Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 477
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 193,531
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

En kısa zamanda ziyaretinize gelip izniniz olursa hem yapılanı hemde bitmişini görmek istiyorum tabi havalar düzelince.

Etiketler

İyi dilekleri için herkese teşekkür ederim...

Bir aylık zaruri, sağlık rötarından sonra kısmet olursa önümüzdeki hafta tam kapasite imalata devam diyeceğim...Tabiki ilk önce çok aksattığım karavanın cam işleri var sırada, önce camları karavana montajlanacak hale getirilmesi gerekiyor, sonrası zaten kolay...
Bu arada iç mobilya dekorasyonun ölçülendirmelerini bitirdim, bilgisayarda kesim ve yerleştirmelerini hazırladım, 8 plaka kontra bu karavan için gerekli adet olarak kesinleşti, kontraların çift yüz laminat kaplamalarını ve bilgisayarlı makinalarda ebatlama ve kenar bantlamalarını bu hafta yaptırıp hazır hale getireceğim...Bu karavanda iç mobilyalardaki laminat kaplamalar Beyaz renkte olacak, yani yan duvarlar koyu gri deri kaplama, tavan beyaz, ve tüm mobilyalar beyaz laminat, kapaklar gri deri, nikelaj şerit bantlı ve beyaz laminat kompozisyonlu olacak..
Bu gün banyonun orjinal karavan lavabosunun ölçü ve montaj ön hazırlığının çalışmasını yaptım, lavabo montajının sorunsuz olacağı belli oldu...

20150111_125553.jpg

20150107_141034.jpg

20150107_141053.jpg

Atilla abi belki oraya gelmedin ama bu karavanda atiksuyu pompa ile tahliye etmeyi düşünüyor musun? Bunun için nasıl bir pompa kullanmak gerek yaklaşık bedeli nedir diye soracaktim.

Tesekkurler

Atık suyu "pompa ile tahliye etmek" kelimesi bazen yanlış kullanılıyor, amaç atık suyu hızlı bir şekilde basınçla boşaltmakmı kastediliyor, yoksa atık suyu boşaltmak için aracın altına eğilip küresel vanayı açarken pis suyun tehlike çemberinden kurtulmakmı amaç bunu kesinleştirmek lazım...
1 ***Amaç atık suyu basınçla boşaltmaksa, 200 TL'lik bir maceratör takılabilir, ama unutmamalıki maceratör bir vana deyildir, atık su deposunun en üst seviyesinden bile daha yukarı takılmalıdır, camperlerde atık depolar şase boşluklarına yerleştirildiği için bu konuda sorun çıkar, yoksa sürekli damlama yapar, maseratörün damlama yaptırmaması için karavan içine takılması gerekir veya maceratörün önüne extra küresel vana takılması gerekir, bu sistem bana pek gerekli gelmiyor, deponun 3 dakikada serbest olarak boşaltılmasıyla 1 dakikada boşaltılması arasındaki fark bana gerekli gelmiyor...
2***Amaç atık depoların araç altına eğilerek açılan küresel vanalarından kurtulmaksa, bunun çözümü için "elektrikli küresel vana" kullanılır, karavanın içinden inmeden atık depolar boşaltılabilir, bu elektrikli vanaları ben karavanlarda zaten kullanıyorum, çok memnunum...300 TL
3***Bir başka amaçta karavan tasarımının zaruretinden kaynaklanır, atık depoları karavanın orta kısmında olur, ama tasarım gereği mutfak karavanın en arkasında , banyo başka bir tarafında olduğu durumlarda, lavabolar ve duş teknesinden gelen atık tahliye boruları çok uzun kullanıldığı için atık deposuna atıkların iletilmesi ağırlaşmakta, buna çözüm olarak, tüm atık borularının çıkış merkezlerine ortalama yakın bir yere "atık merkez pompa istasyonu" takılır, küçük bir kutudur, bütün atık boruları bu kutuya boşaltılır, kutunun içinde otomatik bir sintine pompası vardır, seviye yükselince, kutuda biriken atık suyu otomatik olarak uzak köşedeki atıksu deposuna basınçla yollar, bu sistemi pop-up II'de kullandım...150 TL
Bu 3 atık su sisteminin hepsi birden bir arada kullanılabileceği gibi, 1 veya 2'si bir arada kullanılabilir...Tabiki önce ihtiyacın hangisi olduğuna karar vermek lazım...Ben pop-up II'de 2 ve 3'üncü seçenekleri birlikte uyguladım..

20140914_173915.jpg

20141001_163815.jpg

20141002_172510.jpg

Atilla istimin basıncı yavaş yavaş alışılan noktaya geliyor galiba ? ;)

Yazdıklarının yanında, gri su deposu araç içinde olanların durumundan bahsetmek bazıları için belki faydalı olabilir.
Westfalia aracımda mutfak altına zeminden birkaç santim üzerine yerleştirdiği depo için, hemen yanına kollu vana koymuş. Hemen yanındaki temiz su deposunun nihai boşaltımı için de aynisi söz konusu. Basit ve pratikte çok kullanışlı olmaları yani, temiz ve dışarıya çıkmayı her durumda gerektirmemeleri bir yana, don sorunu da böylelikle çözümlenmiş durumda.

Tabi başdan planlamada yeterli yer sorunu ve depo büyüklükleri açıklığa kavuşmuş olmalı.

Bu gün karavanda camların takılacağı yerleri, cam ölçülerine göre belirledim, sac kesimi için kesim çizimlerini yaptım...
Masa-oturma grubunda 105x55 cm, kayar kapıda 105x55cm, arka yatak bölümünde her iki tarafta 58x40cm ve banyoda 26x40cm cam kullanacağım...
Camlar kendi imalatımız orjinal karavan camı imitasyonu, yani çift kat pleksiglas camlı, komple yukarı doğru açılabilir kollu ve iç kısımda stor tül ve kalın perdeli karavan camı...Camların takılabilir hale gelmesine az bir zaman kaldı, ilk partide 4 karavana yetebilecek miktarda 3 değişik boyutta cam üretiyorum, tüm camlar grup olarak üretildiği için tamamının bitmesini bekliyorum, 3 farklı boyuttaki camların çerçeveleri ve bombeli dış camları hazır, şu anda çift kat olan iç camlarının ve kol kilit delikleri cnc'de kesilip deliniyor, iç ve dış camların kol-kilit montajı ve birbirine yapıştırılma işlemleri tamamlanınca, bende ilk montaj denemesi için karavana takacağım...
Bu gün ayrıca, tavan havalandırmasının sineklikli ve kalın perdeli iç parçasınında montajını yaptım...

20150121_144513.jpg

20150121_144441.jpg

20150121_144459.jpg

20150121_144528.jpg

20150121_144539.jpg

Atilla abi kolay gelsin.Özellikle camları bekliyorum merakla umarım fiyatlarıda uygun olur.

Atilla abim harika bir çalışma daha bunun ile birlikte tüm yapımlarını bitirmiş incelemiş hatta kendime göre çalışma notları oluşturmuş oldum...
işllah kendi imalatıma başlayınca tekrar tekrar döneceğim ve sizlere danışacağım...
saygılarımla abim..

Bu gün, karavanın kayar kapısına takılacak otomatik kapı mekanizmasının, karavan dışındanda aç-kapa yapılabilmesi için kayar kapı ile ön kapı arasına otomatik kapı aç-kapa butonu taktım, tabiki buton araç dışında kalacağı için önce butonu kapaklı bir 12v besleme fişi içerisine adapte ederek montajlayıp, ayrıca dış butonu kısıtlama için karavanın içine bir bir arapuar sviç taktım, böylece karavan dışındaki aç-kapa butonu sadece ben müsade ettiğim zaman görev yapabilecek...
Bu gün ayrıca arka bagaj kapılarının önünde taban kaplamasının ucuna alüminyum "L" profil dönerek alt zemin kaplamasının sonlandırılmasını bitirdim...

20150122_151842.jpg

Teşekkür ederim, kayar kapı otomatikleri, tek-çift motorlu olmalarının yanı sıra elektronik sistemlerinden dolayı markalarına göre 350-1000 TL arasında değişir..

Ekli dosyalar

• Kediler.jpg
    Kediler.jpg
    36.5 KB · Görüntüleme: 413

Pis su tanklarının sıcak havalarda araç icinde oluşturacağı pis kokuya karşın tanklardan arac tavanına havaliklar düşünüyormusunuz ? Çok selamlar...

Sent from my iPhone using Tapatalk

atiladi' Alıntı:
Teşekkür ederim, kayar kapı otomatikleri, tek-çift motorlu olmalarının yanı sıra elektronik sistemlerinden dolayı markalarına göre 350-1000 TL arasında değişir..

Ilave bir bilgi. Tek motorlu olanlar (ozellikle yokusta durdugunuzda) PSA'larin kapilarini acip kapatmaya yetmiyor(mus). Bu yuzden benim ustam cift motorlu olanini onerdi. Aklinizda olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.