Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 397,192
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Merhabalar.

Bugün sabahtan yağmur yağdı, bir süre beklememe rağmen durmayınca ben de bu cumartesi çalışmak konusunda ısrarlı olduğum için karavanın üst kapağına bir muşamba monte ettim, ancak bir süre sonra da yağmur durdu ve rahat rahat çalıştım.
Karavanın kapağını güç kullanmadan açmaya yarayan gazlı yaylar için gereken yapıları önce kesip kaynakla monte ettim. Sonra bunlara matkapla uygun delikler açıp bir tarafı küresel eklem parçası diğer tarafı somunlu vida olan bağlantı parçalarını yerine monte ettim. Önce birini sonra diğerinin montajını bitirdim. Sonra fotoğrafları çektim ve fotoğraf çektikten sonra yine hava kararana kadar bazı ayrıntılarla uğraştım. Özel yapım karavanımız Çelebi'nin açılır tavanının rahat kullanımı için çok gerekli olan bu önemli parçaların montajı da bitti. Ama malesef kapatma gergilerini monte edemedim, Onlar bir sonraki çalışma gününe kaldı.

Son olarak bu montajla karavanın nihayi yüksekliği de belirlenmiş oldu. Kapak uç noktada yaklaşık 96 cm açılıyor. Açık halde yerden en uç noktanın yüksekliği yaklaşık 300cm. Ön rüzgar siperinin (eğimli kısmın) düşüm noktasına kadar her yerde rahatça ayakta durulabiliyor açıkken. Kapalıyken de rahatça oturabilecek ve yatabilecek kadar yüksek.

Fotoğraflar:

hpim3665.jpg

hpim3666.jpg

hpim3667.jpg

hpim3668.jpg

Karavanın etrafına yol yapmışım. :smiley:

Etiketler

kolay gelsin, yücel, herkes kampa tatile gitti, biz yağmuru bile dinlemeden çalışıyoruz....

Teşekkürler Atilla abi,
Kendimi külkedisi hissettim şimdi :D...
Neyse biraz daha sabır... Durmak yok.

Bugün Üst kapağı kapatacak ve sıkıştaracak gergileri monte ettim. Oldukça sağlam yapıda olan bu gergiler normalde ford transit pikapların kasalarında kullanılıyor. Bunların karşılıklarını uydurmam ve çıkan sorunlar çözmem bütün pazarımı aldı. Bütün pazarımı demeyeyim çünkü sabahtan yağmur nedeniyle çalışamadım sonra yağmur durunca öğleden sonra başlayabildim. Yağmur yine aralıklarla etkisiz yağdı ve çok rüzgar vardı. Tam işi bitirdim ki rüzgar sağanak yağışla beraber iyice şiddetlenince pılımı prtımı toplayıp içeri kaçtım ve bu haftasonu da böyle bitti. Kapak gergileri tamamlandı. Üst kapakla işim şimdilik bitti. Makyaj ve boya ve kaynak nedeniyle yanan yerleri bir süre sonra hepsini beraber yapacağım. Önümde verimli çalışabileceğim bir zaman dilimi var.

hpim3670.jpg

hpim3672r.jpg

Böylece kendimiz yaptığımız Çelebi "camper trailer" karavanımızın yapımında bir aşama ve bir haftasonu daha geride kaldı.

Sabır ve azim bu olsa gerek.
Tamamlayana kadar yağışlı havalarda biraz sıkıntı yaşıyorsun ama tamamlandıktan sonra artık içinde keyif yaparsın.
Kolay gelsin.

Yücel bey kolay gelsin abi ne zaman kapatıcaksın üstü ve yanları? galiba bir sonraki aşama bu olacak merakla takip ediyor ve bekliyoruz selamlar ;D

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/19090262?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="398" height="299" frameborder="0"></iframe>

Şahin Bey, Teşekkürler,
Bundan sonra ön dolaba dıştan ve içten ulaşmak için birer kapak yapacağız,
Ondan sonra taban izolasyonunu yapıp tabanı kaplayacağız.
Çalışan herşey, Örneğin kilitler gibi ayrıntılar vb. Hepsi ayarlanıyor, Bunlar biraz zaman alıcı.
Bu ayrıntılar hallolduktan sonra sıra kaplamaya geldiğinde bir yada iki günde bitecektir.

Yücel Bey,valla çok beceriklisiniz.Projelendirmeden,bunu program üzerine aktarmaya,ölçülerine riayet ederek parçaları üretene ve montajını yapana kadar bir mühendis ve iyi bir usta kadar hemde yetersiz ekipmanlarla ve koşullarla rağmen,mükemmel iş çıkarmışınız.İnanın herkesin harcı değil bu.Ayrıca parça ve yöntem bilginize de hayran kaldım.Sizi selamlıyorum.Sabrınızın devamını diliyorum.Kendinizi kasmadan zevkini çıkara çıkara,acele etmeden devam edin.Yoksa zevk olmaktan çıkar;zulme döner.selamlar..

Teşekkür ederim Murat Bey,
Güzel düşünceleriniz için, Kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
Biraz cesaret biraz hayal, birazda proje disiplini, Bolca kararlılık, sabır olduğu zaman herkes daha iyisini yapabilir.
Bana özel bir becerim yok.
Projeye başlarken ne bilgisayarlı çizim biliyordum, Ne de kaynak ve demir işlerini,
Bir avantajım varsa proje tabanlı ve yaşam boyu öğrenmeye inanmış olmamdır.
Güzel dilekleriniz için teşekkürler. :smiley:

Yücel Bey,bende azbuçuk bu işlere yatkın olduğum içindir,projenize müdahil olmak isterim.Tabi müsade ederseniz.Ben avcıyım,ava giderken malzeme ve köpekler için buna benzer bir proje üzerine kafa yoruyordum.Fakar sonradan Land Rover ambulans kasa bir arazi taşıtı aldım.Bu sefer bu aracın iç dekorasyonu konusunda projeler geliştirmeye başladım.Hem araç içi kullanım alanını fazla doldurmadan hemde her türlü ihtiyacı karşılayacak yöntemler üzerine düşünürken en uygun olan yöntemin lazım olanı ortaya getirip işi bitince katlayıp kaldırmak olacagına karar verdim.Şöyleki aracın iki yan iç duvarına açılıp kapanabilir şekilde,menteşeli ve kilitli,malzemelerin montajı yapılmış kapaklar olan dıştan bakıldığında düz duvar görüntüsünde,derinliği 10 cm olan bloklar yapmaya karar verdim.Yatılacak yatakları.ocağı,kap kacak dolabını,alet edevat sandığını,masayı bu şekilde monte edebilirsiniz.Karavanın arka kapılarını açtığınızda sadece boş bir alan görürsünüz.Bu sayede karavanı nakliye işlerinde de kullanabilirsiniz.Sanıyorum anlatabildim.

Yücel Bey, konuyu en başından okudum, emeğinize, yüreğinize sağlık, mükemmel bir iş çıkarıyorsunuz,

ellerinize sağlık, çalışırken eldiven, gözlük gibi iş güvenliği malzemelerini kullanmayı ihmal etmeyin aman,

Bir şey dikkatimi çekti paylaşmak isterim, tasarım itibariyle baktığımda lastiklerin yere basma genişliğini biraz
daha arttırmanızda fayda var gibi geldi bana, ilave aparatla veya daha geniş ebatlı lastik olabilir.

Çok selamlar, saygılar.

Yücel Bey,bende azbuçuk bu işlere yatkın olduğum içindir,projenize müdahil olmak isterim.Tabi müsade ederseniz.Ben avcıyım,ava giderken malzeme ve köpekler için buna benzer bir proje üzerine kafa yoruyordum.Fakar sonradan Land Rover ambulans kasa bir arazi taşıtı aldım.Bu sefer bu aracın iç dekorasyonu konusunda projeler geliştirmeye başladım.Hem araç içi kullanım alanını fazla doldurmadan hemde her türlü ihtiyacı karşılayacak yöntemler üzerine düşünürken en uygun olan yöntemin lazım olanı ortaya getirip işi bitince katlayıp kaldırmak olacagına karar verdim.Şöyleki aracın iki yan iç duvarına açılıp kapanabilir şekilde,menteşeli ve kilitli,malzemelerin montajı yapılmış kapaklar olan dıştan bakıldığında düz duvar görüntüsünde,derinliği 10 cm olan bloklar yapmaya karar verdim.Yatılacak yatakları.ocağı,kap kacak dolabını,alet edevat sandığını,masayı bu şekilde monte edebilirsiniz.Karavanın arka kapılarını açtığınızda sadece boş bir alan görürsünüz.Bu sayede karavanı nakliye işlerinde de kullanabilirsiniz.Sanıyorum anlatabildim.

Murat Bey,
Teşekkürler değerli fikirleriniz ve de yorumlarınız için,

ÇeLebi bu yıl büyük ihtimalle boş olarak kullanılacak. İç tasarımla ilgili kafamda fikirler var. Tabii yük taşımak için de kullanılabilecek yeri geldiğinde ama yerleşik özellikleri de rahatımız için önemli. Bu bir yılda iç tasarımın olması gerekenleri ile ilgili çok şey şekillenecektir. Benim için en önemli özelliklerden birisi de hafif olması. içeride kullanılacak malzemelerin.

Yücel Bey, konuyu en başından okudum, emeğinize, yüreğinize sağlık, mükemmel bir iş çıkarıyorsunuz,

ellerinize sağlık, çalışırken eldiven, gözlük gibi iş güvenliği malzemelerini kullanmayı ihmal etmeyin aman,

Bir şey dikkatimi çekti paylaşmak isterim, tasarım itibariyle baktığımda lastiklerin yere basma genişliğini biraz
daha arttırmanızda fayda var gibi geldi bana, ilave aparatla veya daha geniş ebatlı lastik olabilir.

Çok selamlar, saygılar.

Sn.katsumoto33,
Değerli yorum ve fikriniz için teşekkürler.
Lastikleri biraz dışarı almak görünüş olarak güzel olabilir. Ama denge konusunda buna gerek yok, Karavanın dengesi iyi, Karda veya çamurda çamurluklarla sürtme gibi sorun yaşarsam ofsetli jant alarak 5 cm dışa alıp dıştan küçük çamurluk (Dodik) tasarlayabilirim belki daha sonra.
Güvenliğe dikkat etmeye çalışıyorum. Teşekkürler,
Saygılar selamlar,

Bugün hava çok soğuktu ama öğleden sonra ara ara güneş çıktı ben de çalışayım dedim. Yağmurda arka tarafa çok çamur sıçratan Çelebi için önce çamurluklara sac uzatma parçaları ve kauçuk çamur siperleri monte ettim. Böylece hem karavanın arka kısmı batmamış olacak hem de arkadan gelen sürücüler için daha iyi olacak.
Bu iş bittikten sonra ön tarafa çadırı kapatırken toplanmasını sağlayacak lastiklerin monte edileceği halkaları monte ettim. Bunu ön yağmur kanalına kaynaklayarak yaptım ama resmini çekmeyi unutmuşum o aşamanın,
Sonra yapım sırasında kolay giriş çıkış yapılsın diye açık bıraktığım ön sol ve sağ taraftaki son kirişleri yerlerine kaynakladım. Artık karavana sadece arka kapıdan girip çıkabiliyorum. Ama bu geçitlerin işi büyük oranda bitti. Bu yüzden kapattım. Ve bugün de yapabildiklerimin hepsi u kadar malesef... Bir gün daha bitti. Geriye ön dolapta yapılacak işler kaldı..

hpim3683.jpg

Çamurlukların damalı deseni çok hoşuma gitti.

hpim3684.jpg

hpim3685.jpg

hpim3686.jpg

Gri renkli olanlar son monte edilen parçalar.

hpim3687a.jpg

kolay gelsin, artık dış kaplamaya geçme zamanı geldi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.