Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 477
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 194,206
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

Fotolar Devam..

20150216_155847.jpg

20150216_155854.jpg

20150216_155859.jpg

Etiketler

Bu gün, masa grubu panoramik camın, iç çerçevesinin montajını yaptım, camın kol ve orta kilitlerini montajladım, camın iç kontrasının kesinimi yaptım, 220v ve 12v masa üstü prizlerin montajlanacağı delikleri açtım, montaja hazırladım, çerçeve kuruyunca izolasyonu yapılıp iç kontra montajlanacak, bu duvarda komple deri kaplanacak...
Panoramik camla uğraşırken dönüşümlü olarak, arka yatak odası camlarının iç kontralarının ekyerlerine çelik macun çekip zımparaladım, içleri deri kaplanırken, eklerin derinin altında iz yapmamasını istiyorum...

20150217_092258.jpg

20150217_142206.jpg

20150217_142137.jpg

Bu gün kara rağmen, dün iç çerçevesini montajladığım camın, izolasyon ve iç kaplamasını montajlayarak, mastiklerin bu zor şartlarda kuruyabilmesine fırsat verebilmek için karavana çalışmaya çıktım...Önce izolasyonu yaptım, sonra kesimini dün yaptığım iç kaplama parçasının mastik ile son camın içine yapıştırarak, masa grubu panoramik camında işini bitirdim, kurumaya bıraktım...
Banyo arka duvarına su izolasyonu için pvc yapıştırmıştım, fazlalıklarını kontrol etmek için banyo duş teknesini yerine koyup, duvar hizalamalarını düzlemlerini alarak, ölçülendirdim, banyonun arka yatak tarafından 15mm kadar pvc'den kesmek gerkti, boydan boya bu parçayı kesip çıkartarak, banyo izolasyon hizalamasınıda bitirmiş oldum..
Karavandaki enerji, dünkü yoğun kullanımdan dolayı 13.1V görünüyordu, karavan tavanında 25cm kar olduğu ve güneş panelleri şarzı sıfır olduğu için elektrik kullanarak yapmam gereken işlere, 13.1V olan akülerimdeki voltajı daha fazla düşürmemek için başlamadım...

20150218_105422.jpg

20150218_114431.jpg

20150218_114427.jpg

Atila Bey;
Kolay gelsin ellerine bedenine sağlık, güzel planlama ince işçilik ve neticesinde yaşanılır karavanlar çıkıyor ortaya. Çalışmalarınızı zevkle takip ediyor oldukça değerli bilgiler ediniyoruz. Belki sorum erken olacak ama merakımı bağışlayın. Parça parça iş planına göre montajladığınız iç kaplamaların (yan duvar, panoramik cam yatak cam çevreleri) birleşim yerlerinin nasıl kapatılacak?
Selamlar.

Tüm duvarlar, tavan dolaplarının altından zemine kadar Gri deri kaplanacak, iç kaplamaların birleşim yerleri görünmeyecek..Camlara ise iç stor perdeler çerçeve halinde montajlanacak...
Deri kaplamadan önce yinede ek yerleri derinin altında iz yapmaması için eklere çelik macun çekip zımpara ile sıfırlıyorum, arka yatak bölüm duvarlarının çelik macun işleri ve zımparası bitti, bu gün taktığım masa grubu camın iç kaplaması kuruyunca onuda çelik macun ile sıfırlayacağım...

kolay gelsin iyi çalışmalar. her yeni çalışmada yeni bir şeyler öğreniyoruz. elinize sağlık

Bu gün sabah, bir kaç gündür kar altında kalan karavanları tavanlarından başlayarak, önce kardan temizledim, etraflarını kapıları açılır hale getirdim, sonra her ikisinide yarımşar saat tam hararet yapıncaya kadar çalıştırdım, tavandaki güneş panelleri temizlenince, güneş panellerinden şarzda başladı...
Sonra mastikleri kurumuş olan masa grubu panoramik camın desteklerini çıkarttım, iç kontranın cam çukurundan taşan kısımlarını el frezesi ile temizledim, sn. Ali Yılma'ın geçengün sorduğu, ek yerleri için çelik macun çektim, zımparalayıp, şahsi tatmininm için beyaz boya ile boyadım, artık duvar deri kaplanabilir hale geldi, arka yatak odası camlarıda aynı işleme tabi olmuştu, onlarda deri kaplamaya hazır...

20150220_130638.jpg

20150220_125617.jpg

20150220_125734.jpg

20150220_125652.jpg

20150220_125716.jpg

Bu gün, karavanın iç duvarlarına deri kaplama günüydü, işe başlamadan önce, karavanın içini önce temizleyip sonra düzenleyerek kendime çalışma ortamı yarattım...Sonra arka yatak tarafından başlamaya karar verdim, arka cam duvarlarının ölçülerini çıkararak derileri önce kestim, sonra özel deri yapıştırma solüsyonu ile yapıştırarak arka yatak bölümü iç duvarlarının deri kaplama işini bitirdim..Derilerin üstündeki beyaz bölüm, tavan dolaplarının montajlanacağı sınır, alttaki beyaz bölümler ise arka yatağın montaj yüksekliğinin sınırları, arka bagajın içi beyaz olarak kalacak, yatak yerine yerleşip, tavan dolapları montajlanınca, karavan içinden sadece gri deri kaplı duvarlar görünecek...

20150221_170648.jpg

20150221_170702.jpg

20150221_165449.jpg

20150221_164826.jpg

Bu gün, masa grubu panoramik camın iç duvarının deri kaplama işi ile işe başladım, sonra tüm camların kilitlerini söküp, çerçeve içlerinin boyalarını yaptım, yine tüm camlara alüminyun "L" profili gönyede keserek iç çerçeve döndüm..Sonra camların tüm kilitleri yeniden taktım, bu sefer kaldırma kollarınında montajını yaptım, panoramik camda denemek için almış olduğum cam-cerçeve ara izolasyon contasının montajınıda yaptım conta için çok özel yumuşak ve eski haline hemen dönebilen bir conta kullandım, cam kapatıldığı zaman çok güzel görev yaptığına ikna oldum, diğer camlar için devamını almaya karar verdim..En sonunda stor perdelerinde montajını yapınca, karavanın artık belli grup işi tamamen bitmiş oldu, artık sıra iç mobilyaların montajında...

20150222_161436.jpg

20150222_161319.jpg

20150222_161218.jpg

20150222_161140.jpg

20150222_161243.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR