Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)
Hakan bu aklıma geldi ama bu pratik ve sağlam olmayacak. Üst kapağa ve kapılara yuva görevi yapan bu parça aynı zamanda yağmur kanalı, Aynı zamanda köşe destekleri var. Kapakta bu köşe desteklerine oturan köşe şeklinde karşılık gelen profilden köşe destekleri var. Ayrıca arkadan sol ve sağ duvarı üstten birbirine bağlayan bu parçayı çıkabilir yapmak ekstrem durumlarda (devrilme gibi) zafiyet yaratabilir gibime geldi. Bütün bunlar nedeniyle vazgeçtim,
Ayrıca burada üstteki çadırın bağlanacağı bir parça olmazsa tavanın kolay açılma özelliği iptal olur. Yani tavanı her açışta ille o parçayı söküp kapılara bağlamalıyım üstteki çadırı, bence bu çok fazla uğraş, Benim şimdi kullandığım çadırın toplam yüksekliği bu kapılardan alçak, geçerken neredeyse yarıya kadar eğilmek zorundayım oysa bu karavana geçerken daha alçak bir seviyeden geçtiğim için ve daha yüksek olduğu için sadece başımı eğmem yeterli. Bu nedenle bence değmez bununla uğraşmaya,
Son olarak hiçbirşeyi açmadığım ama karavanın içine girip uyumak istediğim zaman kapılar üst seviyesindeki profil yuvasına tam oturup nasıl izole olacak? Kapılar aynı zamanda kapanabilmesi ve kilitlenebilmesi için de üst profilden destek alıyorlar. Bu nasıl hallolacak? Kapıların kilitlenme hatta açılma sistemini bile farklı düşünmek gerekebilir. Bu kadar çok görevi olan o parçayı geçme profil yapmak hem bir çok değişiklik hem de kanımca çözülmesi gereken çok daha fazla konuda sorun getirir. Başka bir camper trailer tasarımının konusu olarak, arkaya yere kadar rampa şeklinde açılan sağlam malzemeden tek kapak yapılıp içe de zeminden komple açılan tavanın en üst noktasına kadar ikinci bir çadır kapı yapmak şeklinde farklı bir tasarımın konusu olabilir, çok da güzel olur, Ama benim yapabileceğım bir şey değil artık bu.