Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)
Bu gün, tüm gün banyoda idim, önce banyo sıcak-soğuk su tesisatını ve dağıtım sistemini çektim..Bu sefer yine bir ilk dağıtım kollektörü kullandım, bunun iki amacı var, birincisi görsel düzen, asıl önemli olan ikincisi, karavanda su tesisatı karavanda her nekadar dağılsada, döşenen toplam boru içerisindeki sabit su litresi toplamda 1 lt civarında oluyor, bu miktar su hidrafor için az geliyor, musluğu açtığımız anda boru içi basınç anında düşüyor ve hidrafor patinaj çekerek basıncı tamamlamak için ani olarak çalışmaya başlıyor, bu durum uzun vadede hidraforlar için sorun çıkarır, doğrusu karavanın bir yerinde 1lt'lik bir basıç rezerv tankı montajlamak, böylece musluk açıldığı zaman, akan suyun basınç tankından gelmesi, basın düşerken hidraforun daha sakin olarak devreye girmesi, işin doğrusudur..İşte bu karavanda su dağıtımında denediğim kollektör sistemin amacıda bu, örneğin soğuk su kollektörü, 5 çıkışlı ve kollktörün içi 0,5 lt kapasiteli, kollktörler hem dağıtım yapacak hemde basit anlamda basınç tankı görevi görecek...
Evdeki hesap çarşıya uymadı hidrafor, temiz su deposunun yanına sığmadı, bende hemen sistemi banyo lavabo altına aktardım, su tesisatı komple çekilde, sıcak-soğuk su ve LPG hortumu lavabo altından çıkarılarak buzdolabının arkasından, koltukların içinden mutfak tezgahına geçecek, tüm borular sol koltuğun içine kadar çekildi..
Lavabo olarakda bu sefer 31cm'lik lavabo yerine 41 cm'lik lavabo kullandım, buda el yüz yıkarken kolaylıklar getirecektir..
Daha sonra, elektrikli yatch wc'nin montajına geçtim, su girişi ve atık tahlıye çıkışlarının deliklerini daha önceden delmiştim, wc'nin zemine montajını yapıp, hortumlarını bağladım, elektrik sisteminide bağlayıp, maceratör düğmesinide sisteme bağlayıp, montajı bitirdim...
Sonra LPG şofbenin montajını yapıp, gaz çıkış borusunun montajı, su giriş çıkışları ve lpg bağlasntısını yapıp, atık gaz tahliye fanı için gerekli 220v enerji için pirizinide bağlayıp LPG şofbeni çalışır vaziyete getirdim..