Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)
Bugün hızla eve gelip işe başladım, Bu kesim işlemini açık kalan kısımda olacak son OSB parçasını da eklemli değil de profil üzerinde birleştirme yapmak istedim. Çünkü altından boydan boya geçen profil üzerinde hem sağlam birleştirme olur hem de bu kısmın daha sonra kolayca sökülmesi bana servis kolaylığı sağlayacak, Alta yapılacak depo vb için. İşte bu yüzden bu kadar işi göze alıp dünki birleşimin ön taraftan kapılara doğru olan boyunu 5 cm kısaltarak profil üzerine gelecek şekilde ayarladım ve sonra da son parçanın ölçülerini alıp yerine yerleştirdim. Sonuç çok güzel oldu. Tabii daha taban tahtasını altındaki şaseye monte etmedim. Montaj bitince daha da iyi olacak. Bundan sonra Çelebi'nin dolap kısmının altına uygun izolasyonunu kestim ve bugün çok büyük bir kısmı kapanan Çelebi'nin içinde içtim kahvemi, Açık yerlere, İzole edilmemiş taban ve dolap yan açıklıkları arkasına, Tavan lastiği, Kapı ve dolap contalarının olmamasına, Büyük bir bölümünde izolasyon harici kaplama henüz olmamasına ve geçici pencerelere rağmen küçük bir elektrikli sobayla harika ısındı doğrusu.
İşte böyle, Daha yavru da olsa bu kuş artık uçar.
Uçar da, öncesinde birkaç küçük işlem daha yapılsa iyi olacak.
Sıradaki işlemler,
Dolap bölümü alt tahtası montajı,
Taban tahtasının yerine montajı,
Arka üst stop grubunun oradaki açıklıkların kapatılması,
Ön kısmın (Rüzgar kırıcı olan eğimli kısmın) marin kontrasının kesilip monte edilmesi ve pinosanla boyanması.
Bunların hepsi yetişecek mi? Bilmiyorum.
Belli de olmaz ama herhalde Gölmarmara kampına kadar alt izolasyon bitmeyecek. (Alt izolasyon, uzun ve aşağıdan yapılacağı için çok pis bir iş olacak) Bu durumda tahtanın üzerine matlarımı koyup Üzerinde şişme yatak ve tulumla yatmayı düşünüyorum. Normalde kısa ve yakın kamplarda yatak kullanmam ama bu sefer evde kompresörle şişirmek gibi bir avantajım olacak.