Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)
Evvet, Yeni bir yapım sezonunun ilk gününden tüm dostlara merhaba,
Bugün oldukça yağmurlu ve serin bir gündü, Öğleden sonra karavanın içinde çalıştım.
Önce sağ duvara ince laminat parke altı özel bir izolasyon şiltesi yapıştırdım. Alt katta hem silikon hem de çift taraflı bantı kullandım.
Profil aralarında yeterli izolasyon var, Ancak bu alttaki demirlerin soğukta nem yoğuşturup üstteki ahşaba zarar vermemesi için gerekliydi.
Aslında bu küçük bir ihtimaldi dış taraftaki plastik lambri de hava kanalları içerdiği için bir miktar izolasyon sağlıyor zaten, ama olsun yine de bunu da kullandım.
hem de izolasyona da ufak da olsa katkısı olacaktır umarım yine..
Sonra iç duvar kaplaması için seçtiğim laminant parkeleri döşemeye başladım. 6 MM lik parkeler çok güzel birleşti ve hem çok sağlam, Hem de şık bir duvar oluşturdu. Parke altına da silikon kullandım. Ayrıca havşa başlı vida ile vidaladım da.. Silikon altta kalabilecek olası boşlukları doldurmak ve iç kaplamanın ara izolasyon katı ve dış kaplama ile bütünlüğünü arttırmak içindi. Ama aslında her şey ayrıca silikonla birleştiriliyor olsa bile hepsi aynı zamanda karkasa sıkı sıkıya vidalılar..
Neyse sonuçta akşama kadar yan duvarı bitirdim. Kesme işlerini Kıl testere ile yaptım. Bir yerde kıl yestere ile oyuk bir kesim yapmam gerekti. Burada testerenin ucunu testereden çıkarıp testereyle elimle kesmek zorunda kaldım. Bir dekopajın 10sn'de yapacağı iş için 20 dk uğraştım. Düz yerleri ise demir testeresiyle kestim.
Gördüğünüz gibi camları kapatınca çok karanlık oldu ve ancak lambanın desteği ile çalışıyorum. Akülü vidalamanın gücü vidalar için çok iyi yetti. Onu eve çıkarıp şarj ettiğim bir akü ile kullanıyorum. Karavanın aküleri sadece lamba için en az 8-10 çalışma günü yetebilir, Ondan sonrası da sorun değil, O aküleri de söküp eve alabilirim. Bugün hiç şikayet almadım çok şükür, sorunsuz ilerleyeceğim umarım.
İşte Çelebi..
-Hanım şu karavanın içinden bir sesler geliyor birileri mi kalıyor acaba içinde?
-Yok bey tahta kurtları yiyordur karavanı..
Selamlar..