Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)
Bu gün sabah, nasıl olsa ıvır zıvır işler ile uğraşacağım diye keyifli keyifli kahvaltı yaparken, birden telefon çaldı, telefondaki ses işleriniz hazır dedince inanamadım çünkü salı gününe randevu vermişlerdi, doğruca siteye gidip kesilmiş hazırlanmış parçaları karavana yükledim, gece vardiyasındaki işte sorun çıkınca, hesapta olmadığı halde benim işi ebatlayıp, kenar bantlarını yapıp hazırlamışlar, sağolsunlar bolca teşekkürleri sundum..Tam eve geri dönüyordumki, malzemeciden telefon geldi, elektrikli yatch WC, temizsu şamandırası, plastik hatch kapaklar, su göstergeleri ve yeni model otomatik sigortalı elektrik kontrol paneli gelmiş, sorun şamandıradaydı kısa şamandıralar her dükkanda var ama, 65 cm şamandıra hiç kimsenin tezgahında hazır olarak satılmıyor, ana depodan gelmesini bekliyordum, karavanı tranvay durağının arkasındaki marketin otoparkına parkedip, tranvaya atlayıp doğruca Karaköy yapıp malzemelerimi alıp yine tranvay ile karavana döndüm, doğruca eve...Sabah sakin geçeceği sanılan gün birde cuma haftanın son günü olunca, beni şehrin trafiğinde koşturdu bu gün...
Eve 15:00 gibi döndüm, önce kesilmiş parçaları sınıflarına göre gruplara ayırdım, banyo, koltuk, mutfak, ön sağ-sol dolaplar gibi, sonra depodan alüminyum profillerimi çıkartıp, işe arka oturma grubu koltuklardan başladım...Bu karavanda koltuk altı bağaz içlerine arka kapılardan ulaşılacak kapaklar için orijinal plastik hatch kullanacağım, önce hatchleri koltukların yan duvarlarını delip montajladım, kapaları içe doğru asimetrik montajlamak gerekiyor, çünkü arka kapıların dikme kolonları 15 cm kadar kapıyı daraltacak şekilde içe dönüyor, zamanında arkaya kapak yaparken kapakların açılamadığı tecrüler ışığında arka bagaj kapakları konusunda dikkatliyim..Sonra sol koltuğun montajını bitirdim, yarın sağ koltuğu da bitirip, ortada masa çalışacak şekilde birbirlerine paralelliklerini konrtol ederek, gerçek yerlerine sabitleyeceğim...