Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 340
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,585
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

Coşkun bey, Sanırım sorun izolasyonda değil. Çünkü izolasyonda iki kat malzeme kullandım.Cam yünü ve climaflex polietilen yalıtım levhası. Sorun bütün gün güneş altında ısınan aracın geç soğuması. İzmir'de bugünlerde gece 12'de bile hava sıcaklığı 32 dereceyi gösteriyor. Durum böyle olunca azıcık bir esinti bile insana iyi geliyor.

Etiketler

Tugay bey'ciğim,
Çok haklısınız. Şimdi artık yaşamak zamanı. Bugüne kadar hep başkaları için yaşadık ve çalıştık. Sıra kendimize geldi. Ben de sağlıklı ve huzurlu bir yaşamı hepimiz için diliyorum. Umarım biryerlerde karşılaşır ve karşılıklı kahvelerimizi içeriz.

Sn. Aka,
Sn.Aslanahmet'in de açıkladığı gibi İzmir'de proje dosyasını hazırlayan Mühendislik firması, TSE'nin Araç Uygunluk Belgesinde "aracın üst yapılı yürür vaziyette kütlesi" kısmında 3.080 kg göstermiş. Ama ruhsatta yazan bu kg.ın herhangi bir bağlayıcılığı yok. Bu araç tartıya çıktığında azami yüklü ağırlığı 3.500 kg.olmalı. Buna %5 toleransı da ilave edersek 3.675 kg'ı hiçbir durumda geçemeyecek. Tabii toleransa da izin verirlerse.

Adnan bey kısa bir sürede tek solukta okudum tebrik ediyorum.Her şey o kadar hızlı olup bitivermiş şaşa kaldım ama emin olduğum tek konu siz zaten daha çok öncesinden zihinde yapıp bitirmişsiniz,bu son çalışmalarınızla da hepimizin görebileceği duruma gelmiş sadece, bunu da işlerin akıcılığından anlamamak mümkün değil tekrar hayırlı uğurlu olsun kazasız,sıkıntısız geziler diliyorum.Ayrıca darısı bizim gibi şuan için zihinde hazırlık yapanlara diyelim HOŞÇAKALIN.....

karavanınız hayırlı uğurlu olsun kendi karavanını kendi yapanlar olarak şuana dek gördüğüm en profesyonel yapılmış camperlerden birisi. adeta karavan yapan firmalara taş çıkarmışsınız .

Hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız, belasız, keyifle gezmeler diliyorum. Darısı başımıza...

Adnan bey, Benmi atladım bilmiyorum kontrolde ettim ama yinede emin deyilim karavanın herşeyi tamamda Adı , Adı kondumu onu merak ettim Rifat abinin,ki AR-GE Aşamasında eğer belirlenmedi ise siz bir kac isim belirleyin bizler secelim yada bizler belirleyelim siz secin. olurmu

Sn. vwcaravelle,
Bence yeterli zamanı ve (çok değil) biraz da parası olan her karavansever benim çıkardığım işten daha iyisini de yapabilir. İmalat öncesi notlar alarak (araç içi ölçüleri, kullanılacak malzeme, renk, altyapı, izolasyon, vs.) işleri de öncelik sırasına koyduktan sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Ancak imalatını kendim yapmaya karar vermemdeki en büyük etken tabii ki işin maddi boyutu. Çünkü benzer bir motokaravanı İstanbul, Bursa ve İzmir'deki karavan imalatçılarına yaptırmak için konuştuğumda peşin ve yüksek rakamlar gündeme gelmişti. Bu kadar bütçem olmadığı için malzemenin tamamını pazarlık ederek satın aldım ve bazı malzemeleri de kredi kartı taksitleriyle birkaç aya dağıtarak bir finansman imkanı yarattım. Ustalarla sadece işçilik parası ile anlaştım. Tabii bu tip bir pazarlığı karavan firmalarıyla yapamazsınız. Anahtar teslim fiyatlar var ve taksitlendirme de yapmıyorlar bildiğim kadarıyla.

Sn. Bekir Kemal Ataman,
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Darısı sizin başınıza.

Tugay bey merhaba,
Çok haklısınız. Bizim motokaravanın nüfusunu çıkartırken adını koymayı unutmuştuk. Bu vesileyle sizlere birkaç isim önerisi yaparak sizlerden gelecek oylarla adını birlikte koyma fikri benim de çok hoşuma gitti.
Önerilerim:
1-SMYRNA (İzmirin antik çağlardaki adı)
2-BERKO (Oğlum Berk'in esprilicesi)
3-TEOS (Seferihisar'daki antik kentimiz)
3-KLAZOMENAI (Urla'nın Helenistik dönemdeki adı). E artık biz Urla'lı sayılırız. Çeşmealtı'nda bir evimiz var.

'' Klazomenai İzmir Körfezi'nin güney sahil şeridi üzerinde, İzmir'in 38 km batısında, Urla belediyesi sınırları içinde bulunan tarihi İyonya kenti. Oniki İyonya kenti arasında anılır. Urla'nın doğusunda uzanan sahil şeridi için kullanılan Kilizman ismi, bu antik kentten kaynaklanmaktadır.''

Klazomenia biraz uzun bence Berko misali Klazo diyebilirsiniz birinci tercihim bu olur,ikinci tercihimde kilizman olurdu hem Urla yı baz almıştınız bu daha da kapsayıcı oldu.Kiliz saz,su kamışı,hasır otu anlamı varmış,man da adam anlamında saz adam gibi zorlama bir anlamda yükleyebiliriz .Hatta oğlunuzu ve sizi baz alırsak kilizmen diye daha da zorlayabiliriz :smiley:
Anlam bakımından kilizman-men,şekil bakımından Klazo daha güzel.

Adnan Bey, tekrar hayırlı olsun der, sunmuş olduğunuz alternatif isimler içinde tabiki SMYRNA derim.
Kişisel bir fikir vermem gerekirse, Yengemin ismini bilmediğim için, tamamlayamadığım, Adnan, Oğlumuzun adı Berk ve Soyadınızın karışımı ile uygun bir şey çıkabilir mi ? Görüşmek üzere, Sevgi ve Saygılarımla.

Örnek: BİBS = berrin + ismail + beris + seçen

Adnan bey. BERKO neden Berko cünki akıllarda kalabilecek bi isim

Buda benim fikrim BERKOTEO,BERKOTEOS,TEOSBERKO.Zor karar başınıza iş aştım,dimi neyse

ADNANILGAZ' Alıntı:
Motokaravınımızda ilk kahvemiz pişiyor. Eskişehirli kadim dostlarımızla birlikte karavanımızın ilk test sürüşünü gerçekleştirdik. Kahvaltılarımızı yaptık ve ilk kahvemizi de pişirdik.
Adnan bey hayırlı olsun, imalatı ve motokaravana dönüşü tamamlayıp, ilk kahvelerinizi yudumlamışsınız. Afiyet olsun :smiley:

ADNANILGAZ' Alıntı:
Sn. vwcaravelle,
Bence yeterli zamanı ve (çok değil) biraz da parası olan her karavansever benim çıkardığım işten daha iyisini de yapabilir. İmalat öncesi notlar alarak (araç içi ölçüleri, kullanılacak malzeme, renk, altyapı, izolasyon, vs.) işleri de öncelik sırasına koyduktan sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Ancak imalatını kendim yapmaya karar vermemdeki en büyük etken tabii ki işin maddi boyutu. Çünkü benzer bir motokaravanı İstanbul, Bursa ve İzmir'deki karavan imalatçılarına yaptırmak için konuştuğumda peşin ve yüksek rakamlar gündeme gelmişti. Bu kadar bütçem olmadığı için malzemenin tamamını pazarlık ederek satın aldım ve bazı malzemeleri de kredi kartı taksitleriyle birkaç aya dağıtarak bir finansman imkanı yarattım. Ustalarla sadece işçilik parası ile anlaştım. Tabii bu tip bir pazarlığı karavan firmalarıyla yapamazsınız. Anahtar teslim fiyatlar var ve taksitlendirme de yapmıyorlar bildiğim kadarıyla.

Adnan Bey,
Güzel günlerde kullanmanızı temenni ederim. Bir sakıncası yoksa karavan firmalarının istedikleri fiyatları paylaşabilirmisiniz?
Kalın Sağlıcakla
Süleyman Eraslan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
anadolulucahil

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR