Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 975
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 394,973
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Yücel yazdıkların içimi karartı.Çalışma esnasında site sakinleri şikayetçi olmazlar umarım.
Kolay gelsin .Selamlar.

Etiketler

Hayır, Umarım.. İnsanlardan gerçekten rahatsız olanlar olup şikayet geleceğini sanmıyorum,
Çalıştığım yer sitenin otoparkı, binalara oldukça uzak, Elektriğim el makinalarına yetecek kadar yok, Bu nedenle elektriksiz aletlerle çalışıyorum,
Zaten yaptığım iş ilkin içerde olacağından çok küçük bir ses çıkardığımı düşünüyorum.
yakında bir jenaratör edinirsem çevrede ufak tefek müsait boş araziler var, çalışacağım günler oralara gideceğim,
Ya da en kötü ihtimal kendi okulumun bahçesine..

Bugün karavanda camlar için geçici cam çerçevelerine içerden vidalanacak osb parçalarını elle keserek yerlerine taktım,
Çelebi böylece içini merak eden kişilere karşı tahkim edilmiş oldu, Ayrıca bir van haline dönüştü,
Gördüğünüz gibi oldukça karanlık.. İçinde ışıkla çalışmak gerekiyor iç duvarlar kaplanana kadar,
Şimdilik akülü vidalama dışında elektrikli alet kullanamıyorum, Işık ve vidalama için kullanılan karavandaki aküler biterse eve çıkarıp şarj etmem gerekecek..

09102011349.jpg

09102011350.jpg

09102011351.jpg

Bunlar iç yan duvar kaplaması tamamlandıktan sonra sökülerek orjinal camlar yaptırılacak,
Ve yeni yerinde ilk testere tozunu bu, aslında gereksiz, işe akıtmış olduk, Hayırlısı...

Bunun dışında bu haftasonu daha önce çizdiğim iç planlara biraz baktım,
İç tasarıma geçmeye biraz vakit var, Belki değiştireceğim noktalar olabilir de..

celebicombiictasarim4.png

celebicombiictasarim3.jpg

celebicombiictasarim2.png

celebicombiictasarim.jpg

Sağ taraf, Porta potty, Gardrop, Oturma, yatak bankosu, Sol taraf Mutfak oturma bankosu, Ortada önde aşağı inebilen masa..

Kardeş kolay gelsin site içinde çalışmak kolay değil benim yeni evin durumuda aynı bir kere dışarıda üç beş parça birşey kesdim hemen yöneticiye şikayet gitmiş :-\

Evet sitede gerçekten zor, Ama imkansız değil. Gürültü patırtı yapmayacağım, Mümkün olduğunca insan gücüyle çalışan aletleri kullanacağım. Olmadı yine de ümitsizliğe kapılmak yok, En kötü ihtimalde bile haftasonları gezerek yapabileceğimi düşünüyorum.

Gezerek çalışma fikrini tuttum. Çekiçlık işler iyi gider.

Dün Yapı markete gidip bazı eksik el aletlerinden edindim.
Yapı marketlere gittiğimde kendimi kaybediyorum ve saatlerin nasıl geçtiğini anlamıyorum,
Dönüşte servisi kaçırıp eve otobüsle geldim.. :smiley: Malzeme namına pek bir şey almasam da derinlemesine her şeyi incelediğim verimli bir gezi oldu..
13102011358.jpg

Kod:
Kıl testere, Açılı(Gönye) kesme kalıbı ve testeresi, Demir testeresi

Ayrıca akülü vidalama için 7 amperlik seyyar taşıyacağım bir akü de aldım. Bunu evde şarj edip kullanacağım. Akülü vidalamanın işimi görebilmesi için dua ediyorum. Eğer zorluk çıkarırsa ya jenaratör alacağım ya da invertörü büyüteceğim ama aslında ikisi de çözüm değil...

Artık akülü vidalamaların hepsi eskisi gibi 12v deyil, onların yedek akülerini almaya mahkum olalım diye artık akülü vidalamaları 14v ve 18v yapıyorlar, seninki umarım 12v idi, yoksa aldığın akü işe yaramayacak...

Atilla Abi,
Sanırım 14V veya 16v idi ama onu zaten karavan tesisatına bağlı bir düzenekle 12v olarak çok kullandım,
Yani işe yarıyor, Umarım metale delip vidalayabilecektir. Ama çeliği vidadan daha kalın bir uçla delebileceğini pek düşünmüyorum.
Bu tarz bir işe zaten yakınlarda ihtiyacım yok gibi..

yugun' Alıntı:
Dün Yapı markete gidip bazı eksik el aletlerinden edindim.
Yapı marketlere gittiğimde kendimi kaybediyorum ve saatlerin nasıl geçtiğini anlamıyorum,
Dönüşte servisi kaçırıp eve otobüsle geldim.. :smiley: Malzeme namına pek bir şey almasam da derinlemesine her şeyi incelediğim verimli bir gezi oldu..
13102011358.jpg

Kod:
Kıl testere, Açılı(Gönye) kesme kalıbı ve testeresi, Demir testeresi

Ayrıca akülü vidalama için 7 amperlik seyyar taşıyacağım bir akü de aldım. Bunu evde şarj edip kullanacağım. Akülü vidalamanın işimi görebilmesi için dua ediyorum. Eğer zorluk çıkarırsa ya jenaratör alacağım ya da invertörü büyüteceğim ama aslında ikisi de çözüm değil...

hadi bakalım kolay gelsin

Evvet, Yeni bir yapım sezonunun ilk gününden tüm dostlara merhaba,

Bugün oldukça yağmurlu ve serin bir gündü, Öğleden sonra karavanın içinde çalıştım.

Önce sağ duvara ince laminat parke altı özel bir izolasyon şiltesi yapıştırdım. Alt katta hem silikon hem de çift taraflı bantı kullandım.
Profil aralarında yeterli izolasyon var, Ancak bu alttaki demirlerin soğukta nem yoğuşturup üstteki ahşaba zarar vermemesi için gerekliydi.
Aslında bu küçük bir ihtimaldi dış taraftaki plastik lambri de hava kanalları içerdiği için bir miktar izolasyon sağlıyor zaten, ama olsun yine de bunu da kullandım.
hem de izolasyona da ufak da olsa katkısı olacaktır umarım yine..

16102011360.jpg

Sonra iç duvar kaplaması için seçtiğim laminant parkeleri döşemeye başladım. 6 MM lik parkeler çok güzel birleşti ve hem çok sağlam, Hem de şık bir duvar oluşturdu. Parke altına da silikon kullandım. Ayrıca havşa başlı vida ile vidaladım da.. Silikon altta kalabilecek olası boşlukları doldurmak ve iç kaplamanın ara izolasyon katı ve dış kaplama ile bütünlüğünü arttırmak içindi. Ama aslında her şey ayrıca silikonla birleştiriliyor olsa bile hepsi aynı zamanda karkasa sıkı sıkıya vidalılar..

Neyse sonuçta akşama kadar yan duvarı bitirdim. Kesme işlerini Kıl testere ile yaptım. Bir yerde kıl yestere ile oyuk bir kesim yapmam gerekti. Burada testerenin ucunu testereden çıkarıp testereyle elimle kesmek zorunda kaldım. Bir dekopajın 10sn'de yapacağı iş için 20 dk uğraştım. Düz yerleri ise demir testeresiyle kestim.

16102011366.jpg

16102011361.jpg

16102011363.jpg

16102011364.jpg

Gördüğünüz gibi camları kapatınca çok karanlık oldu ve ancak lambanın desteği ile çalışıyorum. Akülü vidalamanın gücü vidalar için çok iyi yetti. Onu eve çıkarıp şarj ettiğim bir akü ile kullanıyorum. Karavanın aküleri sadece lamba için en az 8-10 çalışma günü yetebilir, Ondan sonrası da sorun değil, O aküleri de söküp eve alabilirim. Bugün hiç şikayet almadım çok şükür, sorunsuz ilerleyeceğim umarım.

İşte Çelebi..

-Hanım şu karavanın içinden bir sesler geliyor birileri mi kalıyor acaba içinde?
-Yok bey tahta kurtları yiyordur karavanı.. :smiley:

16102011365.jpg

Selamlar..

kolay gelsin, bu başlık yeniden hareketlendi, demekki bitmesi yakındır :smiley:

Kardeş kolay gelsin,eğer akülü vidalama 12volt ise vidalamanın içinden artı eksi uçlarına kablo bağlayıp yaşam aküsü ile uzun uzun kullanabilirsin bende bir akülü vidalama vardı bataryası bitmişdi bende uzunca bir kabloyu bağlayıp aküden destek alarak arabada rahatlıkla kullandım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR