Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 395,618

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Bugün erken işe başladım. Önce ön taraftaki kapatamadığım, dün akşam macunladığım vida deliklerini zımparalayarak düz hale getirdim. Sonra Çelebi'nin taban OSB sini dolgu verniği ile güzelce vernikledim. Korumasız yakalandığım geçen haftaki yağmurlardan sonra öndeki kontraplak kaplı bölgeyi de vernikledim. Aküleri yerlerine sabitledim. Alt izolasyonu zaten dün tamamlamıştım. Böylelikle kamp öncesi yapılacak işler bitti. Bazı kamp malzemelerini Çelebi'ye yükledim. Bundan sonra karavanın frenlerini ayarlayarak çıkıp bir fren testi yaptım. Birkaç ta sokaktan sert dönerek Çelebi'yi izledim. Döndüğümde Çeşlebi'nin içindeki kamp eşyaları sert fren ve dönüş manevraları yüzünden birbirine girmişti. Eşyaları yolculuk esnasına bağlayacak bir şeyler yapmam gerektiğine karar verdim. Ama ne yapabileceğimi bilmiyorum. Akşam Çelebi'yi bir daha içeriye almadım. Yarın karavanın yapıldığı bölgede çevre temizliği yapacağım çünkü. Bir de yarın biraz da dolaşıp test yapmak istiyorum. İşte ilk kamp öncesi son yapılan işler bu şekilde yarın iş yok tatil ve kamp hazırlıkları.

HPIM3950.jpg

HPIM3951.jpg

HPIM3952.jpg

Elinize sağlık...Umarım hayal ettiklerinize kavuşursunuz...

Teşekkürler Özgür bey; Aslında çoktan kavuştum bile,
Tabii ki daha yapılacak çok şey alınacak çok yol var,
Ama ben hayatımda ilk kez karavanımda uyandım bile... :smiley:

http://www.facebook.com/album.php?aid=2115795&id=1355328238&l=df7f312cfe
Karavanımla ilk kampım (Deneme için karavanımla katıldığım bir kamp etkinliği)

Çelebi'ye bundan sonra ne yapılırsa inkar etmez kendini gösterir sende yorgunluğunun farkına varmazsın. Kolay gelsin.

Bugün ön üst kısmın parçasını kestim, Pazar günü saatler ileri alınacak ve aşağı yukarı her gün saat 8 de kararacak hava bundan sonra, Bu da haftaiçi çalışmaları için biraz daha fazla zaman olacak demek. Zaten havalar da artık yavaş yavaş ısınacağı için gece çalışmak da problem olmayacaktır.

Kestiğim parçayı önce koruyucu boya ile boyadım ve kurumaya bıraktım. Aslında en zor kısım tavanı üstten kaplamak olacak ama açılır tavanın üzerine çıkabileceğim kadar sağlam olduğunu düşünüyorum neyse ki. Buna daha biraz süre var,

Elektrik sisteminde birkaç adım daha atacağız ileriye doğru. Karavanın adaptörünü ve invertörünü bugün sipariş ettim. Redresörü zaten önceden almıştım. Panellerin yapımı biraz daha mesafe alsın bütün bunları sabit sisteme ekleyeceğim. Şimdilik seyyar olarak kullanılabilirler,

Son kampımızda çok çekim yaptığım için fotoğraf makinemin şarjı bitti, Gün içinde aklımıza gelip kamptaki başka bir karavana şarj için taksak da günün önemli bölümünde makinesiz kalmış oldum. Sisteme invertör de eklenince fotoğraf makinası yanısıra, Telsiz, Laptop vb cihazların şarjı için de iyi olacak.

Adaptör aslında bizim için acil değildi ama bir şeyler alırken halihazırda onu da alayım ki aynı kargoyla gelsin diye düşündüm. Adaptör, araba aküleri ve karavan aküleri dışında üçüncü bağımsız güç kaynağı olarak eklenecek. Uzun süreli kamplarda 12v sistemler için aküleri boşuna bitirip şarj etmemek, Karavan 220V sisteme takılı olduğunda bütün aküleri devre dışında tutmak için kullanılacak. Bu aralar pek uzun süreli kamp yapmadığımız için acil değildi ama yine de yerini bulması iyi olacaktır.

Teşekkürler İlhan Abi, Emeğinin sonucunu görmek ve yaşamak güzel kısmen de olsa...

HPIM4067.jpg

Artık en önemli şey tavanı, ön dolap kapağını ve arka kapıları kapatmak, Bundan sonra en dış suya ve güneşe çok dayanıklı katmanı kaplamak var, Sonra köşelerin kapatılması,, Sonra karavanın altını komple aliminyum gofrajla kaplama ve en dış izolasyon (Pütür belki) işi var. Bütün bu işler arasında tabii ki camları yapabilecek bir yer bulup yaptırmak veya kendim imal etmem lazım. Sonra boya ve aksesuarların (Çıtalar ve yan sinyaller, Dış led aydınlatmalar) yapımı, Bir de popup çadırı yaptırmak var. Bir de contalar ve fitiller konusu var.

Bütün bu işlerden ayırılabilen zamanda karavanın elektrik sistemi ve iç kaplaması ayrıca ilerletilecek.

Ancak bunlar bittikten sonra, iç tasarım, Zemin kaplaması, elektrik sisteminin son kısımları, Masa ve yataklar Perdeler, Döşemeler vb. En son da Buzdolabı, Su depoları, Su pompası (veya hidrafor) ve su sistemi, Mutfak evyesi, Ocak, gaz sistemi vb montajı var. Herhalde bunlar da seneye kalacak.

Yani daha çok iş var, Ama kervan yolda düzülecek biraz da... :smiley:

iyi gidiyo iyi
ilk kampın tadını çıkardın nasıl olsa gerisi gelir
kolay gele

Yücel kolay gelsin, sen de adım adım ilerliyorsun, güzel gidiyor :smiley: :smiley: :smiley:

Yücel kolay gelsin :smiley:, gezeyim derken karavanı boşlama sakın ;)

Haşmet Abi Teşekkürler, Selamlar,

Levent Usta, Hayır boşlar mıyım? bugün üst kapağın ön yüzünü vernikledim, Sonrasında başka bir işle uğraştım, Balkon kapısına aliminyum sineklik yaptım. Çelebi şimdi artık üst kaplama için bekliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

SON KONULAR

Geri