Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 396,819

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Bugün önce karavanı bir gezintiye çıkapıp hem küçük bir test yaptım, Hem de ön dolap için yine malzeme aldım. Sanayii'ye yaptığımız yolculuk güzel geçti. Sonrasında eve glip karavanı tekrar yerine yanaştırdım, Aldığım metalleri kesip gri mat primer ile boyadım. Sonrasında karavanın üzerinde yapılan ama henüz boyanmayan yerler, de boyadım primer boya ile, Ve bugün ancak bunları yapabildim.

hpim3689.jpg

hpim3691.jpg

hpim3696.jpg

hpim3697k.jpg

31/01/2011 Tarihindeki test ve malzeme alım yolculuğunda çekilen videolar.

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/19394876?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="398" height="299" frameborder="0"></iframe>
<iframe src="http://player.vimeo.com/video/19396186?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="398" height="299" frameborder="0"></iframe>

Bugün bütün gün ön dolabın kapağı ile uğraştım, Kapağın kendisinin kesimini, montajını, yerine montajını ve su oluklarının montajını bitirdim. Bayağı verimli bir gündü, Öğle saatlerine yakın başlamam rağmen bugün hava ayazdı, hem de güneşli olmasına rağmen. Kaynağın ateşiyle ısınarak zaman zaman da içeri girerek çalıştım. İşte bugün yapabildiğim de bu kadar.

hpim3701.jpg

hpim3698w.jpg

hpim3699s.jpg

hpim3700.jpg

İnsanlar (ilk gördükleri anda) bunun yapım aşamasında değil bitmiş bir ürün olduğunu algılıyorlar önce bu yüzden içinde ne taşındığına anlam veremediklerinden hem şaşırıyor hem de daha fazla merak ediyorlar. Sanayii'de bile çok dikkat çekiyor. Çarşı'ya girsem insanlar başıma toplanır, O yüzden girmiyorum. Çelebi kendi malzemelrinin çoğunu taşıdı şimdiye kadar, Nadiren arabanın üzerinde de taşıdığım oldu, Bu ufak geziler hem çelebi'nin aynı pozisyonada hep yatmamasını sağlıyor, Hem bazen malzeme taşınıyor, Hem olası aksaklıklarla kontrollü koşullarda karşılaşma fırsatı yaratması açısından faydalı oluyor. Turgutlu'nun iç trafiği karışık ve hareketli biraz daha bitsin şehri komple turlayacağım, en dar ve kalabalık rotalardan. Çelebi bitmeden aklımda kullanımıyla ilgili hiçbir soru işareti bırakmama niyetindeyim, Bir tek kar testleri seneye kalacak.

Evet,
Bugün önce ön dolap kilidinin montajı için gerekli olan ayarlamaları yaptım, Sonra kilidi monte ederken sacı delerken bazı problemler çıktı, Sonra dedim ki bari kaynaklayayım kilidi ama beceremedim ve kilidi zayii ettim, Eriyip gitti kilit, Neyse çok önemli değil yenisi alındığında yeri hazır sadece monte edilecek. Bütün işi bitti yani,
Bundan sonra dolabın üst kısmındaki eğimli bölüme üç destek daha yaptım ortadan, Bu noktanın sağlam olması gerektiğini düşünüyorum çünkü,
Ve bu işlem de bittikten sonra iskeletimiz hazır sayılır artık, Şimdi boya işlerine geçeceğiz...
İskelette öne eklenen son ağırlıklarla beraber iskelet işleri neredeyse bittiği için, bir de küçük bir test yaptım günün sonunda. Kafa ağırlığı testi, sonuç harika. Kapatamayacağımız bir açık iskelet montajı sırasında oluşmamış. Hatta biraz daha ağır olmasına bile izin verebiliriz. Buradaki ayarlama son aşamalarda yapılacak. Ama dediğim gibi kapatılması zor bir açık oluşmamış şu aşama için, hatta olduğunu düşündüğümden hafif bile. Bu durum son derece sevindirici bir haber oldu benim için günün sonunda.

hpim3702p.jpg

hpim3704.jpg

Bugün sabah oldukça erken kalktım. Ve boya işlerine başladım. Karavanın gereken yerlerini bir güzel boyadım, Bunun iskeletin son bayası olmasını arzu ediyorum. Evet iskelet bitti. Şimdi karavanda elektrik kablo yollarının atlayacağı profil noktalarını deleceğim, Sonra kaplamaya geçeceğim. Çelebi'nin yapımında oldukça uzun bir aşama olan iskelet ve detaylarının yapımı da böylelikle tamamlandı.

hpim3707a.jpg

hpim3709j.jpg

eline sağlık.iskeletin üstüne ne yaparsan kendini gösterir .
selamlar.

Allah tamamına erdirsin :smiley:, dış kaplama bitince karavan bitti sayılır

Yücel, baskülde gördüğüm rakam 492 olamayacağına göre 49,2 kg. olmalı. Çok güzel bir rakam ama trailer bağlı olduğu halde aracın arkası epey oturmuş gibi görünüyor. Flash amortisörleri çok yumuşaktır ama bu kadar fark eder mi anlayamadım? (Yoksa alçaltılmış haliyle mi kullanıyorsun? Ayarlıdır onlar...)Amortisörleri sertleştirmen gerekecek mi acaba ileride?

Rıfat Abi, ve Levent usta ve Cem Teşekkürler,

Cem, S modeller normal modellere göre birkaç cm düşük, Bununla beraber benim araba daha da düşük, Amortisörlerle bir ilgisi yok, Amortisör sadece çekmeye çekmiyor veya itmeye itmiyor. Yani herhangi bir harekete karşı kısa bir süre direniyor. Bir tür yavaşlatıcı gibi düşün. Yaylar torsiyonlu dingilin içinde. Birkaç küçük müdahale ile yani sadece ayar yaparak istediğin değere arabanın yüksekliğini ve yayların direncini ayarlayabiliyorsun. Yaylar bir kademe daha gerilse, hem arabanın normal duruşu daha yukarda olacak hem de yükte daha az çökecek. Henüz araba ile ilgili bir ayar yapmadık, elbette ona da sıra gelecek. Basit bir iş aslında dingili ayarlamak ama profesyonel ekip ve ekipman gerekiyor. Ama gördüğün durumda da çok aşağıda değil yani bayaa bir payı var daha, Şimdiye kadar ne yükler görmüştür ama benim araba daha yere değmedi... İznik'ten hatırlarsın...

Arabanın birkaç fotoğrafını koyayım yeri gelmişken, Daha net anlaşılsın...

phot0251flashyuguncopyza3.jpg

hpim0036h.jpg

grnt029.jpg

hpim0063.jpg

hpim0477.jpg

Çok güzel anılarım olmuştur Flash S ile... (1995-96) Çok keyifli bir otomobildir... Kronik sorunları da vardır ama yine de güzeldir. Renault ne yazık ki yeni nesil araçlar içerisinde onun yerine geçecek bir otomobil üretemedi. Segmentinde yerini doldurabilecek bir araç henüz yok. Gerçek anlamda temiz ise aracının kıymetini bil. ;)

Ben de seviyorum. Severek biniyorum.
Aracım temiz ama eskiyor Cem yavaş yavaş...
Yine de fena değil.
Sonuçta her işimizi görüyor, Gitmem demiyor ya...
Biz daha iyisini alana kadar bizim için en iyisi o...

Benimde hayalim olan birşeyi siz gerçekleştiriyorsunuz ne mutlu size baştan beri takip ediyorum ve sonrası için bir işaret olsun
çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR