Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)
DİKKAT: Resimlerinizi imageshack'a yükleyerek link vermeyin hatta imageshack'ı hiç kullanmayın, çünkü fotoğraflarınızın Registersiz imageshack'da saklanma süresi 30 gündür, 30 gün sonra silinir...
Hayır, Üyeyim, 1800'den fazla fotoğrafım var yıllardır kullanıyorum. Bir kez bile sorun yaşamadım. Ayrıca fotoğraflar yerinde ve ben onları şu anda bu sitede de görüyorum, Dizinine gittiğimde orada da görüyorum. Başka bir sorun var.
Bugün önce bir kısmını perşembe ve cuma günleri yaptığım ama bitiremediğim için bugüne sarkan tavan izolasyonunu bitirmeliydim. Sabahtan öğle saatlerine kadar bununla uğraştım. Sonuçta Çelebi'nin tavan izolasyonu da bitti. Aynı zamanda kuru bir iç mekana da ilk defa kavuşmuş olduk böylece.
Sonra sağ duvarda kalan son poliüretan köpük kalıntılarını keserek temizledim. Çelebi'yi yerinden alarak altında yoğunlaşan çöp ve yere düşen kalıntıları topladım. Bunu haftada bir yapmam gerekiyor, Malesef zemin nedeniyle tek tek toplamak zorundayım ama sorun değil.
Sonrasında Çelebi'yi alarak önce bir iş için Otogar'a ardından da sanayii'ye gittim ama bu kez orman ürünleri satıcısına. Oradan yapım için gerekli olan marin kontraplak ve OSB plakalarını alarak Çelebi'ye koydurdum, Dönüşte birkaç Aliminyum doğramacıya uğradım ama onlar da camlarla ilgili bana derman olmuyor, Turgutlu'da bu işi halletmek mümkün gözükmüyor.
Sonra fiber levhalara bakmak için birkaç satıcıya daha uğradım.
Eve dönüp Çelebi'yi dikkatlice geri geri bahçeye yanaştırdım, Burada sorun geri geri yanaştığım yerin soldan ve sağdan çok az boşluk bırakması. Bu kez sadece aynalarla daha kolay geri manevra yaptım, Gitgide daha da ustalaşıyorum galiba...
Daha sonra Çelebi'nin ön dolabının yan kısımlarındaki açıklık için marin kontraplaktan yerine uygun şekilde kesip monte ettim, Bu sayede ön taraftaki açık olan son bölümler de kapanmış oldu. Bundan önce açık olan camlara da geçici olarak naylon keserek çift taraflı bant, Derby ve silikonla yapıştırdım. Bu şekilde yapım sırasında esas camlar yapılana kadar Çelebi'nin yapılacak zemin kaplaması korunabilecek.. İşte bugün yapabildiklerim bu kadar, Çok soğuk bir gündü ama sabah başladığım için iyi yol aldım bugün, Çelebi beni artık rüzgardan tamamen koruyor içindeyken ama yine de çok soğuk oluyor. Artık tabana geçiyoruz ve ondan sonra kamp yapabilir hale geleceğiz.
Bugün öğle saatlerinde başladım, Önce ön yanlardaki marin kontraplakların vida deliklerine akrilik macun çektim, Sonrasında biraz zımpara yaptım, Ardından geçici koruma için üzerlerine pinosan ahşap koruyucu sürdüm. Aynı işlemi tersten de yaptım, Bunun bir süre yağmura karşı idare edeceğini düşünüyorum. Sonrasında zaten üzerine ya fiber panel ya da başka bir koruma önlemi düşüneceğim. Bu yüzden vernik atmayacağım, Pinosan ahşaba nefes aldırdığı için daha iyi, Bu yüzeyleri içte kaldığında da sonuçta üzerinde koruyucu olması iyi bir şey olacak.
Sonrasında önce camper trailerin içinde gereken ölçüleri aldım sonrasında tabanı oluşturan en büyük parçamı kestim. Bu parçaların hakkından tek başına gelmek oldukça zorlaştırdı içimi özellikle de karavana yerleştirmesi, Küçük mekanda bir şekilde çevirip OSB'nin altta kalacak yüzeyini pinosanla boyadım. Altta çok daha fazla önlem ve izolasyon olacak bu sadece hem geçici koruma hem de ilerde de içte kaldığında ahşabı korur, Aslında OSB için buna gerek yok bile, kendinden ilaçlı, ama ben yine de ihtiyaten bunu yaptım.
İlk resmi bu karavanı yapmakta oluşturdukları bilgi birikiminden çok yararlandığım, Mikenchell, Tearjerkers vb sitelerde tanıştığım, Mini çekme karavanını kendisi yapan Amerikalı dostlar için çektim. Dünya küçük demek için, Ama normalde buna sevinmeli miyim üzülmeli mi bilmiyorum. Turgutlu'da Amerikan orman ürünü kullanıyorum ve başka bir seçeneğim de yok.
Sonra boyutu yüzünden tek parça yapamayacağım zemini diğer parçayla birleştirmek için Freze'mi hazırlıyorum. Bu işi yapabilmek için bir zamanlar izmirde dükkan dükkan dolaşıp bulamadığım T freze ucunu bir yapı markette görüp almıştım. Tahta kenarını takip etmeyi sağlayacak şablon kılavuzunu da takıtnca tam oluyor. Tek sorun 2 mm genişliğinde kanal açması , bu yüzden üst üste iki kere farklı derinlikte freze işlemi yapıyor ve aradaki çapakları da bir çubukla temizliyorum, Çok kolay bir yöntem değil ama bu şekilde yapmak istiyorum çünkü üzerine basılan malzemenin farklı farklı esnemesi probleme yol açar, Bu sistem malzemeyi hep beraber hareket eden bir sağlam bir yapı haline getiriyor.
Sonra diğer parçanın ölçülerini alıp onu da kesiyor, Kanallarını açıp temizliyor ve Alt kısmına pinosan sürüyorum.
Sonra iki tarafta da oluşturduğum kanallara uygun marin kontraplağımdan küçük parçalar kesip birleştirme işlemini yaptım, Bu beni oldukça oyaladı. Biraz da karavanın içinde yaptığım için bunaldım doğrusu, Ama karavanın içinde yapmak parçaları birleştirirken yorsa da iki parçayı sıkıştırmak için işimi kolaylaştırdı. İskelet profillerinden destek alarak kolayca sıkıştırdım. Neyse ki yeni bir baharın habercisi olan papatyalar arka bahçemizde tüm güzellikleriyle açmışlar, İşte başlıyoruz, Doğa yeniden canlanıyor, Bu bahar farklı bir bahar, Sanki her bahardan daha güzelmiş gibi, Bir bahar geliyor yavaş yavaş...