Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 477
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,669
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

Bu gün yarım gün çalıştım, sabah döşemelik kumaş baktım, bir kaç tane beğendim aralarında bir tercih yapacağım....
Dün kesimlerini yaptığım pandızotların deri kaplamalarını bitirdim, takılacak yerlerinde gerekli temizlik ve varsa rötüşleri yapılıp, montajlanacak...

20150319_182846.jpg

20150319_182905.jpg

20150319_182808.jpg

Etiketler

Bu gün, kayar kapının, içe bakan yüzeyini ve kasadaki kayar kapı çerçevesini boyadım, kapı fitilinin bakım ve temizliğini yaptım, sonra kayar kapı camının iç yüzey deri kaplı kontrasının montajını yaptım, camın dış fitillerini taktım...Kayar kapının en üsttedi boşluğunun içini epedien sünger ile kaplayıp, çevresine fitil döndüm bu bölümde eşya gözü veya kitaplık olarak kullanılabilek bir alan yaramış oldum...Böylece kayar kapının tüm işi bitti, kapı altı pandızot, otomatik kapı mekanizmasının takılmasından sonra takılacak...
Arka bagaj kapılarınında kapı iç yüzeyleri ve kasa çerçevelerinin boyalarını yaptım, kapı içlerinin izolasyonlarını yapıp, kapı bandızotlarının taktım...Arka bagaj kapılarınında işi komple bitti..

20150320_175134.jpg

20150320_175146.jpg

20150320_181308.jpg

20150320_181520.jpg

Atilla abi merhabalar,

Sizi imrenerek izliyorum,bu kadar farklı işleri bir bütünün içerisinde sıradan işler gibi halledebilmenizi takdir ediyorum.Saygılarımla abi,kolay gelsin.

Kamil Şanlı' Alıntı:
Atilla abi merhabalar,

Sizi imrenerek izliyorum,bu kadar farklı işleri bir bütünün içerisinde sıradan işler gibi halledebilmenizi takdir ediyorum.Saygılarımla abi,kolay gelsin.
Teşekkür ederim, Kamil...

Bu gün, banyo ya karavanın hermetik sıcak su makinasının montajını yaptım, önce baca çıkış deliğinin yeri ölçülüp kontrolleri yapıldı, sonra 102mm panç ile baca deliği açıldı, baca boyu dışa fazla çıkıntı yapmaması için kısaltıldı, sonra baca yara paralel olacak şekilde şofbenin yüksekliğide ayarlanıp şofben duvara montajlandı, bacanın dış ucuna özel plastik çıkış aparatı takıldı, şofbenin 220v elektrik tesisatı için bir priz takılarak gaz verildiği zaman çalışabilecek hale galdi...
Sonra banyonun dış sıcak-soğuk kutusunun iç su bağlantıları yapıldı, dış duşun duş spirali takıldı...
Banyonun lavabosuna spiralli içeride duş almak içinde kullanılacak musluğu montajlandı, lavaboda son şeklini aldı..
Son olarak banyo kapısının krom kapı kilidi montajlandı...

20150321_173100.jpg

20150321_173111.jpg

20150321_173014.jpg

20150321_173027.jpg

Atila bey; kolay gelsin işler çok güzel gidiyor, yavaş yavaş sona doğru yaklaşıyorsunuz ellerinize sağlık. Sıcak su makinasının dışdan resmini koyabilirmisiniz. Benimkinde kısaltma yapmamıştık, Safranbolu'nun dar girişinde sıkışık bir caddede 302 otobüsün dış aynasına sürterek çarptık. senin resim bana güzel örnek olacak.şimdiden teşekkürler.

Elinize saglik ilgiyle takip ediyorum. Bu konuda cok basarilisiniz. Bir konu aklima takildi paylasmak istedim. Baca boyunu kısalttığınızı yazmışsıniz, bu durum zehirli gazların dışarı çıkmasını zorlaştırmazmı ? Karbonmonoksit zehirlenmesi ihtimalini göz ardı etmemek adına bir mühendise danışmanız doğru olabilir.

ParamedicSelcuk' Alıntı:
Elinize saglik ilgiyle takip ediyorum. Bu konuda cok basarilisiniz. Bir konu aklima takildi paylasmak istedim. Baca boyunu kısalttığınızı yazmışsıniz, bu durum zehirli gazların dışarı çıkmasını zorlaştırmazmı ? Karbonmonoksit zehirlenmesi ihtimalini göz ardı etmemek adına bir mühendise danışmanız doğru olabilir.
Teşekkür ederim.....Baca boyundan kastım bacanın şofbene takılı durumdaki halinin banyo ölçüsüne orantısıdır, benim banyom geniş olduğu için baca borusunun dış ucundan 4cm kısaltıldı, bacanın ucuna takılan plastikden deyil, baca ucunun yapısı değiştirmiyor......Ayrıca bu şofbenler hermetiktir, yani evde kombiler ile aynı özellikte sadece kalorifer kısmı yoktur, baca gazları 35watt bir fan motoru ile dışarı atılır.......Montajı mühendislikle alakası olmayacak kadar basit, tak çalıştır cihazlardır, yada ben bu güne kadar çok adette taktığım için bana basit geliyor ...

Güle güle kullanın önerimi sadece iler de herhangibir sorun ile karşılaşmamanız için paylaştım. Verdiğiniz cevap yeterince açıklayıcı oldu ;) Bende kendi evimde hermetik kullanıyorum :smiley: Sıcak su için. Kombi içinde doğal gaz sobası.
İyi çalışmalar. Takibe devam...

Bu gün sabah su deposu ve LPG büyük tüp alıp öğleden sonra bagaj içi düzenleme, su ve gaz tesisatını döşemeye başladım...Temiz su deposu 200 LT, su deposunu yerleştirdim, su deposunun dolum ağzı deliğini açıp aparatını taktım, hidrafor besleme çıkışı, wc su besleme çıkışı montajlandı, depoya bir havalandırma açıldı, şamandırası takıldı, hidraforun depo bağlantısı yapıldı, hidraforun suyunun kaçmaması için çek-valf takıldı, wc su alma bağlantısı bağlandı, anti sifonu takıldı...LPG tüp bağlantısı yapıldı, dedantörü montajlandı...Su ve gaz tesisatı banyo kısmına aktarıldı...Yarın su deposunun zeminde kaymaması için sabitlemesi yapılıp, banyo içi su ve gaz bağlantıları yapılacak..

20150323_184458.jpg

20150323_184509.jpg

Bu gün sabah, yine bagajdaydım, su deposunun tüm su giriş-çıkış bağlantılarını yaptım, deponun şamandıra elektrik bağlantısı yapıldı, bagaj içi led aydınlatma yapıldı, bagaja girmişken, yatak üstü tavan dolaplarınında aydınlatma led tesisatının bağlantılarını yaptım, açma-kapama düğmelerini montajladım, su deposunun yara sabitledim, bagaj kısmının işi bitti sayılır...
Öğleden sonra, banyoya geçtim, banyonun lavabo, dış duş sıcak-soğuk su tesisatlarını bağladım, elektrikli wc'nin orjinal taharet musluk sisteminide suya bağladım, hermetik sıcak su kombisinide tesisata bağladım, şofbene LPG girişinide bağladım..
Sonra, banyonun elektrik tesisat açma-kapama anahtarını taktım, banyonun kağıtlık, sabunluk gibi aksesuarlarınıda takınca, banyoda sona yaklaştı sayılır, lavabo önü kapatma derzi ve su hortumlarının kasa içine alınması yarına kaldı...

20150324_172013.jpg

20150324_172038.jpg

20150324_185746.jpg

Bu gün sabah, banyonun şofbene giden su ve gaz borularını muhafaza içine aldım, sonra lavabo eteğine alüminyum döndüp, fitil taktım....
Arka yatak bölümü köşe plastiklerini deri kaplayıp, zeminlerinide griye boyayıp, yeniden montajladım...Arka yatağın alt tahtalarını tamamladım...
Arka kapıların üstlerinde küçük çepler vardı, bunların içlerini epediyen sünger kaplayıp, fitil döndüm, ıvır zıvır şeylere cep oldu..
Geri vites kamerasının montajınıda arka kapıların üstüne yaptım, bu sefer kamerayı geri vitese bağlamadım, içeriden manuel kontrollü yapacağım, istenilen anda bir düğmeye basılarak devreye girecek...aslında bu sefer kamera girişi olan navigasyon yerine, ikisini ayrı ayrı kullanacağım, navigasyon tek başına çalışacak, kamera için 7 inch ayna monitör aldım, kamerayı ayna monitöre bağlayacağım, böylece kamera görüntüsü için navigasyonu açamak gerekmeyecek...
Gün sonunda karavanda işi biten malzemeleri depoya taşıyıp, içeriyi biraz temizledim, özellikle şöför mahalli toz olmuş, yarından itibaren, otomatik kapıi otomatik motorlu basamak ve webasto tekılma günleri başlıyor...

20150325_173233.jpg

20150325_173321.jpg

20150325_173344.jpg

20150325_173350.jpg

20150325_173422.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR