Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 396,827

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Teşekkürler Yusuf,
Dışını kaplayıp izolasyonu da yapınca kendimi fazla zorlamayacağım artık, Daha yavaş ve keyfe keder çalışacağım. Hem bazen çalışıp arada da gezeceğim, Böylece moralim düzelir umarım.

Bugün kapının her kapanmasında kullanılacak olan ilk kilidini monte ettim. Bu aslında nikelajlı t şeklinde anahtarlı bir dolap kilidi. Böylece karavanın ilk anahtarları da çalışmaya başladı. İkinci kilidi henüz monte edemedim ama sonuçta artık kapıyı bağlamaya gerek kalmadı. Kullanacağım ikinci kilit bildiğimiz kapılarda kullanılan, gizli, sivri anahtarlı emniyet kilidi olacak. Bunun montajı da en azından birkaç saatimi alır. Bu kilit hem içerden hem de dışarıdan anahtarla kilitlenebilecek son olarak tam güvenlik için içeriden kullanılacak bir de sürgü monte edeceğim. İşte bugün yapabildiğim bu kadar.

hpim3553.jpg

hpim3554.jpg

hpim3555v.jpg

Hepsini birden bitirmeyin zaten ;)Ne takip edeceğiz biz forumda sizler hızla bitirirseniz :D Adım ,adım izliyoruz kendi yaptığınızın ilerleyişini.Kolay gelsin.

Bugün hızla eve geldim, Artk nispeten daha rahatım, Çünkü hava neredeyse 17:30 da kararıyor. Daha önce bahsettiğim 2. kilidin yerini hazırlayarak montajını yaptım. Çok da güzel oldu. Bu işi de böylece haftaiçi aradan çıkarmış oldum. Temizlik ve boyayı saymazsak kapılarla işim bitti.

Kapı ve kilitler:
hpim3656.jpg

Kolay gelsin yücel, kış günlerinin güzel havalarında, her saati değerlendirmeye başladın, bu hırs ile daha çabuk yol alacaksın gibi görünüyor...

Teşekkürler Atilla Abi, Elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Vakit malesef çok kısıtlı. Burada kış iki ay, yarısı bitti bile, Şubat bitti mi gerisi bahar...

eline sağlık güzel oluyor.parça parça azalıyor.

Kolay gelsin Yücel.

Aklıma bir fikir geldi. Kapının üzerindeki profili yerinden çıkabilen bir profil yapsan. Üst çadırında arkaya bakan iki tarafını fermuarlı yapsan. Kamp yaptığın yerde fermurları açıp, profili de yerinden çıkarıp çadırın arka parçasını profille beraber yukarı doğru rulo yapıp bağlasan eğilmeden geçebileceğin bir kapı yapmışsın olursun. Her yerde kullanamasan bile uzun konaklamalarda bu şekilde rahatça kullanırsın.

Hakan bu aklıma geldi ama bu pratik ve sağlam olmayacak. Üst kapağa ve kapılara yuva görevi yapan bu parça aynı zamanda yağmur kanalı, Aynı zamanda köşe destekleri var. Kapakta bu köşe desteklerine oturan köşe şeklinde karşılık gelen profilden köşe destekleri var. Ayrıca arkadan sol ve sağ duvarı üstten birbirine bağlayan bu parçayı çıkabilir yapmak ekstrem durumlarda (devrilme gibi) zafiyet yaratabilir gibime geldi. Bütün bunlar nedeniyle vazgeçtim,
Ayrıca burada üstteki çadırın bağlanacağı bir parça olmazsa tavanın kolay açılma özelliği iptal olur. Yani tavanı her açışta ille o parçayı söküp kapılara bağlamalıyım üstteki çadırı, bence bu çok fazla uğraş, Benim şimdi kullandığım çadırın toplam yüksekliği bu kapılardan alçak, geçerken neredeyse yarıya kadar eğilmek zorundayım oysa bu karavana geçerken daha alçak bir seviyeden geçtiğim için ve daha yüksek olduğu için sadece başımı eğmem yeterli. Bu nedenle bence değmez bununla uğraşmaya,
Son olarak hiçbirşeyi açmadığım ama karavanın içine girip uyumak istediğim zaman kapılar üst seviyesindeki profil yuvasına tam oturup nasıl izole olacak? Kapılar aynı zamanda kapanabilmesi ve kilitlenebilmesi için de üst profilden destek alıyorlar. Bu nasıl hallolacak? Kapıların kilitlenme hatta açılma sistemini bile farklı düşünmek gerekebilir. Bu kadar çok görevi olan o parçayı geçme profil yapmak hem bir çok değişiklik hem de kanımca çözülmesi gereken çok daha fazla konuda sorun getirir. Başka bir camper trailer tasarımının konusu olarak, arkaya yere kadar rampa şeklinde açılan sağlam malzemeden tek kapak yapılıp içe de zeminden komple açılan tavanın en üst noktasına kadar ikinci bir çadır kapı yapmak şeklinde farklı bir tasarımın konusu olabilir, çok da güzel olur, Ama benim yapabileceğım bir şey değil artık bu.

Bugün üst kapağı kaldıracak gazlı yayları, Gereken parçaları sanayiiden bularak aldım ve hazır ettim. Kapağı sıkı sıkıya kapatacak gergili kilitleri zaten daha önce almıştım. Şimdi yarın üst kapakla uğraşmayı düşünüyorum. Yeni bir aşamaya geçiyoruz.
hpim3664.jpg

Bunlarla ilgili parçaları ararken rastgele eberpacher ve webasto takan bir yere rastladım ve sormak için hemen uğradım. Gayet ilgili davrandılar ve hatta bir tane kutusundan açıp deposuyla beraber gösterdiler. Makineyi beraberce uzun süre inceledik. Fiyat olarak da montaj dahil verdikleri fiyat bana uygun geldi. Aslında bana bu kadar yakın bir yerde eberpacher ve webasto satıcısına rastlamam çok ilginç. Şu anda ısıtıcı için çok çok erken belki seneye ama eberpacher' d2 hoşuma gitti açıkçası. Ayrıca elime alarak incelemek, ağırlığını tartmak kurcalamak farklı bir şey, fotoğraflardan bakmak farklı. Bu şansa sahip olabildiğim için sevindim. Buzdolabım gazlı olacağı için gazlı bir çözüm bana daha uygun gerçi ama yine de bunu taktırırsam lpg tankı ve bağlantılarıyla uğraşmak yerine piknik tüpü kullanabilirim. Çünkü buzdolabı ve ocak için bir piknik tüpü bana uzun süre gidecektir. Böylece yedek tüp taşımak zorunda kalmaktan da kurtulurum. Neyse bunlar sonraki işler ama Turgutlu'da eber&webasto servisi var.
Selamlar,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR