Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 399,055

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Bugün hızla eve gelip işe başladım, Bu kesim işlemini açık kalan kısımda olacak son OSB parçasını da eklemli değil de profil üzerinde birleştirme yapmak istedim. Çünkü altından boydan boya geçen profil üzerinde hem sağlam birleştirme olur hem de bu kısmın daha sonra kolayca sökülmesi bana servis kolaylığı sağlayacak, Alta yapılacak depo vb için. İşte bu yüzden bu kadar işi göze alıp dünki birleşimin ön taraftan kapılara doğru olan boyunu 5 cm kısaltarak profil üzerine gelecek şekilde ayarladım ve sonra da son parçanın ölçülerini alıp yerine yerleştirdim. Sonuç çok güzel oldu. Tabii daha taban tahtasını altındaki şaseye monte etmedim. Montaj bitince daha da iyi olacak. Bundan sonra Çelebi'nin dolap kısmının altına uygun izolasyonunu kestim ve bugün çok büyük bir kısmı kapanan Çelebi'nin içinde içtim kahvemi, Açık yerlere, İzole edilmemiş taban ve dolap yan açıklıkları arkasına, Tavan lastiği, Kapı ve dolap contalarının olmamasına, Büyük bir bölümünde izolasyon harici kaplama henüz olmamasına ve geçici pencerelere rağmen küçük bir elektrikli sobayla harika ısındı doğrusu.

İşte böyle, Daha yavru da olsa bu kuş artık uçar.
Uçar da, öncesinde birkaç küçük işlem daha yapılsa iyi olacak.

Sıradaki işlemler,

Dolap bölümü alt tahtası montajı,
Taban tahtasının yerine montajı,
Arka üst stop grubunun oradaki açıklıkların kapatılması,
Ön kısmın (Rüzgar kırıcı olan eğimli kısmın) marin kontrasının kesilip monte edilmesi ve pinosanla boyanması.

Bunların hepsi yetişecek mi? Bilmiyorum.

Belli de olmaz ama herhalde Gölmarmara kampına kadar alt izolasyon bitmeyecek. (Alt izolasyon, uzun ve aşağıdan yapılacağı için çok pis bir iş olacak) Bu durumda tahtanın üzerine matlarımı koyup Üzerinde şişme yatak ve tulumla yatmayı düşünüyorum. Normalde kısa ve yakın kamplarda yatak kullanmam ama bu sefer evde kompresörle şişirmek gibi bir avantajım olacak.

Yücel bey, nazar değmesin çok güzel ilerliyor. Neredeyse başından beri bu topiği izliyorum azminize, cesaretinize ve becerinize hayran olmamak mümkün değil. Tekrar ediyorum Allah nazardan saklasın.

Ancak gözüme batan, şu üst kapağı kaldıran gazlı yayların montaj şekli. Geçici olduğunu düşündüğümden bu güne kadar bekledim. Bu konuya hiç değinmediğiniz için,sıra iç kaplamaların yapım aşamasına geldiğinde belirtmeden geçemedim. Amortisörlü kolların, düşme kapaklı mobilyalarda kullanılan şekli ile monte edilmesi durumunda, gerek yapılacak brandanın içinde kalacak olması sebebiyle içeriden görünmemesi ve iç kaplamalarda engel çıkarmaması, gerekse kapağın uzun süre kapalı kalacağı durumda amortisörün hareketli kolu tamamen içeri girmediğinden, gevşemeye sebebiyet vermemesi açısından daha uygun olacağı düşüncesindeyim.

Bu tür montajı sanayide büyük bir kapalı kasa kamyona, üstten menteşeli sac kapak yapılırken izledim. Kapak sizin üst kapakdan daha ağırdı, çünki dört kişi zor kaldırmıştık.

Mutlaka biliyorsunuzdur ama görsel bir şey yapmak hoşuma gittiği için bağlantıyı şematize etmeye çalıştım. Kolaylıklar ve başarılarınızın devamını dilerim.

Cüneyt

[attachment=1]

baglantı.jpg

Öneri için teşekkürler,

Gazlı yayların yerleri keyfi değil. Teknik belgelerindeki uyarı ve hesaplamalar kullanılarak yapıldı. Teknik belgelerinde tam kapanmasının sakıncalı olacağı ile ilgili bir uyarı yok. Otobüs bagajı vb yerlerdeki uygulamaları da tam kapanacak şekilde.
Hatta benim aracımın bagajındaki gazlı yaylar bile tam kapanıyor.
Ayrıca bulundukları yerde hiçbir şeye engel değiller. Önerdiğiniz şekilde kullanıldığında, ve kapağı bu boyda kaldırabilmesi için çok uzun yaylar kullanmak gerekir, Gereksiz yere çok uzun yaylar kullanmak gaz eksikliği yüzünden performansının düşmesi ihtimalini daha fazla arttırıyor.
Ayrıca üzerinde hep yük bulunacak yayları düşey ve sağlam bir destek üzerine bağlamak daha iyi bence..
Siz daha değişik uygulamalar görmüş olabilirsiniz, Kuşkusuz her tasarımın kendine göre koşulları, ve bu koşulları karşılayacak teknik çözümleri vardır, Benim çözümüm taşıdığı şartlar (Güç, ağırlık, açılma mesafesi ve destek noktalarının sağlamlığı) nedeni ile bu şekildedir.
Kullanıldığı yerde sorun yaratacak bir şey yok, Benim mobilyalarım tasarımım nedeniyle arkada olacak. Kaplama zamanı basitçe sökülüp kaplamadan sonra tekrar takılacaklar, Kaplamaya engel bir durum da yok.
Selamlar,

Bu konuyu araştırdım,

Sorun bu sitenin henüz imageshack'ta kayıtsız bir domain olmasından kaynaklanıyor,
İmgshack resimleri ancak imageshack'a kayıtlı forum sitelerinde gözüküyormuş artık,
İmageshack'a site kaydetme bildiğim kadarıyla ücretsiz, Forum teknik yöneticilerinin yapması gereken bir şey,
Bu yapılıp imageshack tarafından onaylandığında imageshack üyesi olsun veya olmasın herkes bütün bu sitedeki imageshack resimlerini görebilir.

Bunun yapılabileceği yer aşağıda ama ancak yetkili birisi yapabilir, tabii ki,
http://stream.imageshack.us/content.php?page=register_domain

Bu yapılmadan da,
Resimleri görmek isteyen son kullanıcı eğer imageshack üyesiyse, baktığı site kayıtlı olsun olmasın bütün imageshack resimlerini görebiliyor.

Bu yüzden ben resimleri görürken siz göremiyorsunuz, Ama imageshack'a üyeliği olan ve giriş yapmış kişiler de resimleri normal olarak görüyor. Bu yüzden ben başka bilgisayarlardan baktığımda resimleri kurbağa görürken, Kendi bilgisayarımda giriş yapmış olduğum için normal görüyorum.

Sorunu sitedeki teknik konularla ile ilgili kısımda soracağım. Şimdilik resimleri göremiyorsanız ve önceden imageshack üyeliğiniz varsa, İmageshack'a gidip giriş yapıp, Foruma dönerek resimleri görebilirsiniz.

yücel,ben şu mesajı yazarken harflerin yerini bulacağım diye dört dönüyorum.resimlerini görmek için bana eziyet ettirme.önceden nasıl yükleme yapıyordun aynısını yap.gelip yerinde görsem daha kolay olacak. :D ;D

Rıfat Abi, İnan benim farklı yaptığım hiçbirşey yok, Başından beri aynı şekilde yapıyorum.
Foruma bakan bir kişi imageshack üyesi değilse fotoğrafları göremiyor,
Oysa benim 1870 kadar fotoğrafım bu statüde bütün internetin çeşitli yerlerinde sitelere bakan kullanıcıların çoğu tarafından görüntülenemiyor,
Tabii o domainler kendini kaydettirmediği sürece.. Bu durumdan imageshack sitesini kullanan herkes şu anda şikayetçi,
Ama elden bir şey gelmiyor. Başka bir paylaşım sitesi kullanmak bu kadar fotoğrafı kurtarmayacak olsa da şimdilik bunu yapacağım
Bu sorun sadece imageshack'ın önceden duyurmadan yaptığı bir prosedür değişikliğinden kaynaklanıyor.
Siteler zamanla imageshack'a kayıtlı olurlarsa normale dönecek. Sonuçta bedava olduğu için zamanla bunu yapacaklarını düşünüyorum.

HPIM3921.jpg

HPIM3922.jpg

Son birkaç günde arttırabildiğim zamanlarda Çelebi ile çalıştım. Artık karavanın içinde çalışabiliyorum ve karavanın içi oldukça sıcak. Ama yine de gürültü nedeniyle 19:30 civarı bırkıyorum. Son günlerde Çelebi'nin ön dolap altı tahtasını da kestim ve yerine monte ettim tabii önce zararlılara karşı boyayarak, Sonra gördüğünüz açılan kısmın arka kısmındaki marin kontraplak parçayı dün kesip bugün de yerine monte ettim, Artık Çelebi'nin açık olan hiçbir yeri kalmadı. Bu yüzden küçük 400w'lık elektrikli sobayla (Tek kademesi) Rahatlıkla terletecek kadar ısınıyor, Bu nedenle içinde yapılacak taban tahtasının vidalanması gibi işleri akşam saatlerinde de rahatlıkla yapıyorum, Ama gürültü nedeniyle çok geçe kadar değil. Taban tahtasının bir kısım montajı bitti, Sanırım taban izolasyonunu kampa kadar yetiştireceğim. Yine de Çelebi'nin tamamlanmaya daha çok eksiği var. Ama neredeyse kamp yapılabilir hale de geldi çok şükür...

Eline sağlık.içerisi ısınınca nasılda mutlu olmuşsundur.Artık istediğin zaman rahat rahat çalışabilirsin.

yücel bey bence harika gidiyor en başından beri takipteyim ellerinize sağlık adım adım üşenmeden hem yazarak hemde resimleyerek anlatıyorsunuz meraklısı olarak çok teşekkür ederim

ben taban tahtasının en altına neden daha fazla koruma önlemi almadığınızı merak ettim taman içinde tekerleklerden sıçrayan toz çamur kar su buza mağruz kalıcak bu atılma yada vida yerlerinden gevşemelere neden olmazmı bu kullandığınız malzeme bunları engelliyormu teşekkür eder kolaylıklar dilerim

bittiğinde trakyaya gelirseniz iğneadayı ve kıyıköyü görmeden ve misafirimiz olmadan gitmeyin

Merhaba sayın st, Teşekkürler,

Koruma önlemlerini altından yatarak veya daha sonra lifte alarak alacağım. İçinde çalışırken aralıklara bastığım için bunu üstten yapmam taban tahtasıyla yapılacak işleri çok zorlaştıracaktı.
Taban tahtası yerine sıkı oturuyor ve pek çok yerinden vidalı pek öyle kolayca gevşeyecek bir yapı değil. Altında sağlam ve düz bir şasi var, Bu şasi tarafından dengeli olarak destekleniyor. Yükü her zaman yukardan görecek, Alttan darbe alması zor, Çünkü 4cm derinliğinde şasenin altında ayrıca 8 cm boydan boya geçen şasi destekleri var. Üstelik taban tahtası boydan boya bağırsak açılarak birleştirildiği için parçalar birbirinden farklı esnemiyor, Tek parça gibi davranıyor. Bütün bu nedenlerden vidalardan kurtulabileceğini pek sanmıyorum. Günlerdir hiç vidalanmadığı halde üzerinde yürüyor, Çalışıyorum. Hiçbir yerine bastığınızda başka bir noktadaki vidaları zorlayacak bir esneme yapmıyor.
OSB genel olarak suya dayanıklı bir malzeme ama çok da değil, Alttan izolasyon yapılmadan uzun süre kullanılamaz.

Nazik davetiniz için ayrıca teşekkürler, Buralara yolunuz düşerse biz de bekleriz her zaman..

Rıfat Abi teşekkürler, Evet kapalı mekana ulaşabilmiş olmak gerçekten güzel, Bunun pek çok avantajı oldu.

Yücel bey kolay gelsin, tabir doğruysa kabası bitti sayılır. Artık ince ayrıntılar ve detaylar bölümüne başlıyorsunuz.
Zevkle takip etmeye devam, tekrar kolay gelsin.

yücel bey kolay gele
sizi face 'den de izliyorum
benim size tavsiyem OSB levhalara alttan iyi bir yalıtım yapmanız
yıllardır işim gereği çok fazla OSB ile çalıştım bu malzemenin ne şekiller aldığını bi görseniz inanamazsınız
şimdi diyeceksiniz belkide karşeşim aklın nerdeydi şimdi sölüyosun diye :smiley:
inanın bir haftadır takipteyim sizi
OSB evet suya dayanıklı diye bilinir ama herkesin umduğu kadar dayanıklı değildir.

Böle felaket tellalı gibi oldum
ama şu var OSB yi iyi bir biçimde alltan yalıtarak bu sorunu çözebilirsiniz
yoksa çıkacağınız ilk yağmurlu yolculuğun sonunda malesef (buna eminim ) OSB yi söküp atmak durumunda kalabilirsiniz
bende şu dakikadan itibaren sizin için araştırmaya başlıyorum OSB için yalıtım malzememsi
valla bişeyler bulup size iletmezsem içim rahat etmeyecek
hele benim gibi mesleği izolasyonculuk olan birisi olarak

neyse kolay gele her şey çok güzel gidiyor.

selamlar

Temel ALÇIK

Sn Reis35,

Teşekkürler, Altı suyla doğrudan ısı yalıtımı ve onun altında uygun bir kapatmayla kesilecek, Yalıtım derken tamamen kapalı yalıtım yapacağım aşağıyı da, Yani bir şey sürmeyeceğim tahtaya, Bu yüzden hiç boşuna araştırmayın, Ben ne yapacağımı iyi biliyorum.

Osb'lerin üç türü var, Türler arasındaki suya dayanım sınıfı değişiyor. Bendeki en iyi cinsinden. Yine de çok da dayanıklı olmadığını önceki mesajımda söylemiştim.

Benim eskiden port bagajımın üzerinde osb vardı, iki yıl kadar her türlü yağmurda sorunsuz kullandım. Tabii vernikliydi. Ama verniksiz de kullandım. Benim içim rahat, üzülmeyin.

Selamlar,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,862
Kayıtlı Üye Sayımız
166,658
Kaydolan Son Üyemiz
Mustafa Tunçer

Çevrimiçi üyeler

Geri