ilk defa yazıyorum şizi gerçekten tebrik ediyorum uzun keyifli bir çalışma ollmuş çelebinin son halini merak ediyorum

Teşekkürler,

Çelebi şimdilik dinleniyor,
Yapımı henüz bitirmiş değiliz,
Sıcakların biraz hafiflemesini bekleyip ekim ortası gibi muhtemelen tekrar yapıma dönmeyi umut ediyoruz..

HPIM0557.jpg

olsun bekleriz ama yine tebrik ediyorum büyük cesaret helel olsun

Bugün İzmir'de sonbaharın ilk yağmuru yağıyor...

Bu yeni bir dönemin yaklaştığının ilk işareti,

Havaların iyice serinlemesi Ekim ortasını veya Kasımı bulacak,

Ama ilk yağmur güzel bir haber...

21092011305.jpg

21092011306.jpg

21092011307.jpg

21092011308.jpg

Merhaba,

Bugün Çelebi'nin içerisine yazın katıldığım İzci kampı için yerleştirilen geçici iç düzeni ve ağır büro tipi buzdolabını söktüm. Bunları evin bodrumuna taşırken canım çıktı ama işi halletmeyi başardım..

Bundan sonra yeni bir başlangıç için hazırız..

Sırasıyla halledilecek yakın konularımız: İç yan duvarların kaplanması, Camların taktırılması, Dış kaplama, tavan kaplaması Belki tavan havalandırması şeklinde gidecek..

Sonrasında iç kaplama, Mobilyalar, Pop-up tentesi, Buzdolabı ısıtıcı, su deposu, hidrofor, TV ve Güneş panelleri vb benzeri ekipmanların montajı ile devam edecek..

Bunların hepsini bu sene başaramasak da bu sene iç düzenin yerini bulacağı konusunda ümitliyiz..
Son olarak da dingil, süspansiyon ve fren sisteminin tekrar ayarlanması için profesyonel yardım alarak bitireceğiz..
Daha sonra bir dış revizyon, Son aksesuarların takılması ve temizlik ve boya, Airbrush gibi konular gelecek..

Biz karavanımız olmadığı halde yirmili yaşlarımızda da gayet özgürdük, Karavanda ocağımız olmasa da gittiğimiz yerde mesela güzel kelle peyniri, yanına da kavun alıp yemek işini halleder mutlu da olabiliriz... :smiley: (Bunu ocak lazım değildir anlamında söylemiyorum tabii ki..) Söylediğim şu ki bir sürü ıvır zıvır sayıyorum her seferinde ama ben bunlar olmadan da özgür olabilirim karavanım ile veya gerekirse o olmadan da..

Dolayısıyla izci kampından sonra aklıma gelen bu izci parolası: Daima hazır ın bir slogan olarak karavanıma çok yakıştığını düşünüyorum. O daima hazır ama çoğunlukla bu aralar taşınma ve yeni yerimize alışma telaşı nedeniyle hazır olamayan biziz, Buraya çakılıp kaldık, ama bunu da atlatacağız..

Yine ara ara kendimize ufak ufak özgürlük deneyimleri sunacağız umarım, yapımın devam etmesine rağmen..

Yani acelemiz yok... Ama çok yakında iç yan duvarların kaplanması işi ile yeniden başlıyoruz..

Herkese selamlar...

Keyifle izliyorum;
Çok sevdiğim bir laf vardır, eskiler hatırlar. "Herkez sakız çiğner ama çingene tadını çıkartır"bence bunu başarmak önemli.
sağlıkla kalın....
Rıza

Seni tekrar çalışırken görmek güzel olacak.
haydi kolay gelsin.Selamlar.

Havalar serinledi, İzmir'e taşındın; haydi bakalım Yücel, kolay gelsin!...

Cavid Sezen

Teşekkürler,
Tabii ki benim özgürüz dediğim tam zamanlı bir özgürlük değildi,
Malesef hayata sorumluluklarla bağlıyız..
Ama sorumlulukların arasında bugünü kaçırmadan, Yarını da unutmadan bir denge kurmaya çalışıyoruz arkadaşlar..
Ne kadar başarabiliyoruz o ayrı konu olsa da,
Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz yıllardır
Tam zamanlı özgürlüğe daha çok uzun bir yolumuz var, 2043'e kadar.. (Tabii yaşama garantisi yok)
Ama yine de o günleri de unutmuyoruz, Bu günü yaşarken..
Bugün ve Yarın, birini gözden çıkarırsanız umut biter... Umut olmazsa yaşamın tadı olmaz..

Ancak konu şu ki her zaman kamplarımızda, gezilerimizde kendimizi özgür hissediyorduk, Hem de ilkinden itibaren.. Ve yaşamımızda bütün yaptıklarımız bunu daha iyi yaşayabilmek adınadır..

Selamlar...

Yücel bey özgürlük temasıyla attığınız bu mesaj, çelebiyi ne kadar özlediğinizin bir göstergesi sanırım :smiley:
Tekrar kolay gelsin, sizi zevkle takip etmeye devam etmeye biz hazırız.

Selamlar.
Ömer Yahşi

Karavan onu düşündüğüm gibi standart bir park yerine sığmış olmasına rağmen,
Site yaşantısında o kadar çok kurcalanıyor ki, Her geldiğimde bir yerlerini oynanmış olarak buluyorum,
Bunun yanısıra defalarca içine bakmak için naylon camı yırtıldı, El freni ise oynanmaktan bozuldu..
Ayrıca aracımdaki bütün çıkartmaları da yolup sökmüşler..
Bu haftasonu en sonunda o kadar çok canım sıkıldı ki,
Foça'da Bir kamp yeriyle yıllık anlaşma yapıp oraya taşınmayı düşündüm..
Şimdilik bu fikirden vazgeçtim.. Bu karavana yapacağım masrafın önemli bir kısmını oraya vermek demek olacaktı..
Ayrıca her iş için foçaya gidip gelmek de bir dert, Aslında cumadan gidip full haftasonlarımı karavanımı hem yapıp hem de kamp yapmak için kullanabilme fikri de bir yönden olumlu gelmişti.. Neyse inşallah böylesi daha hayırlıdır.
Karavanın üzerini örtmek onu bir nebze koruyacak, Ama çeki oku kısmı ve el freninin olduğu kısıma nasıl bir önlem alabilirim bilmiyorum,
Orayı bir şeyle sarmak mümkün ama bu ayrılış prosedürlerini uzatacak, Belki oraya da ölçüsüne uygun bir kılıf diktirebilirim,
Yani bu site şartlarında bir sürü örtü koruma yapacağız sonra bir de yola çıkarken bunlarla uğraşacağız..
Karavanı yerinde yapma imkanı da oldukça sıkıntılı, Ben bu örtü tarzı şeyleri de zaten hiç sevmiyorum..
Her şeyde karavanı al götür yap geri getir olacak malesef.. Üstüne üstlük yollar da çok dik, sert rampalar var..
Site şartlarında değil karavan yapmak, Saklamak bile bir problemmiş... :smiley:
Şimdilik mümkün olduğunca sararak korumaya çalışacağım,
Zamanla diğer araçlar arasında sanırım çocuklara bir şeker veya oyuncak gibi görünen karavana ilginin azalacağını ummaktayım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR