Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 477
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 193,540
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

Devam..

20150222_161406.jpg

20150222_161116.jpg

20150222_161023.jpg

20150222_161036.jpg

Etiketler

Atilla , maşallah komando gibisin ; kar-buz sana vız geliyor ;D ;D

yucel59' Alıntı:
Atilla , maşallah komando gibisin ; kar-buz sana vız geliyor ;D ;D
Yücel abi, içeride küçük tüp sobası yakıp arada birde havalandırınca, dışarıda karmı yağıyor, dolumu farketmiyor, işe dalıp gidiyorsun...

mabirsen' Alıntı:
Deri kaplama güzel görünüyor.
Deri güzel görünmesinin yanı sıra dokunulduğunda diğer malzemelere göre dokunma hissi sıcaklığını hissetmenin yanısıra gerçek anlamda da duvarların daha sıcak hissedilmesini sağlıyor...

Bu gün iç mobilya kontralarının ön arka laminat kaplama, ebatlama ve kenar bantlama işlerinin siparişini verdim, artık beklemedeyim...
Bu karavanda ilk defa farklı bir renk anlayışı deniyorum, karavanlar çoğunlukla duvarları açık renkli, mobilyalar duvarlara göre koyu renkli olarak üretiliyorlar.. Bu karavanda duvarları koyu renk mobilyaları açık renk olacak bir çalışma yapıyorum, bu güne kadar yapılmışların tersine gidiyorum, bakalım bu yeni "Barok" stil renklendirme işin sonunda nasıl hisler uyandıracak...

Mobilyaların kesimden gelmesini beklerken, bu gün eksik malzemeleri toplamaya devam ettim, elektrikli WC geldi, alış veriş bitince, karavanda yedek işlerle vakit geçirmeye başladım, arka kapılara takılacak merdiven ve zodiac bot motoru taşıyıcısının bağlanacağı alüminyum rayları hazırladım, deliklerini deldim, montaja hazır hale getirdim, mobilyalar gelince montaja banyo kabininden başlayacağım için banyo duvarlarının yan duvarlara bağlanmasında kullanılacak alüminyum "U" pofilleri aracın iç yapısındaki eğime uydurulma işlemlerini yaptım, böylece montaja başlarken birde bunlarla uğraşmayacağım...

20150224_164516.jpg

20150224_173632.jpg

20150224_173932.jpg

Bu gün, karavanın banyo duş teknesinin kesin yerini belirledim, duş teknesinin giderini takabilmek için araç tabanında deliğin şaselere isabet etmemesi için gerekli ölçümleri yapıp deliği deldim, güzel bir yere isabet etti, 50 cm'de atık su deposuna ulaşacak..Sonra elektrikli wc'nin kontrolünü yaptım, wc'nin atık hortumunun yine şaselere isabet etmeden aşağıya gidecek hortumu için delinecek yeri belirledim...Bu arada sanal olarak lavaboyuda yerine iliştirip, lavabo wc ilişkisinde wc.'nin rahat kullanımı için kontrolleri yaptım...
Günün ikinci işi arka kapılara takılacak tavan çıkış metdiveni ve jodiaç bot motor taşıyıcısının montajı için gerekli rayların montaj yerlerini belirleyip, rayların montajlarını yaptım, eksik olan merdiven bağlantı parçalarını temin edince merdiven ve motor taşıyıcısını montajlayacağım...
Gün ilerlerken, iç mobilyaların yan duvarlara montajında kullanılan profillerin, tavan dolabı sabitleme profillerinin hazırlıklarını yaptım, aslında bu iş montaj sırasında yapılan bir iş ama montajda vakit kazanabilmek içi profilleri duvardan tavana geçişteki eğrilere uydurup, profillerin montaj deliklerini delip, tüm delikleri havşaladım, bu işlerin önceden yapılması daha güzel oldu, montaja daha titiz bir hazırlık yapılmış oldu...
Günün sonunda, masa grubunda panoramik pencere altına her zaman montajladığım 220v ihtiyaç prizinin yanına bu sefer birde 12v ihtiyaç prizi tesisatı çekmiştim, pirizlerin montajlarını tamamlayıp günü bitirdim...

20150225_163043.jpg

20150225_163124.jpg

20150225_131657.jpg

20150225_152335.jpg

20150225_172949.jpg

Bu gün, en sona kalan kayar kapı camının montajı için kapı sacını kesip, camın yapıştırma işlemini yapıp kurumaya bıraktım, camın kuruması için beklerken, dün arka kapılara raylarını montajladığım, merdiven ve bot motor taşıyıcısının montajını da yapıp bitirdim...Camın kuruması için beklemeye devam ederken, kayar kapı camının iç çerçevesinin imalatını yaptım, yarın iç çerçeveyi cama montajlayarak, cam kilitlerinin doğru şekilde çalışmasını temin edeceğim, bu gecelik camı içeriden iplerle bağlayarak kilitlenmesini sağladım...

20150226_133514.jpg

20150226_142424.jpg

20150226_180244.jpg

20150226_180207.jpg

20150226_175450.jpg

Bu gün, sabah haber geldi, mobilya parçalarının laminat kaplama, kesim ve kenar bantlamaları bitmiş, gidip malzemelerimi teslim aldım..Geri dönünce, parçaları önce tasnif edip gruplandırdım...
Mobilya işine başlamadan önce dün montajını bitirdiğim kayar kapı camının iç çerçevesinin montajını yaptım, ben banyo duvarlarının alıştırma işi ile uğraşırken camın iç çerçeveside kurudu akşam üstü kilitlerinide moıntajlayıp, kendi kilitleri ile kapatılabilir duruma geldi...
Bu gün gelen parçaları gruplandırdıktan sonra ilk olarak banyo-wc kabinin montajına geçtim, bu bölüm güzel montajlanırsa, diğer bölümler banyo referans alınarak montajlanmaya başlanacak...Banyo duvarlarının tamamının montajları bitti, duş teknesinin banyo içindeki durumu gözden geçirildi, buraya kadar bir sorun çıkmadı, banyo kapısınında ayarlanmasından sonra banyonun mastik ile kesin montajı yapılacak...

20150227_181622.jpg

20150227_180508.jpg

20150227_181303.jpg

kolay gelsin abi parça parça her şey yerine oturuyor.
saygılar

KağanÖner' Alıntı:
kolay gelsin abi parça parça her şey yerine oturuyor.
saygılar
Teşekkür ederim....Karavan gerçekten bir pazıl gibi imal edilebiliyor, yanlış parça hiç bir yere uymuyor, parçalar tamamlandıkça büyük resimde görünmeye başlıyor...

Hafta sonu Ömerl'ideki kampta gidince işler durmuştu, bu gün kaldığımız yerden devam...
Bu gün, önce banyo kabinini komple söküp, tüm duvarları mastikleyerek yeniden yerlerine montajladım, kapı tarafını mastikli montajlamadan önce, duş teknesininde yere mastik ile sabitlemesini yaptım, sonra banyo kapısının ayarlarını yapıp, kapının alt ve üst parçasınıda mastikli montajladım, banyonun ön köşe dönüş alüminyum profillerini montajlamadan önce beyaz deri ile kapladım, böylece banyo kabininin kesin montajı bitmiş oldu..
Sonra banyonun karşı duvarına geçtim, buzdolabının mutfak tarafı duvarı ve buzdolabı yatak arasındaki gardrobun dikmelerini önce yan duvara alıştırıp, önceden hazırlamış olduğum alüminyum "U" profilleri önce duvarlara vidaladıktan sonra mastikli kesin montajlarını yaptım, sonra gardrobun kapaklarının ayarlarını yaptım, sonra buzdolabı üstü dolabın kapak ayarlarını yaparak, dolapların ara raflarınıda montajlayıp sağ duvardaki dolapların kesin montajlarını bitirmiş oldum, sonra kapaklarıın tas menteşe delikleri açılınca kapaklar işlevsel olarak çalışmaya başlayacak, şimdilik kapaklar bantlar ile ayarlanmış şekilde yerlerinde duruyor..

20150302_183630.jpg

20150302_183710.jpg

20150302_183647.jpg

20150302_183759.jpg

20150302_183944.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR