Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 397,196
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Elinize sağlık, gittikçe şekilleniyor ve daha da güzelleşiyor.

Çatı olarak yaptığınız kısım, tam olarak devrilip açılacak mı, yoksa resimlerde gördüğümüz seviyede sabitlenecek mi?
Sanki kapalı halinden 180 derece dönüp düz bir seviye yakalanacakmış gibi de bir imaj oluştu bende.

Etiketler

Yücel bey, kolay gelsin, çalışmalarında başarılar, orda hava iyi galiba.

Teşekkürler İlhan Abi, Bu aralar havalar güzel gitti...
Selamlar,

Elinize sağlık, gittikçe şekilleniyor ve daha da güzelleşiyor.

Çatı olarak yaptığınız kısım, tam olarak devrilip açılacak mı, yoksa resimlerde gördüğümüz seviyede sabitlenecek mi?
Sanki kapalı halinden 180 derece dönüp düz bir seviye yakalanacakmış gibi de bir imaj oluştu bende.

Sn. Freediver
Teşekkürler.
Tavan belli bir miktar açılacak, Ama ne kadar olacağına daha kesin karar vermedim. Bu açı en fazla fotoğraftaki kadar olabilir daha üstü olmayacak.
Selamlar,

Yücel merak ettiğim bir konu var; sen üst kapağı ayrı yaptığından üst parçayı alt parçanın üstüne yada daha doğrusu alta sabit olmak kaydıyla içeriye su girişini engellemek için demir lama döndün bu lamadan içeri normal şartlarda su geçmez çünkü şemsiye gibi üst alt parçayı içine alıyor,ama benim aklıma takılan yağmurlu havada akan sular hareket halinde rüzgarın etkisiyle yatay yürüme yapacaktır bu durumda içeriye su almaması için sanırım fitil uygulaması yapacaksın doğrumu.

Ayrıca programın nasıl ilerliyor istediğin noktadamısın hedefini tutturabildinmi dış kaplamasına ne zaman geçeceksin dışını ne yapacağın konusunda karar verdinmi,çalışmalarında kolaylıklar diliyorum yapım aşamasını hergün takip ediyorum sanma yorum yapmıyoruz acaba ilgilenmiyormuyuz diye oysaki şu an sadece metal kısmı yapıldığından yorum yapacak ve fikir verecek birşey yok hele dış kaplama ve içine başla elimizden geldiğince destek olacağız.

Yusuf Usta Selamlar, Senin desteğinin çok önemli olduğunu söylemeliyim, Bu yüzden izlemene sevindim.

elebicombitavanizolasyo.png

Not:Fotoğrafta sol taraf dışarı sağ taraf içeridir.

Başlangıçtaki düşüncem buydu ve şeklen gerçekleşti ama 4 cm den daha kısa lamalar kullandım ve profili açıkta bırakacak şekilde monte ettim ki ilerde çadırı tutacak çıtalar kolay monte edilsin. Planımda bir conta eklemek var ama acelesi yok, Hala daha ufak tefek kaynak ve boya işleri çıkabildiği için duvarlar kaplanana kadar bekleyebilir. Sonra contayı söküp yine takmak problem olmasın diye, Ama şu haliyle de bir şey geçmeyecektir pek. Bir de contaya ilaveten şekilde görüldüğü gibi kesintisiz bir şekilde çadırla da kaplı olacak içerden, Bütün bu su önlemleri çadır olmadan da kuruluğu sağlayacak ayrıca çadırın kapak kapanınca içine katlanacak dış kısmına su geçerek kirletmesini veya yıpratmasını önleyecek yine de, Yani conta ve çadır da yerinde olduğunda içeriye su girmesi mümkün olmayacak. Dış kısımdaki siperlik lamayı aşıp yağmur oluğuna geçmesi buradan contayı atlayıp iç lamanın yüksekliği kadar yükselip karşıya atlasa bile çadırın dış kısmına gelmiş olacak.

Aslında genel planlarıma göre geride değilim,
bu sene mesela arabanın resmi işlerini halletmek bile önemli bir adımdı, Şimdi bu kadar uğraştıktan sonra her şeyin çok iyi olmasını istiyor insan.
Daha önce düşündüğüm planım Nisan'a komple bitirmekti Ama son durumda sadece van kısmını bitirip mevcut kamp malzemelerimle bir sene kullanabilirim.
Ya da keyfe keder bazı şeyleri yapabilirim. Bu sene için önceliğim kapalı mekana ulaşmak, sadece bu artık. Her şeyin daha iyi olabilmesi için biraz daha sabırlı olmam gerekli. Hem bir süreliğine karavan yapımını gündemin arka sıralarına atmak istiyorum. Ayrıca projenin pratik faydasının görülmeye başlanması ve ikimiz tarafından da benimsenebilmesi için bu ara birazcık gezip tozmaya vakit ve nakit ayırmak fena bir fikir değil.

Kaplama malzemesini belirleyecek son araştırmayı henüz yapmadım. Değişik malzeme ve dış etkilerden koruma teknikleri üzerinde düşünüyorum.

Kardeş frigo kamyon ve kamyonetlerin dış ve içini kapladıkları beyaz bir malzeme var bu malzeme polyester ve dışı jelkot bu malzeme düz bir zemine kalıp üstüne dökülerek elde ediliyor ve çok sağlam düz yüzeylere bundan alınıp montajlanabilir kıvrımlı yerlerede kendin polyester uygulayabilirsin değerlendirebileceğin bir fikir.

Evet, Biliyorum, İzmir de fabrikası var.
Ama gidemedim bir türlü... Bir cumartesi dolaşmam lazım biraz.

Bu hafta çok yoğun geçti doğrusu, Nasıl geçtiğini anlamadan baktım yine cuma gelmiş, Hemen eve geldiğim gibi hava kararmaya başlamasına rağmen dışarı çıkıp geçen hafta kestiğim kapı parçalarını taşlama ile birleşme noktarını taşlayarak çapaklarını alıp düzelttim,
Yarın kapıları toplayacağım kısmetse,
Selamlar,

hpim3524.jpg

Bu arada önde yapım sırasında kolaylık olsun diye açık bıraktığım kısımlarda eksik iskelet parçalarını da yerine tutturdum. Yarın doğrudan kaynaklayacağım. Bu arada yine elektrot almam lazım zira 4. 100'lük kutu elekrotumu bitirmek üzereyim. Eksik malzemeyi cumartesi almazsam pazar bulamıyorum. Bir yapım haftasonuna daha başlıyoruz.
hpim3526c.jpg

Mevlana'ya göre gönüldeki her ferahlığın sebebi bir sıkıntıya bağlıymış, Umarım.

Ve bugün kapıları toplayıp yerlerine uygun ayarladım. Aslında sadece kapıları yapabildim çünkü sabahtan sanayiye giderek biraz malzeme aradım,
Üst kapağın kilitleme mekanizmalarında kullanacağım gergili kilitleri ve gazlı pistonlu yayları bulup satın aldım,
Eksilen elektrod tiner vb malzemeleri tamamladım. ve sonrasında eve gelip hemen işe başladım.
Hava geçen haftaki gibi güneşli ve güzeldi, İyi bir çalışma günü oldu. Kapıları tüm parçalarıyla beraber toplamayı başardım. Birkaç rütuş işi kaldı.
Sonrasında yerlerine monte edilecekler. Fotoğraflarda kapıların yerine öylesine konulmuş halde görüyorsunuz. Bir kazaya yol açmasın diye üstten lastikle bağladım.
Yarına kadar mecburi molamızı verdik.

hpim3528l.jpg

hpim3530z.jpg

hpim3531.jpg

hpim3532.jpg

Yücel fotoğraftan anladığım kadarıyle arka kapı 2 kanat ve yanlara doğru açılıyor keşke imkan olsada o kapı tek kanat ve üste doğru açılabilse çok faydasını görürsün hafif yağmurlu havalarda ve güneşli havalarda ekstra bir tente görevi görür yazın güneş altında kapıları açtığım zaman yanlara açılan kapıların üstüne ayrıca biraz uğraşıp kumaş gererek güneşin karavanın içine direk vurmasına engel olmaya çalışıyordum.

Sağol Yusuf,
Tente için farklı düşüncem var, Kapak yukarı kalksa karavana çıkarken kafayı çarpma ihtimali artar, Kapılar 270 derece açılacak dönüp yan duvara tutturulacak. Kapıların yarısının gerektiğinde kapatılabilmesi de bir avantaj sağlayacaktır. Ayrıca sık kullanımda daha pratik yana açılan kapılar. (ya da bana öyle geliyor.)

Bugün çok çalıştım, Hava sabahtan itibaren kapalı, Soğuk ve 15.30'dan sonra zaman zaman da yağmur yağdı,
Kapıları bitirme düşüncesiyle hiç durmadım, ve nihayet bu amaca ulaştım, Bir tek ilk açılan (sağ) kapının kilidinin montajı kaldı, O da daha sonra yapılabilir,
sonra boyanacak ve hazır.
Böylece bir haftasonu daha geride kaldı,

hpim3545.jpg

Kapılar ikisi de tam açık,

hpim3546.jpg

Yarım açık,

hpim3547c.jpg

Birisi kapalı

hpim3548i.jpg

İkisi de kapalı

hpim3549.jpg

Genel görünüm.

Yücel Bey, her fırsat bulduğumda sizi izliyorum.Ben kendim çalışıyormuşum gibi bakıyorum bazen yapılanlara.

Bu sadece sizde değil, diğer dostlarında yaptıklarını aynı şekilde ve keyifle izliyorum.Şu anda benim de sürekli peşinde

koştuğum bir inşaat işim var.Mevsim bahara dönünce hepimiz biraz daha yol katetmiş olacağız, o zaman birkaç

arkadaş aniden bir baskın yapabiliriz.

Selamlar, sevgiler, kolaylıklar.

Yücel Bey, her fırsat bulduğumda sizi izliyorum.Ben kendim çalışıyormuşum gibi bakıyorum bazen yapılanlara.

Bu sadece sizde değil, diğer dostlarında yaptıklarını aynı şekilde ve keyifle izliyorum.Şu anda benim de sürekli peşinde

koştuğum bir inşaat işim var.Mevsim bahara dönünce hepimiz biraz daha yol katetmiş olacağız, o zaman birkaç

arkadaş aniden bir baskın yapabiliriz.

Selamlar, sevgiler, kolaylıklar.

Sami Abi, Teşekkürler ilginiz için, Bana da bir şeyler yapmaya çalışırken böyle cevap verilmesi çok moral veriyor inanın. Aksi halde moralim bozuluyor sanki bitmiyormuş gibi, Aslında ilerliyor ama sadece haftasonları büyük işleri yaparak bu kadar oluyor. Bu uzun bir yol ama oluyor işte bir şeyler imkanlar ölçüsünde. Ama demek istediğim bu tür katılımlar bana moral veriyor.
Abi, Cengiz Abi veya Metin abi sizinle gelirse onlar zaten evi biliyor. Onlar gelmezse de Turgutlu'da beni kolayca bulabilirsiniz yerim gerçekten kolay. Turgutlu'nun Ankara yönlü çıkışında sağda Opet'in sağ yanından zeytinliklerin arasından çıkan bir toprak yol var, o yol bizim evin tam önüne çıkıyor. Kestirme bir yol Anayola birkaç dakika mesafede ve karavan dostu (Ulaşım, trafik ve kavşaklar açısından) bir mahallede oturuyorum. (Gelip geçerken karavanla da rahatlıkla uğrayabilirsiniz)
Müsait olduğunuzda beklerim her zaman.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR