Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 396,809

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Yücel kolay gelsin bence bir tarafı komple kapattıktan sonra izalasyon kısmına geç daha rahat ve kaliteli yaparsın.

Teşekkür ederim Cengiz Abi,
Doğru, söylediğiniz şekilde mümkün ama deneme için böyle yaptım amaç duvarın stabil durup durmayacağını görmekti,
Devamının malzemesini bile almadım. O yüzden küçük bir alan kapatıp denedim sadece şimdilik.

Karavanı test ettik. Kötü haber fren lambaları çalışmıyor, Ama bağlantıları test aküsüyle kontrol ettiğimde çalışıyordu, Arabanın bağlantısıyla ilgili bir şey de olabilir. Karanlıkta hiç bakmadım bile. yarın bakacağım,
Bu testte Çelebi'yi Cennet de ilk defa kullandı ve hem ilk defa çekme karavan kullanmasına rağmen çok güzel kullandı hem de kullanmayı kolay ve zevkli buldu,
Ben de haliyle buna çok sevindim. Çünkü daha önce ben kullanamam falan diyordu sözü geçtiğinde. Bu yüzden çok sevinçliyim çünkü aracımızı olduğu gibi karavanımızı da ikimizin de kullanabilmesi bazı avantajlar getirecek.

Testin videosunu derleyip upload ettim ama yayına çıkmadı daha malesef, Yayına çıkınca ekleyeceğim.

Yücel kolay gelsin, güzel ilerliyor :smiley:, bu karavan çok güzel olacak işaretler öyle gösteriyor :smiley:

Gece Sürüş Testimizin Videosu:

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/19635215?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="398" height="264" frameborder="0"></iframe>

Bugün çok fazla gezdim az iş yaptım,
Karavan dışarıda olduğu için oldu, Ekmek almaya bile onunla gittim,
Kahvaltıdan sonra yanmayan stoplar için evin önünde çalıştım. Önce arka stopları test aküsüyle pininden elektrik verip çalıştıklarını gördüm. Sonra karavana gelmek için yola çıkıp araba tarafındaki fişe gelen kablolarda test ampulü olarak daha monte edilmemiş Çelebi'nin üst ön işaret lambalarını kullanarak kabloya elektriğin geldiğini gördüm. Sorun sadece kablonun pine girdiği vidalı sıkıştırmalı bölümdeki bir irtibatsızlıktan kaynaklanıyordu. Gevşetip tekrar sıkınca düzeldi. Sonra dağıttığım şeyleri tekrar toparlayıp işi bitirdim.
Sonrasında sanayii'ye gittim ve bazı malzemeler aldım. Arka gruplarda kullandığım ledli ampuller çok sönüktü daha fazla ledlisini aldım. Sonra benzinliğe gidip biraz benzin aldım. Gittiğim her yerde muhabbetçiler yüzünden bunları yapmak oldukça uzun sürdü,
Sonra eve gelip uygun bir yerde arka ampulleri değiştirdim.

hpim3742l.jpg

hpim3743.jpg

Sonra Çelebi'yi dikkatlice geri geri yerine parkettim. Çalışma mekanına kadar geri itip, (Allah'a şükür hala tek başıma itebiliyorum.) yerine yanaştırıp emniyetlerini aldım.

İşte bütün bunlar akşamı buldu, Bugün Çelebi ile çok gezdim, çok eğlendim. Güzel bir gündü. Birkaç gün için yapıma ara veriyoruz. Aslında yapılan iş gözükmüyor, kendini göstermiyor ama ard arda son bir haftada epey yol aldık. Bugünden itibaren birkaç gün ara veriyoruz.

Bugün önce sabahtan çarşıya gidip biraz strafor ve sonra sanayii'ye gidip biraz da plastik lambri ve diğer azalan malzemeleri aldım. Sonrasında önce daha önceki gibi önce izolasyonu yerine köpükle bütün boşlukları doldurarak monte ettim sonra da yan duvarı kapladım. Hemen hemen bitti sayılır. Hava kararınca soğuk olduğu için bıraktım. Sol taraf bitti sayılır tabii üst kısımda yapılacak işler var daha. Bu günlük yapabildiğim de bu kadar...

hpim3800k.jpg

hpim3801.jpg

hpim3802.jpg

hpim3804j.jpg

hpim3803p.jpg

Yücel, eline sağlık, iyi gidiyor...
Pencerelerin köşelerini tam köşe yapıtığına göre takacağın pencerelere karar verdin herhalde, pencereler hakkında bir çalışman varmı...

Atilla abi,
Pencereleri ilk başlarda açmayacak, açmak istersem daha sonra keserek açacaktım ama baktım ki bu boşuna emek ve malzeme israfı olacak. ve sonradan kesim yapmak riskli olacak, ben de pencere boşluklarını duvarı kaplarken bıraktım.
Bu yüzden pencereler konusunda bir çalışmam yok. Yani henüz nasıl yapacağımı araştırıp kesin karar vermedim, Muhtemel seçenekleri araştırıp inceleyene kadar geçici olarak kapatacağım daha sonra kalın şeffaf bir malzemeyle, Ama artık kaynak yapamayacağım için kendi kasası olan özel yapım camlara ihtiyacım olacak. Kenarları ovalleştirilmiş kullanmayacağım.
Yanlarda karşılıklı simetrik iki cam, Önde ortada tek cam olacak. Bütün camlar dışa ve yukarı doğru açılacak. Ayrıca pop-up çadırında da her üç tarafta (Sağ, sol, arka) kapatılabilir şeffaf malzemeden camlar olacak. Ayakta dururken (Örneğin yemek yaparken) etrafı görmek için.
Çadır ve camlar kaplama ve boya dahil her şey bittikten sonra monte edilecek.

Plandı, projeydi, SketchUp'tı derken, ciddi ciddi ortaya çıkıyor karavan... :smiley: Keşke köşeli hatları da biraz yumuşatılabilseydi.. Dış yüzeylerin birleşim kesitlerine bu türden bir iyilik düşüneceksin değil mi Yücel? En azından lastik bantlarla çerçevelenirse hoş görünür.. Ama bu olmasa bile işlevselliği görünüşünün çok önünde olacak buna eminim... Kolay gelsin.

Selam Cem,
Köşeli olmasını ben istedim. Tam olarak baştan tasarladığım şekilde bitiyor.
Birleşme yerlerinde aluminyum köşebentler olacak. Ayrıca altında da aluminyum u kapatmalarla birlikte özel tasarlanacak ve üretilecek fiber şeritleri olacak. Henüz görsellikle ilgili kaygılanmak için erken. Çünkü bununla ilgili hiçbir şey yapmadık.

Bugün oldukça erken kalktım. İzolasyon işlemleri nispeten sessiz olduğu için hemen sabah 7 de işe başladım. Gün boyu sadece birkaç kez yemek için mola vererek çalıştım. Bugünkü çalışma sonunda güneş Nif'in ardında bir yerlerde kaybolurken sağ duvar da tamamen bitti. Tamamen bitti derken köşeler ancak diğer yüzeyler kaplanınca yapılabilecek. İşte böylece kaplanması gereken ön, üst ve arka yüzeyler kaldı. Bundan sonra taban da yapılınca en azından kamp yapılabilir hale gelecek. Çelebi, günden güne ilerliyor ve sona yaklaşıyor, yine de daha yapılacak çok işler var. Zaman her şeyi çözse de beklemek de var malesef ama sıkı çalıştığım bu tatil günlerindeki genel gelişmeden de memnunum açıkçası.

hpim3808l.jpg

hpim3810.jpg

hpim3811r.jpg

Önce bir hayalim vardı, Şimdi bir artık yavaş yavaş bir karavanım oluyor, Ama biraz daha sabır etmeli ve çalışmalıyım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.