Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 340
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,587
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar-2007 Ducato-Adnan Ilgaz

carpediem69' Alıntı:
Adnan Bey,
Güzel günlerde kullanmanızı temenni ederim. Bir sakıncası yoksa karavan firmalarının istedikleri fiyatları paylaşabilirmisiniz?
Kalın Sağlıcakla
Süleyman Eraslan

+1
Adnan bey karavanınız tekrar hayırlı olsun.
Süleyman beyin istediği bilgileri paylaşabilirmisiniz.bilgilenmemiz açısından.isterseniz özelden atabilirsiniz.

Etiketler

Bülent bey, değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben daha çok Smyrna üzerinde duruyorum. İzmir'in simgesi saat kulesi ile Smyrna adını bir grafik çalışması yaparak birbirine uydurmaya çaışacağım. Örneğin ekteki fotoğraftakine benzer birşey.

DSCF5585.JPG

Tugay bey, Berko adını da düşünüyorum. Bakalım birine karar vereceğiz.

Haşmet bey, yorucu ve sıcak bir mücadeleden sonra artık kahveleri hakettik sanıyorum. Aslında imalata başlamak için iki ay geç kaldım ama olayların her zaman iyi tarafından bakmak lazım. Yani biraz polyannayı oynamak hepimize iyi gelir. Yoksa bu hayat çekilmez olurdu sanırım. Şimdi geriye dönüp bakınca bayağı bayağı birşeyler yapmışım diye düşünüyorum.

İsmail bey, ben de sizinle aynı fikirdeyim. Sanırım Smyrna adı ağır basıyor. Bizim ailenin baş harfleri, son harfleri ile çok kafa patlattım ama birşey uyduramadım. Sizin isim gerçekten çok iyi uymuş. Kazasız ve iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Süleyman bey ve Coşkun bey,
Karavan imalatçılarının bana verdiği fiyatlar, araç hariç 50.000-70.000 TL arasında değişiyordu. Ancak bu fiyatlar kesinlikle sizin istediğiniz özelliklere göre değişiklik gösterecektir. Örneğin benim listelediğim imalat planında klima, motosiklet taşıyıcı aparatı, çeki demiri, dış duşluk, uydu ve yatak bölümü pencereleri yoktu. Bunları da ilave ettirseydim herhalde 10.000 TL nin üzerinde bir artış daha olacaktı. Tabi burada fiyatları konuşmak pek anlamlı olmuyor kanımca. Çünkü bir karavanda olmasını isteyeceğiniz onlarca çeşit özellikler var. Bunların da onlarca çeşit farklı ürünleri var. Yani seçenekleriniz çok fazla. Ama yapabilecekleriniz bütçeniz ile sınırlı. Örneğin sadece pencere veya sabit cam konusunda yerli veya yabancı onlarca çeşit var. Çift camlı, teleskopik amortisörlü, sürgülü, yana açılan, yukarıya açılan, pleksiglas, filmli, temperli, muhtelif ebatlarda olanı vs. Hepsinin de fiyatı farklı. Ben yaklaşık iki yıl boyunca sadece araştırarak ve bunları da not ederek sistematik bir şekilde fiyatlama listeleri çıkardım. Karavanlarda kullanılan birçok ürünle ilgili yorumları okudum ve kararlarımı bu şekilde oluşturdum. Tabii birçok şey izafi. Benim için doğru olan sizin için olmayabilir. Ama hayatın rengi de böyle oluşuyor. Yoksa dünya çok sıkıcı bir yer olurdu bence.

ADNANILGAZ' Alıntı:
Örneğin sadece pencere veya sabit cam konusunda yerli veya yabancı onlarca çeşit var. Çift camlı, teleskopik amortisörlü, sürgülü, yana açılan, yukarıya açılan, pleksiglas, filmli, temperli, muhtelif ebatlarda olanı vs.

Cam seçenekleriyle ilgili olarak topladığınız bilgileri (hele, varsa bir de fotoğraflarıyla) ayrı bir başlık halinde paylaşmayı düşünür müsünüz? Bu bilgiler, ben de dahil pek çok arkadaşımızın işine çok yarayacaktır.

ADNANILGAZ' Alıntı:
Süleyman bey ve Coşkun bey,
Karavan imalatçılarının bana verdiği fiyatlar, araç hariç 50.000-70.000 TL arasında değişiyordu. Ancak bu fiyatlar kesinlikle sizin istediğiniz özelliklere göre değişiklik gösterecektir. Örneğin benim listelediğim imalat planında klima, motosiklet taşıyıcı aparatı, çeki demiri, dış duşluk, uydu ve yatak bölümü pencereleri yoktu. Bunları da ilave ettirseydim herhalde 10.000 TL nin üzerinde bir artış daha olacaktı. Tabi burada fiyatları konuşmak pek anlamlı olmuyor kanımca. Çünkü bir karavanda olmasını isteyeceğiniz onlarca çeşit özellikler var. Bunların da onlarca çeşit farklı ürünleri var. Yani seçenekleriniz çok fazla. Ama yapabilecekleriniz bütçeniz ile sınırlı. Örneğin sadece pencere veya sabit cam konusunda yerli veya yabancı onlarca çeşit var. Çift camlı, teleskopik amortisörlü, sürgülü, yana açılan, yukarıya açılan, pleksiglas, filmli, temperli, muhtelif ebatlarda olanı vs. Hepsinin de fiyatı farklı. Ben yaklaşık iki yıl boyunca sadece araştırarak ve bunları da not ederek sistematik bir şekilde fiyatlama listeleri çıkardım. Karavanlarda kullanılan birçok ürünle ilgili yorumları okudum ve kararlarımı bu şekilde oluşturdum. Tabii birçok şey izafi. Benim için doğru olan sizin için olmayabilir. Ama hayatın rengi de böyle oluşuyor. Yoksa dünya çok sıkıcı bir yer olurdu bence.

Adnan Bey,
Cevap ve ilginizden dolayı teşekkür ederim,2008 yılı içinde 30000 TL gibi bir rakam çıkarıyorlardı standart donanımlı bir araca ,o dönemler mobilyalar için öngördükleri rakam 10000 TL civarındaydı ki lüks bir salon takımına eşdeğer bir rakamdı. Demekki geçen süre içinde karavan imalatçılarının işleri arttı buna bağlı olarakta fiyatlarını enflasyonun çok üzerinde yükseltmişler. Bu durumda ya karavan hayal olacak ya da gözümüzü karartıp karavan imalatçıları dışındaki ustalar aranıp bulunarak risk alınacak .Anlayacağınız çok bilinmeyenli bir denklem :smiley:. Uygun bir araç bulunup imalat aşamasına gelindiğinde sizin yanısıra diğer karavancı dostların değerli görüşlerine hatta ve hatta zaman zaman bıktırıcı taleplerimizden dolayı höşgörülerinize ihtiyacımız olacak.
Kalın sağlıcakla

Adnan Bey,
Aşağıda linki yeralan firmada araç içi farklı kaplama malzemeleri ve havalandırma alterntifleri ile ilgili malzemeler dikkatimi çekti ,belki faydası olur diye paylaşmak istedim.

http://www.alkocplastik.com/index.php?lang=tr

Cam seçenekleriyle ilgili olarak topladığınız bilgileri (hele, varsa bir de fotoğraflarıyla) ayrı bir başlık halinde paylaşmayı düşünür müsünüz? Bu bilgiler, ben de dahil pek çok arkadaşımızın işine çok yarayacaktır.

Bekir bey, zaman yaratamama kaygılarımdan dolayı söz vermemekle birlikte yapmaya çalışacağım.

Süleyman bey, aslında benim kontak kurduğum karavan imalatçıları havalandırma, cam, pencere, basamak, klima, tente, aksesuarlar vs ağırlıklı olarak ithal malzeme kullanmaya çalışıyorlar. Sanırım kaliteli ve fonksiyonel ürünler kullanıp şikayetleri minimum seviyede tutmak temel neden olabilir. Tabii bu ürünler hem euro bazında hem de ithalattaki gümrük vergileri nedeniyle muazzam rakamlara ulaşıyor. Örneğin, 3,70x2,50 ebatlarında omnistor tente yaklaşık 2,750 TL'sına çıkıyor. 1,100x550 ebatlarında Dometic oturma grubu cam fiyatı 1,500 TL. Tabii bunların üzerine de işçilik maliyetleri ilave olacak. Bu kalemleri üst üste topladığınızda yekün çok artıyor. Ama örneğin Bursa Trim Otomotiv (BTO) sürgülü cam taktırırsanız 300-350 TL'ye montaj dahil hallettirebiliyorsunuz. Yani ithal camların neredeyse 1/4'ü. Sonuç olarak cam/pencere fonksiyonunu sağlatıyoruz. Biri ithal çift katlı plexiglas, amortisörlü, yukarıya doğru açılıyor. Güneşliği ve sinekliği var. Diğeri füme, tempered, reflekte, yana doğru sürgülü, gerçek cam ve emniyetli bir ürün. Tercih tamamen size kalmış.

Hamdi bey,
İyi dilekleriniz için size de çok teşekkür ederim.

Süleyman bey,
Aşağıdaki linkte yer alan firma, sanırım üretimini ağırlıklı olarak yurtdışına yapıyor. Ancak firma ile görüşmekte fayda olabilir.

http://www.alkocplastik.com/index.php?lang=tr

Elinize sağlık Adnan Bey,
Çok iyi iş çıkartmışsınız, kazasız belasız nice uzun, sağlıklı ve mutlu yıllarda kullanmanızı dilerim. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
anadolulucahil

SON KONULAR

Geri