Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 396,783
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Teşekkürler
Bir kedi gibi sessiz çalışıyorum kritik saatlerde... :smiley:

Şaka bir yana sesli işleri ancak cmt-pazar 12 den sonra yapabiliyorum, Bugünki işim maket bıçağı ile poliüretan köpük traşlamaktı. Yine izolasyon işleri de kritik saatlerde yapılabiliyor çoğunlukla. Makine gerektirmeyen işler.

Etiketler

Yücel bey Çelebi şekillendikçe güzelleşmeye başlıyor, fakat Mart için bazı şeyleri aceleye getirmeyin, Nisan olsun ama sağlam olsun derim.

Teşekkürler,
Merhaba, Acele yok, Kampı 18 ve 19 Martta zaten yapıyoruz, Çelebi bu haliyle kalsa da katılacak kampımıza...

Teşekkür ederim, Levent Usta, Size de kolay gelsin, Yakında bitiriyorsunuz artık, Ne mutlu. Darısı başıma inşallah bir gün...

hpim3840.jpg

hpim3841.jpg

Bugün de birazcık çalışabildim.

Yücel kolay gelsin.Çelebi 2 nin etrafında dolanan beyaz plastik sandalyeleri sık sık görmeye başladık.Umarım onların üzerine çıkıp çalışmıyorsundurrEğer öyleyse kendine profilden sehpa gibi birşey yapmanı şiddetle tavsiye ederim.Tehlikeleri tecrübe ile sabittir. ;D ;D

Yücel hocam imalatı iyice ilerletmişsin. Kolay gelsin :smiley: :smiley: :smiley:

Sami Abi,
Teşekkürler, Haklısın, Başka güvenli bir çözüm düşünmeliyim. Ama insan bazen mecbur kalıyor onları kullanmaya.
Ama önce güvenlik her zaman
Selamlar,

Haşmet Abi,
Teşekkürler,
Artık biraz daha hızlanacağım her geçen gün, Bahar yaklaştıkça günler de uzuyor.
Aslında her gün birkaç dakika fazla çalışıyorum, Son zamanlarda daha da fazla..
Selamlar,

İlhan Abi,
Teşekkürler,
Soğuk günlerde duvarlar güneşin doğrudan ısıtan etkisini kestiği için daha soğuk oldu son zamanlarda karavanın içinde çalışmak,
Allahtan hava baharı aratmıyor son birkaç gündür buralarda.
Bir de karavanın burnu batıya baktığı için akşam güneş iyice kaybolduktan sonra genelde o taraftan soğuk bir rüzgar geliyor,
Dikkat ediyorum, Normalde hiç rüzgarsız günlerde bile, her zaman güneşin batışıyla başlıyor rüzgar oradan esmeye. Aslında tersi yönünde esmesi gerektiğini düşünüyorum, Güneşin henüz batmadığı yerlere doğru doğudan batıya esmesi gerektiğini düşünüyorum ama yok, Çoğunlukla batıdan esiyor. Gerçi farketmez doğudan esse de üşütürdü.
Burun kapanınca içerde gece de çalışılabilir. Aksi halde şu anda üşütüyor. İki duvarın arasında rüzgar üşütüyor diye çok geç saatlere kadar çalışamıyorum ışık olduğu halde. En fazla 19:30 gibi bırakmak zorunda kalıyorum. Zaten hava da iyice serinliyor.
Selemlar,

Bugün sabahtan çalışmaya başladım, Dün gece küçük bir fırtına yaşanmış, Her şey birbirine girmiş, bahçedeki plastik sandalyeleri taa ön bahçeden toparladım. Kullanmadığım ama önceden aldığım beyaz straforlar da bağlarından kurtulup bahçeye dağılmış onları da topladım. Çanak antenimizin bağlantısı yamulmuş, çatıya gidip onu halletim. Sonra sanayii'ye camcıya gittim. Turgutlu'daki iki oto camcı da benim istediğim ölçülere özel sürgülü cam yapamayacağını söyledi. Bu işin bu kadar zor olacağını bilmiyordum. Neyse inşallah yapabilecek bir üretici bulabilirim zaman içinde,
Sonra geri geldiğimde yağmur da yağmaya başladı, Buna rağmen çadırımı açıp çalıştım, ön kısmın bir bölümünü kapatabildim ama ön üst kısma geçemeyeceğimi de anladım...

hpim3855.jpg

hpim3856d.jpg

hpim3857.jpg

hpim3858d.jpg

Sonra baktım ki bu yağmurda ön kısımda şansım çok az ben de arkaya kapılara geçtim. Çok büyük bir kısmını bitirmeyi başardım çok az bir şey kalmıştı ama daha fazla da duramadım, Bugünlük yapabildiklerim bunlar,

hpim3859.jpg

hpim3860.jpg

hpim3861.jpg

hpim3863.jpg

hpim3864y.jpg

Bugün sabahtan Yine Çelebi'yi teste çıkardım. Amacım üstten silikon ve Bant Alttan silikonla doldurarak yapıştıdığım izolasyon malzemesinin sağlam kalıp kalmayacağını görmek, Bir de artan rüzgar direncinin etkisini test etmek. Son olarak artık orta aynamı kullanamadığım için yan aynaların yetip yetmeyeceğini görmek.
Test için Kipa'ya gittim. Giderken saattte 80km hıza kadar çıktığım halde izolasyon malzemesi sağlam kaldı. Üst kaplama olmadan da bir süre böyle kullanılabilir sanırım. Gerçi kuş falan çarpsa kırar ama süratin oluşturduğu rüzgara dayanıyor XPS'ler, Zaten su da geçirmiyorlar şu haliyle.
Kipa dan öte beri aldıktan sonra eski kemalpaşa yolunda birkaç km gidip döndüm, Ardından bankadan para çekmek için Bulvar'a girip bankamatiklerin olduğu Ortapark'a (Atatürk parkı) kadar indim. Şanslıymışım, 8 metrelik aracıma kolayca yer buldum. Para çekip devam ettim, Ara caddelerden eve geri döndüm. Bir yerde paralel park manevrası yapmayı denedim beceremedim. Arabanın standart aynalarının Çelebi'nin genişliği nedeniyle yolda çok iyi işe yaradığını anladım ama iki aracın arasına paralel park ederken ayna kullanmak neredeyse imkansızlaşıyor. Karmaşık ve yüksek açılı geri geri manevralar için bence geriyi görüş kamerası yararlı olur. Aynaları dışa doğru uzatmak da bir işe yaramayacak oluşacak açı nedeniyle.
Eve döndüğümde şu ana kadar görerek pek çok kez yaptığım geri manevrayı aynalar yardımıyla kolayca yaptım. Ama geriyi görüş kamerası olsa daha da kolay olacaktı. Bugün Markete, Bankamatiğe gittim. İşte bu hafta test sürüşüm böyle geçti...

hpim3865.jpg

Yola çıkış, Karavanın araca bağlanması.

hpim3869m.jpg

hpim3870.jpg

Kipa Otopark.

hpim3873.jpg

Atatürk Parkı (Ortapark)

Sonrasında hemen Çelebi'yi yerine güzelce yerleştirip emniyetlerini aldım, Çadırı tekrar kurdum. Hava çok soğuk ve rüzgarlıydı ama yağmur yağmadı. Ben de zaman zaman dışarıdan zaman zaman Çelebi'nin içinden çalıştım. Çelebi'nin içi, açık alana göre artık ciddi oranda rüzgara karşı koruyordu ama yine de soğuktu. Önce ön tarafta üstte yer alacak işaret lambaları için delinmesi gereken yerleri delerek bunların hatlarının profil arasından geçerek sağ yandan arka üst grup stoplara giden kabloların içinden park kablosunu bulup oradan bağlantılarını yaptım. İzolasyonu yapmadan önce bu işi yapmak gerekiyor çinkü izolasyon yapıldıktan sonra çok zor. Sonrasında bu ön üst kısmın malzemesini uygun ölçülerde kesip önce önden silikonla ve bantla yapıştırıp arkadan da silikonla doldurdum. En sonunda da bütün bağlantılarını zaten yaptığım üst işaret park lambalarının deliklerini malzemeye delerek, Geçici olarak yerlerine koydum. Bu iş de bitmiş oldu. İşte bu günlük yapabildiklerim bunlar. Bir de arka kapıda eksik kalan kısmı tamamladım. Şimdi sıra tavan izolasyonunda.
Bu arada bugün elektrik işlerini yaparken
Ana test aküm bitti. UPS cihazım bozuk olduğu için test aküsünü şarj edemedim. Ben de 0,5 amperlik normal bir adaptör kullanarak ayrı bir test düzeneği yaptım ama lambalar zayıf yandı, Ama yine de işlerimi yapabildim. Bu yüzden lambalar zayıf yanıyor biraz fotoğraflarda.

hpim3880.jpg

hpim3881.jpg

hpim3882.jpg

hpim3883q.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR