Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 477
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 193,542

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

Merhabalar sizi uzun zamandır takip ediyorum çok iyi işler çıkartıyorsunuz. Benim elim sizinki kadar becerikli değil, yaklaşık bir sene sonra kendi binek aracımı satıp, sizin yaptığınız YAK gibi (2 yetişkin+ 2 çocuk) 4 kişinin rahatlıkla yatabileceği, hem karavan hemde şehir içinde özel işlerimi halledeceğim bir karavan almayı planlıyorum.

Atilla Abi selamlar kolay gelsin süper bir çalışma 110x55 lerin montajını bekliyorum bence araç görünümü 10 numara olacak...Senden de bu beklenirdi ...İşlerin rast gitsin...

Atilla abi kolaylıklar dilerim fakat sanki bu karavan baya bir yavaş ilerliyor :(

Yine harika bir karavan çıkacak,yavaş yavaş şekillenmeye başladı...

Bu gün büyük camları takmaya başlayacaktım ama dünkü kuru karlı hava, yağmura dönünce mastiği etkilediği için büyük camlara ara verdim, küçük camların mastikleri tamamen kurumuş, gergi iplerini söküp camları rahatlattım, şimdilik çerçeveleri olmadığı için kilitlerini takamadığım için camları tekrar emniyete aldım...Stor perdelerinin kontrollerini yaptım, bundan sonra hava şartlarına göre çalışacağım, hava kuru olursa büyük camları takacağım, yağmurlu olursa küçük camların çerçeve ve iç izolasyonları olarak çalışmaya devam...

Doğrudur bu karavan hızlı başladı ama ilerleme yavaş oldu, çünkü aralık ayında belimdeki eski sakatlık nüksedince hemen hemen hiç çalışmadım, bu dönemde camların imalatı ilede ilgilenemeyince camlarda işi aksattı, tam o sırada birde ankarada işlerim çıkıp ankaraya gidince, 15 aralık-20 ocak arası hiç çalışmadım diyebilirim..

20150212_172220.jpg

20150212_172237.jpg

20150212_172330.jpg

Olsun atilla abim Önce sağlık...
Geç olsun Güç olmasın seni rahatsız etmesin.
ellerine sağlık

Atilla bey kolay gelsin.
Sizden rica etsem imalatta yapıştırma amaçlı kullandığınız PE esaslı mastik ürünün tam adını veya linkini yazarmısınız?
Saygılar

ince999' Alıntı:
Atilla bey kolay gelsin.
Sizden rica etsem imalatta yapıştırma amaçlı kullandığınız PE esaslı mastik ürünün tam adını veya linkini yazarmısınız?
Saygılar

İki çeşit Dayson PU mastik vardır, ikiside %90 eşdeğerdir, mavi olanın donduktan sonraki elastikiyeti diğerine göre biraz daha fazladır..Karavanda ikisinide kullanabilirsiniz, farketmiyor...Ürün oto sanayi sitelerinin içindeki oto boyası satıcılarında ve dırdavat catıcılarında bulunur, 7-8 TL fiyatı vardır... Bauhause gibi yerlerde satılmaz, boşuna aramayın...İnternette dayson diye aratırsanız bulabilirsiniz...

Bu gün, yatak bölümü sağ-sol havalandırma camlarının iç çerçevelerinin imalat ve montajını yaptım..Bu çerçevelerde sorun çerçevelerin üst kısmı ile alt kısmının farklı genişlikte olmaları, çerçeve asimetrik olarak imal ediliyorki, iç kontra kaplama montajlanırken, çerçeveye kastırma gerdirme yapmadan oturtulması gerekiyor, eğilme kasılma olursa, iç kaplama üzerine montajlanacak stor perdeninde yan duverlara her noktasından basacak şekilde oturtulmasının sağlanabilmesi, böylece kaliteli bir montaj elde edilir...

20150213_172136.jpg

20150213_160042.jpg

20150213_140920.jpg

Kısa güne bayağı iş sığdırmışsın yine,fuarıydı camlarıydı...Havalarda az düzelse sağlık sebebiyle verdiğin ara kapanacak... Kolay gelsin..

Bu gün, montaj ve iç çerçeveleri biten arka yatak grubu sağ-sol havalandırma camlarının, duvar izolasyonlarını yaptım, iç kontra kaplamalarını yapıp, pencere fazlalıklarını freze ile alıp, camların kol ve orta kilitlerini montajlayıp, arka camları komple bitirdim...Arka camlardan birine iç stor perdesinide geçici olarak montajladım, stor sineklik-perdeler, yan duvarlar deri kaplandıktan sonra kalıcı montajlanacak...

Arka camlar ile uğraşırken dönüşümlü olarak masa grubu panoramik camında montajına başladım, 105 x 54 cm, önce sacın kesimini yaptım, sonra camın mastik ile yapıştırılmasını yaptım, içeriden çerçeveyi komple mastikleyip, kontrasınıda yapmış oldum, ve işkence ile sıkarak kurumaya bıraktım, camın işi bitince, büyük camında iç kontra çerçevesini yapıp bitirdim, cam kuruyunca iç çerçeveyi takılacak, sonra izolasyon ve iç kontrapalk montajlanacak, sonrasında deri kaplaması ve stor perdenin montajı var...

20150216_095834.jpg

20150216_102048.jpg

20150216_140127.jpg

20150216_154727.jpg

20150216_154757.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.