Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)
Bugün arkaya kadar üstten ulaştıralacak elektrik hattının işlerinin tamamını bitirdim.
Önce kablomun çapına uygun delikleri profillerimi çok fazla zayıflatmayacak şekilde nerelerden götüreceğime karar verdim. Ardından delikleri uygun matkap ucuyla delerek ayarladım.
Sonra bu deliklerden içinden 4 adet kablo grubu giden tek kablo olan kablomu geçirdim. Profillerdeki deliklerden geçme noktalarında ayrı bir lastik hortumdan bir parça kesip bu hortumu kabloyu koruyacak şekilde kablonun dışından ve deliğin içinden geçirerek iki tarafından oynamayacak şekilde sabitledim. Böylece profilin kabloyu zamanla kesme tehlikesinin önüne geçtiğimi düşünüyorum.
Kablonun sabitlenmesi işlemi bitince PVC kablo kanalımı aradaki boşlukların uzunluklarına ve kesişme şekillerine uygun olarak kestim ve kabloyu içinden geçirdim.
Kanalları bazı noktalarda sabitledim bazı noktalardaysa şu anki aşama bunu gerektirdiği için sabitlemedim, Bu yüzden çok şık gözükmüyor ama o kısımlar sabitlenmeyen kısımlar, Bu kanallar tamamen kaplamanın altında kalacak sonra ayrıca sabitlenince düzgün de gözükecektir. Bunun sabitlenmeme nedeni tavanı kaplayacak malzemenin yerinde olmaması oldu.
Bütün bu işler bittikten sonra test aşamalarında kablo kapaklarının düşüp kaybolma tehlikesine karşı onları ayrıca kelepçeledim geçici olarak. Ve kanallarla işim bitti. Sonra bir test aküsüne sigorta takıp ucuna kıskaçlar takarak yaptığım test güç kaynağımla çalışarak hangi lambanın hangi kabloya, hangi kablonun hangi diğer kabloya bağlanacağını bularak bir taraftan bütün bağlantıları yaptım ve izolasyonu da yaparak işi bitirdim ama bu sırada karanlık oldu.
Aşağıdaki fotoğraflarda parklar yanıyor ama uzun süre boyunca parklar açık şekilde beklediği için test aküm boşaldığından çok zayıf yanıyor belli belirsiz bu sizi şaşırmasın, Neyse ki bugün bir gece test sürüşü yapmaya karar verdik Cennet de bana bu sürüşte yardımcı olacak. Bütün bağlantıları denediyesem de gerçekten arabaya bağlayıp denemek gerek. Bu geceki test sürüşü görüntülerini de paylaşacağım sonra,