Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 477
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,678
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

Bu gün, mutfakta idim, öncelikle imalatına dün başladığım, mutfak üst dolabının imalat ve montajı bitirdim...Sonra mutfak tezgahının imalatına geçtim, parçaları montajlayıp mutfak tezgahınıda bitirdim, mutfak tezgahının üst tezgahının montajı kaldı...
Her akşam "bu gün......montajladım" diye başlayan cümleleri her gün ard arda birleştirerek, imalat ve montajın bu kelime kadar kolay yürüdüğü sanılmasın, buradaki avantaj araç iç ölçülerinin bilgisayar ortamında çözümlenerek dizanya göre kesilmiş parçaların montajı marketlerden kutu içinde alınan mobilyaların montajı hassasiyetinde ön çalışma sonucu kazanılmış standartlardan oluşuyor...
Şimdi kayar kapının otomatiğini taktırmam gerekiyor, mutfak tezgahının dışa bakan kısmında kapı otomatiğinin mekanizmasına göre bir yuva açmam gerekecekki kapı açıldığında, mekanizma bu yuvaya girsin...

20150308_182206.jpg

20150308_182454.jpg

20150308_182226.jpg

20150308_182335.jpg

20150308_182615.jpg

Etiketler

Beyaz renk mobilya çok güzel görünüyor. Ama karavan gibi dar bir ortamda, temiz tutmak için oldukça dikkatli olmak gerekir sanıyorum. Hele benim gibi birisi karavanla gezerse. Ikinci dikkatimi çeken nokta, solar şarj regülatörünü bir küçük dolabın içinde gördüm. Sıcak havalarda ısınma sorunu olmaz mı acaba? Ayrıca akülerden oldukça uzakta sanıyorum. Benimki bir dolabın altındaydı. Isınınca biraz aşağıya aldım. Böylece dolabla arasındaki mesafe büyüdü ve daha iyi havalanır oldu.
Iyi çalışmalar.

Hocam, kontralar eski adı ile formika yeni adı ile laminat kaplı olması bir avantaj, ağır kimyasallara bile dayanıklı, selülozik tiner, oto likit pastası ve cif gibi mutfak temizlik malzemeleri ile bile silebiliyorsunuz, her hangi bir etkilenme yapmıyor...

Solar şarj regülatörünün yeri orası deyil, şu an imalat süresince geçici olarak duruyor, tavan dolabının kapakları takılma aşamasına gelince, tüm göstergeler kutunun kapağında toplanacak, şarj regülatörüde, kapağın dışında görünür yerde yerini alacak, akülere mesafesi 2 mt, 8mm2'lik kablolar ile bağlı...

Atilla bey ellerinize sağlık, harika oluyor... Sayenizde içimde bulunan karavan kıvılcımı kor aleve dönüştü. En kısa zamanda tecrübelerinizden istifade ederek, bende 15m3 lük Ducato yu karavana çevirmek istiyorum. Bu konuda, paylaşımlarınız ile müthiş bir çığır açtınız ve idol haline geldiniz. Siz her ne kadar mütevazi davransanızda bu böyle. Üstadım, çalışmalarınızda başarılar diliyorum, kolay gelsin.... :smiley:

Atilla Bey;

Kolay gelsin. Fotograflara bakınca ikea masa monte eder gibi kolay gözüküyor. Bu işi hiç yapmayanlar için çok tehlikeli :smiley:
İptidai el aletleri ile bu kadar düzgün kesim yapıp montaj yapmak çok zor; hele düz olmayan girintili çıkıntılı bir yüzeyde. Sıfırdan başlayacakları uyarmanız çok iyi olmuş.

Birisi model model bunların hazır mobilyalarını satışa çıkarsa yok satar diye düşünüyorum.

Hasan

Hasan'lara teşekktür ederim....

Araçları imal eden fabrikaların, autocad çizimleri olmadan yumurta gibi kargo bölümlerine sahip araçlar için marketing hazır üretimler yapmak malesef mümkün deyil....

Bu gün sabah alış veriş yapıp öğleden sonra karavanda çalışmaya başladım...Bu gün, fotoğraflanmaya değer pek iş çıkmadı gibi görünüyor ama çok önemli finişleme işleri yapıldı...Banyo duş teknesinin mastikleme işleri bitti, sırada evye ve wc montajı var...Mutfak üst dolabının kayar kapı tarafı arka kapatması yerine alıştırıldı....Üst dolapların tas menteşe yatakları hazırlandı boyadı, menteşe yatakları dolap içlerine vidalanıp, kapakların tas menteşe montajlarına başlanacak...Bu arada kapakların ön dekorları için bir çalışma yapıp bir prototip hazırladım, bu prototipe göre kapaklarda renklendirme çalışması yapacağım...

20150310_183914.jpg

20150310_183837.jpg

20150310_183857.jpg

20150310_183934.jpg

Bu gün, dün hazırlamış olduğum, tas menteşe yataklarının ve mutfak üst dolabının arka kontraplağının montajlarını yaptım....Sonra banyoda elektrikli wc montajına geçtim, wc'nin duracağı yeri kesinleştirip, atık deposuna gidecek tahliye hortumu için tabana delinecek deliğin, şasellere denk gelmemesi için bir ölçü çalışması yapıp deliğini deldim, banyo lavabosunun tahliyesi içinde bir delik deldim, banyoya gelen soğuk su ve gaz için, mutfağa gidecek sıcak su için evyenin altından arka yatak altı bagaja doğru 3 adet daha delik delindi...Delikler bitince, önce wc için extra olarak almış olduğum özel taharet musluk aparatının montajını wc'nin kapağı ile birlikte wc ye yaptım, bu iş bitince wc'nin zemine montajını bitirdim, wc'nin elektrik kablolarını bağlaıp su basma butonunnunda duvara montajını yaptım...En sonunda banyonun led aydınlatma armatürününde tavana montajını yaptım..Banyonun bu günlük işi bitince, diğer tavan dolabı altlarına montajlanacak led armatürlerin önce imalatını yapıp sonra montajlarını yaptım, bu sefer 1 mt olarak satılan led armatürlerden kullanmayıp, metraj ve demonte olarak led armatür malzemesi almıştım, her tavan dolabının altına ölçüsüne göre armatürün imalatını yaparak montajladım...

20150311_184829.jpg

20150311_184910.jpg

20150311_185059.jpg

20150311_185036.jpg

Ellerinize sağlık çok güzel oluyor... Atilla bey tavan kontrasına ve yan dönüşlere uyguladığınız beyaz boyanın cinsini ve tatbik metodunu öğrenebilirmiyim? Yanıtınız için şimdiden çok teşekkür ederim ... :D

kıvırcık' Alıntı:
Ellerinize sağlık çok güzel oluyor... Atilla bey tavan kontrasına ve yan dönüşlere uyguladığınız beyaz boyanın cinsini ve tatbik metodunu öğrenebilirmiyim? Yanıtınız için şimdiden çok teşekkür ederim ... :D

Tavan kontrası 8mm çift tarafı melanim kaplı mdf, tavan köşe dönüşleri ise 8 mm esnek kontrapalk, tavan dolaplarının içlerine isabet eden kısımların üzeri sentetik boya ile boyalı...

Bu gün, sabah önce karavanda işi biten malzemeleri depoya taşıdım, ortalık iyice rahatladı...Sonra tüm tavan dolaplarının içlerinin mastikleme be boya rötüşlerini yapıp bitirdim, kapaklar takılacak duruma geldi....

20150312_185722.jpg

20150312_185734.jpg

Bu gün, sabah dolap kapakları ile işe başladım, çift renkli olacak kapakların renk ayrım hattına takılacak nikelaj alüminyum için kanalları açtık, kapakların menteşe yuvalarını açtık, sonra 21 adet olan kapaklara takılacak bas-aç kilitlerin delikleri açıldı, kapakların bu işleri bitince çift renk renklendirmelerini yaptım, kurumaya bıraktım, montaj hafta sonu...
Kapak işleri bitince, elektriğe dönüp, arka yatak bölümü tavan dolaplarını alt ledlerini, masa grubu tavan dolabı altının ledini bağlayıp, elektrik sistemine de bağlayıp çalıştırdım...

20150313_180211.jpg

20150313_180139.jpg

20150313_180113.jpg

20150313_180103.jpg

20150313_180048.jpg

Bu gün, tüm gün dolap kapaklarının finişleme ve yerlerine montaj işleri için çalıştım, masa grubu tavan dolapları, mutfak üstü tavan dolabı, buzdolabı üstü dolap ve banyo kapısının montajları bitti, yarın gardrop ve arka yatak bölümü tavan dolaplarının montajı var..

20150315_154213.jpg

20150315_184135.jpg

20150315_162112.jpg

20150315_154237.jpg

Abi tebrikler, her karavanda üstüne mutlaka birşeyler koyuyorsun.

Bir işi severek yapmak bu olsa gerek.

Hasan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR