Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 340
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,224
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

Abi tekrar hayırlı olsun gönül rahatlığı ile iyi geziler dileriz yanlız bi ricamız olacak bir kahve düşkünü olarak sahilde kahvelerinizi icerken o manzarayı görmek şimdiden afiyet olsun sevgi ve saygılarımızla Tunay & Tugay

Etiketler

Adnan bey,
yeni motokaravanınız bir kez daha hayırı olsun. konu içerisinde deneme sürüşlerinizde geceleri çok sıcak olduğundan bahsediyorsunuz. ancak benim bildiğim kadarı ile aracınızda aracın kendi motorundan tahrik edilen bir klima mevcuttu. acaba klima kompresörü geceleri aracın motoru stop halinde iken başka bir enerji kaynağı kullanılarak klima aktif hale getirilemez mi? böyle bir çözüm bulunabilirse hem bahsettiğiniz o küçük pencereleri açmanıza gerek kalmayacak hem de serin serin uyuma imkanına kavuşacaksınız.
güzel günlerde bol bol gezmeler dilerim. İnşallah her daim yolunuz açık, deponuz dolu olsun.

Adnan Bey selamlar,

Çok teşekkürler yapım aşamalarını paylaştığınız için ve size iyi yolculuklar dilerim.
Bikaç sorum olucaktı ,
koyduğunuz ruhsat resminde koltuk sayısı 2 gözüküyor ama muayene raporında 3 olarak gördüm.Acaba farkın sebebi nedir ?
Forumu gezdim biraz bu emniyet kemeri mevzusunda, galiba 2 nin üstüne (önde 2 koltuk olduğunu varsayıyorum) çıkmak nerdeyse imkansız bu mevcut kanunlarla.Yolculuklarınız sırasında sorun oluyomu trafik çevirmelerinde.2 kişiden fazla yolculuk ettiğinizi farzettim :smiley:

Diğer sorumsa (eğer atladım göremediysem özür dilerim) gaz silindiri konusu.Siz ne kullanıyosunuz ? Örneğin atıker yada benzeri otogaz büyük hacimli silindir takılabilirmi? Ben portatif honda jeneratörü lpg dönüşüm kiti ile kullanmayı planlıyorum.

Tekrar hayırlı yolculuklar dilerim.

İsmail bey merhaba,
Yazınıza biraz geç dönebildim. Malum yaz dönemi, koşuşturmalar, arkadaş ziyaretleri, gelenler-gidenler vs. Ancak şimdi fırsat bulup detaylı açıklamalar yapabileceğim. Yazınızda bahsettiğiniz muayene raporunda 3 kişi görünmesi tamamen işgüzar personelin dikkatsizliğinden kaynaklanmaktadır. Kendilerine sunulan Ek1 belgesinde ve TSE raporunda zaten iki kişi olarak tescillenmişti. Trafik te ruhsatı çıkarırken Ek 1 'i baz aldığı için bir sorun çıkmadı. Aracımı da iki kişilik olarak dizayn ettiğim için üçüncü kişi ile yolculuk etmiyoruz. (Oğlum 25 yaşında ve artık bizimle pek takılmıyor.)
Diğer konuya gelince, ocak ve boiler'i lpg (12 kg tüp) ile çalıştıracağım. Ancak sizin dediğiniz gibi gaz silindiri takılabilir mi? Sanırım gaz sızdırmazlık projesi ve onayı alınamıyor. Çünkü araç dizel, motoru beslemiyor. Tamamen kendi insiyatifinizle yaptırırsanız buna da kimsenin karışabileceğini sanmıyorum. Ancak yetkililer tarafından tespit edilirse yaptırımının da ne olacağını bilemiyorum. Aslında bu konuda bilgi sahibi kişiler görüşlerini biz karavancılarla paylaşırsa yararlı olur düşüncesindeyim.

Bu arada aracımın eksikleri ortaya çıktıkça çözüm bulmaya çalışıyorum. Örneğin, iki tavan havalandırmasına sineklikler monte ettim. Sineklikleri İstanbul Sinax firmasına http://www.sinax.com.tr İzmir'deki distribitör firması vasıtasıyla ölçülerini vererek siparişle yaptırdım. Gayet de pratik ve kullanışlı oldu. Ekte fotoğraflarını da gönderiyorum.

DSCF5950-A.jpg

DSCF5951-A.jpg

DSCF5952-A.jpg

DSCF5953-A.jpg

DSCF5954-A.jpg

sineklik için güzel bir adres.

Aracın şoför mahallindeki camlarına da güneşlik aradım. Ancak piyasalarda bulunan güneşliklerin boyutları camlara uygun değil. Yeni kasa ducato ön cam boyutları 167 x 90 civarında. Güneşliklerin en büyüğü 165 x 75 olarak satılıyor. Yan kapı camlarına ise hazır satılan bir güneşlik yok. Bu durumda tanesi 5,-TL'den 4 adet Carub marka Çin malı ürünlerden satın aldım. Gazete kağıtları ile ölçeklendirip bunların 2 tanesini ön cama, 2 tanesini de yan camlara kesip uydurdum. Sabit ve gergin durmaları için cırt bantları küçük küçük keserek güneşliklere ve aracın cam kenarlarına uygun bir şekilde monte ettim. Ortaya çıkan üretim ekteki fotoğraflardaki gibi oldu.

DSCF6024-A.jpg

DSCF6026-A.jpg

DSCF6027-A.jpg

DSCF6127-A.jpg

DSCF6128-A.jpg

Aracın kabin içi ısısını, havanın nem oranını, saati, tarihi, şekil olarak havanın durumunu (yağışlı,bulutlu, parçalı bulutlu, güneşli) gösteren, alarm özelliği de bulunan estetik ve fonksiyonel bir ürün satın aldım. Arzum marka ve 19,50 TL'ye Koçtaş'ta satılıyor. İki adet ince pille çalışıyor.

DSCF6138-A.jpg

DSCF6139-A.jpg

Akü şarj seviyelerini daha sağlıklı takip edebilmek için İzmir/Gıda Çarşısı'ndaki Marin Enerji firmasının imalatı olan amper akım göstergesini oturma grubunun yanına monte ettim.

DSCF6159-A.jpg

DSCF6160-a.jpg

Mahmut bey, sizin mesajınızı da şimdi farkettim. Kusuruma bakmayın lütfen.
Yazınızda bahsettiğiniz klima çözümü sanırım mümkün değil. Çünkü sizin de açıkladığınız gibi klima kompresörü motordan besleniyor. Volan döndükçe klimaya güç üretiliyor. Hatta rolantide bile klimanın gücü azalıyor. Kompresörler 1500 devirden sonrasında performanslarını daha iyi gösteriyorlar. Bir ara kompresör volanının çapını arttırarak rolantide bile performanslı çalışmasını sağlayacak çözümler üretmeye yöneldik. Ancak bu da ek maliyet getiriyordu ve vazgeçtik. O nedenle geceleri aracın içini serinletmek için mutlaka farklı çözümler gerekiyor.

Bugüne kadar yazlıktaki sallanan koltuk minderiyle idare ettiğimiz yatağımızın gerçek ölçülerine uygun (185x130) siparişini vererek full ortopedik orijinal yatağımıza da kavuştuk.

_DSC0032 (5)-A.jpg

_DSC0033 (6)-A.jpg

merhabalar adnan bey karavanınız cok güzel olmuş güle güle kullanın :smiley: :smiley: darısı olmayan ların başına inşallah ..

Sayın Arikandalı,
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Aynen sizin dediğiniz gibi darısı olmayanların ya da değiştirmek isteyenlerin başına...

adnan bey karavanınınz gerçekten çok güzel olmuş, bu işi profesyonel olarak yapan firmaların yaptıklarından bile güzel. sizi tebrik ediyorum.

size şeffaf plastik kapaklı alüminyum profilleri, masa kenarında kullandığınız esnek pvc kenar bandını ve masa ayağını nereden temin ettiğinizi sorabilir miyim?

paylaşırsanız çok sevinirim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR