Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 396,809
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

yücel eline sağlık. güzel oluyor.

Etiketler

Yücel bey;
çok güzel gidiyorsunuz..
Elinize sağlık
Rıza

Yücel bey
Çok güzel ilerliyor ellerinize sağlık karavanınızın yapım aşamalarını bizlerle paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim.
Sayenizde bu konularda hiç bilgisi olmayan ben acaba başlasam bir tane bende yapabilirmiyim diye düşünmeye başladım şimdiden :smiley:tabi benimkisi tamamen latife nerde bizde o yetenek :smiley: zevkle takip ediyorum saygılar.

Rıfat Abi, Rıza Bey ve Hakan Bey,

Teşekkürler, Selamlar,

Hakan Bey, Yapabilirsiniz. Girişimlerin büyük bölümü küçük bir adım atılamamasından hayata geçememekte, Çoğunlukla gerçekten yapamadığımız için değil, yapamayacağımıza koşullanmış olduğumuz için yapamayız. Oysa muhtaç olduğumuz kuvvet ve yetenek her zaman içimizdedir. Ama denemediğimiz için bilemeyiz. Gerçekten arzu ediyorsanız önce hayalinizdeki karavanın özelliklerini listeleyin, Karavanın özelliklerine göre sahip olacağı tasarım zihninizde canlanınca basitçe çizin. Çizerek somutlaştırılan hayallerin gerçekleşme şansı kat ve kat artar.

Bugün Çelebi ile önceden planlamadığım bir gezi yaptım. Önce Çlebi ile çıkıp markete uğradım. Daha sonra daha önce de kantarını kullandığım ORKA'ya giderek yan duvarların ve arka kapı ve ön dolap kapağının yapımından sonra oluşan farkı görmek için Çelebi'yi tartmak istedim Ama malesef tartı pazar olduğu için kapalıymış. Oralarda sorup pazar günü çalışabilecek kantarın Kipa'nın karşısındaki petrolde olduğunu öğrenince ben de rotamı oraya çevirdim. Çelebi'yi tarttırdım ve 380kg geldi. Önceki duruma göre fark sadece 60 kg. Harika üssü harika. Neyse sonra da hazır buraya kadar gelmişken Irlamaz spor vadisi'nin (Aynı zamanda işyerimin) oraya gidip bir çay içeyim dedim. Sonra da hadi buraya kadar geldim, Şöyle bir Turgutlunun içinden ve Bulvar'dan geçeyim dedim. Anayola hiç çıkmadan içeriden dar caddelerden Turgutlu'yu boydan boya geçip diğer ucundan çıktım. En son evin yakınlarındaki Opet'e gidip 6 lastiğin de havasını kontrol edip tamamladım. Ve son olarak da toprak bağlantı yolundan eve çıktım. Güzel bir geziydi. Yan duvarların iskeleti daha önceki ölçümlerde de yerinde olduğu ve dolgu malzemesi ve kaplama malzemesi çok hafif olduğu için hiçbir fark yok kullanım açısından daha önceki testlerle, Ayrıca Campertrailer'i şehir içinde kullanmak da son derece seri ve zevkli. Test sürüşleri ve ölçümle ilgili videoları yüklüyorum.

Resimler:
hpim3813f.jpg

hpim3814.jpg

hpim3822.jpg

hpim3825n.jpg

hpim3827d.jpg

Yücel ellerine sağlık gittikce güzelleşiyor :smiley: ben artık karavan oluyorum diyor

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Az kaldı... Üstü de kapansın daha kolay ilerleyecek...
Hem artık günler 3'er 4'er dakika uzamaya başladı. Bahar geliyorum demekte...
Az da olsa her gün akşam biraz iş yapılabilince çok daha hızlı bitecektir.
Artık Çelebi ile her yoğunlukta trafikte çok rahat bir şekilde ve kendime güvenle dolaşabiliyorum. Kullanımına iyice alıştım.
Kamp yapılabilir hale geldiğinde gerisi daha zevkli ilerleyecek.

yücel bey maşallah çok güzel olmuş.
iş yoğunluğundan uzun süredir siteye girememekteydim ama siz baya yol almışsınız.
inşallah en kısa sürede biter de keyifli sürüşlere ve kamplara başlarsınız çelebi ile akmaya.

Bugün sabah çok erken kalkıp biraz sol duvarı temizledim, Poliüretan köpük fazlalıklarını kesip iskeletle aynı seviyeye getirdim. Akşamüstü de tekrar çalıştım. Pop-up tavanın üzerine gidecek ikinci ana elektrik hattını çektim. Birincisi arka üst stop grubu içindi. İkincisinde ise olmayan güneş panelinin hazırlığı olarak iki 5mm kablo ve üst tarafta içte olacak iki aydınlatma lambası ve dışarıyı aydınlatacak sol sağ ve arka aydınlatma lambalarına gidecek dağıtımı yapacak bir kablo daha var. Böylelikle tavanın ana elektrik dağıtım hattı hazırlanmış oldu. Bunu üst kısım için izolasyon ve kaplamadan önce yapmam gerekiyordu.
Son olarak arka sol tarafa ileride mutfak olacak kısma gidecek bir elektrik hattı daha var, O da zeminden geçecek ve zemin kaplanmadan önce yapılması gerekiyor. Bundan sonra ana tesisatın döşemesi tamamlanmış olacak ve hem zemini hem de ön, üst ve arka kısmı kaplamaya geçebileceğiz.

hpim3830.jpg

hpim3831.jpg

hpim3832.jpg

hpim3833.jpg

hpim3834.jpg

Vee bir kez daha akşamın son ışıkları Çelebi'yi aydınlatırken bırakıyorum. Bu günlük bu kadar.

Bugün akşam çalışmaya başladım, Öncelikle yan duvarların en üstündeki son kaplama parçalarını sağ ve solda keserek yerine monte ettim, Böylece köşebentler ve ondan önce de diğer üç yüzeyin (Ön,Üst,Orta) kaplaması yapılana kadar artık yan duvarlarla işim bitti. Sonra Ön kaplamaya geçmeden önce, Sol duvardaki poliüretan köpük fazlalıklarını da keserek temizleme işine başladım. Hava kararınca bundan sonra akşam da çalışabilmek için kendime bir seyyar lamba hazırladım. Ve bu lambanın ışığında biraz daha çalıştım ama akşam soğuğu başlayınca içeri girdim bu günlük yapabildiklerim de bu kadar... Artık çalışmamı iyice hızlandırmaya çalışacağım, Çünkü önümüzdeki ay bu tarihlerde (18-19 Mart) Marmara Gölü'nde kamp yaparak bitmemiş de olsa Çelebi'yi kamp koşullarında bir denemek istiyorum.

hpim3839.jpg

hpim3836.jpg

hpim3837.jpg

hpim3838.jpg

Kolay gelsin Yücel, akşam vakdi, gürültü yapmandan komşular rahatsız olmuyor herhalde, yada gürültü yapmıyorsun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.