Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)
Bu gün, yeni banyo camının montaj hazırlıklarını yaptım, bu hazırlık benim için önemli çünkü cam karavana montajlanınca, iç izolasyon kontrası ile çerçeve arasında kalan boşluk, araçların yumurta gibi olmasından dolayı hemen her tarafında farklı ölçülerde iç cam çerçevesi gerektirir, banyo camı, üstte 6cm, altta 7,5cm çerçeve gerektiriyor, tabiki dikey çerçeve kenarlarıda farklı ölçülerde çıkar, bu camda çerçeve dikmeleri üstte 6cm, altta 7,5cm asimetrik bir çerçeve kenarına sahip...
Eskiden bu tip çerçeveleri lokal olarak yapıp geçerdim, bu sefer her cam için ölçülü çalışmam gerekiyor, çıkardığım ölçüleri itina ile not ediyorum, çünkü camların üretiminde her cama bu asimetrik ölçülerdeki çerçeveleride montajlayacağım, böylece herhangi birisi camı montajladığı zaman çerçeve eğimleride son şekli verilmiş şekilde işi bir seferde bitirecek..
Camların iç çerçeve sorunları böylece halledilmiş olacak, hatta orjinal cam bile kullanılsa cam ile iç perde parçası arasında bu ölçü ferkı herzaman çıkar, orjinal camlarada extra bir ara dolgu çerçevesi yapmak gerekir...Psa araçlarda büyük panoramik canım üst kısmı iç kaplamaya 7,5cm, alt kısmı ise 10,5cm dir 3cm verevlik vardır, zaten orjinal camlar 3 cm'lik paralel duvara montajlanacak şekilde üretilmişlerdir, dış ve iç çerçeve arasına arada kalan verevliği dolduracak asimetrik bir ara çerçeve yapmak gerekir, bu oldukça zordur, yani camın orjinal olması bile kolay montaj anlamına gelmez...
Bu gün banyo camının iç çerçevesinin imalat ve cam çerçevesine ön montaj işini bitirdim, banyo arka duvarının izolasyon sonrası iç kontrasını ölçeklendirip yerine alıştırdım, yarın hava yağışlı olmaz ise aracın sacını delip banyo camının montajını yapacağım, bu günden iç çerçevesini montajladığım için kolayca iç izolasyon kontrasınıda montajlayabilmiş olacağım, geriye sadece camın kol ve kilt karşılıklarını iç çerçeveye montajlamak işi kalacak...Tabiki bu aşamalarıda artık ölçeklendirip, diğer camlarda referans ölçüleri çıkartmış olacağım...