Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 170
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,537

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Teşekkür ederim, Ferhat...

Bu gün ttr Bike pop-up tavanın tente montajını bitirdim, en son ufak tefek toparlanmalarıda artık karavana montajlanırken yapılacak...

Videosu için.....
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152104072333482&set=vb.653048481&type=2&theater

20131221_152356.jpg

20131221_152031.jpg

20131221_152130.jpg

20131221_152158.jpg

20131221_152245.jpg

Teşekkür ederim...

Bu aşamaya gelmek aslında bu işe başlarken düşündüklerimden daha zor oldu, bundaki en büyük etkende benim çalışma ortamımın basitliği ve tek başına çalışıyor olmam, daha teknolojik şartlarda veya ortamda bu çalışmayı yapıyor olsaydım bu kadar yormazdı, bu güne kadar bu tip arge çalışmalarında çoğunlukla harcadığımız paralar boşa gidiyor, bu seferde sonucu bilemediğim için en azından emeğimi çöpe atarım düşüncesi ile örneğin tenteyi kendim dikerek masrafları kontrol altında tutmak istedim, ama oldukça yorucu oldu, çünkü bana göre tentenin dikilip yerine montajı pop-up'ı yapmakdan zor geldi, neyseki sistem istediğim gibi düzgün çalıştığı için şimdi keyfim yerinde, şimdi hedef, dikey açılan pop-up...
Pop-up'a meraklı bir sürü insan vardı, bende herkes kendi pop-up'ını kendi yapabilsin diye, özel işlem görmüş malzeme kullanmadan sıradan herkesin temin edebileceği malzeme ve imalat yöntemi ile pop-up'ı ortaya çıkardım, inşallah bu ilk" beta" versiyondan faydalananlar olur...

20131221_152347 a.jpg

Atilla abi tebrik ederim guzel olmus. Bu tavanin yuksekligi ducato gibi bir aracta cok buyuk durmasada, alcak tavanli minibuslerde estetik olarak biraz yuksek kalabilir. Bu yuzden bu tavanin yuksekligini daha alcak olarak yapmak fiziksel olarak mumkun mu?

Sent from my iPad using Tapatalk

Melih yükseklikden kapalı konumu mu yoksa açık konumu mu kastediyorsun anlaşılmıyor..
Açık konumda 145 cm yükseklik var bu yükseklik orijinal pop-up'larla aynı...
Kapalı konum ise 15 cm..... Üst kasa 13 cm+ 2cm üst kasa tavan arasındaki süspansiyon boşluğu var...
Üst yüksekliği azaltmak için yatakda kullanılacak süngeri 10 cm'den daha ince kullanmak gerekir, buda konforu bozar sanırım, çünkü 10 cm yatak süngeri+2 cm yorgan+2 cm tavanın içindeki izolasyon toplam 14 cm....
Göze iri geliyorsa, bunu sebebi eninin genişliği olabilir, kasa 260x135 cm, yatak ise net 200x122 cm'lik bir konfor sunuyor...
Tenteyi montajlarken, bir saate yakın pop-up'ın içinde çalıştım, çıkış tüneli ile birlikde 260x125cm'lik taban ölçüsüne 140 cm iç yüksekliğe sahip harika bir çadır hissini veriyor, dağcılık yaptığımız yıllarda bu ebatta bir çadırda 3 kişi yatıyorduk, yukarıda hafifçe eğilerek rahatlıkla giyinme işleri yapılabilecek sanırım..

Atilla Bey tebrikler. Boyu uzayan, kısalan, eğilen, bükülen , esnek okuma lambaları var. İçerisini aydınlatama onu kullanabilirsiniz. Reimo'da onlardan vardı. Kapalı iken içinde durur, açınca istediğiniz konuma getirebilirsiniz. Bir de kaparken camları veya kapıyı açmayı unutmamak için sticker gibi birşey gerek.

Teşekkür ederim...
Araç tavanına pop-up'ın montajını yaparken elektrik tesisatınıda çekeceğim, yazın sıcaklarda serinletme için 12v bir birgisayar fanı ve aydınlatma için led şerit kullanacağım, hatta vebasto'nun çıkışına yönlendirme kontrollü "Y" koyarak bir ucunu pop-up içine üfleteceğim, olurya kışında kullanmak gerekirse, her nekadar çadırda olsa, içeri üfleyen bir sıcak hava olması iyidir sanırım...

atiladi' Alıntı:
Teşekkür ederim...
Araç tavanına pop-up'ın montajını yaparken elektrik tesisatınıda çekeceğim, yazın sıcaklarda serinletme için 12v bir birgisayar fanı ve aydınlatma için led şerit kullanacağım, hatta vebasto'nun çıkışına yönlendirme kontrollü "Y" koyarak bir ucunu pop-up içine üfleteceğim, olurya kışında kullanmak gerekirse, her nekadar çadırda olsa, içeri üfleyen bir sıcak hava olması iyidir sanırım...
bizim kışlığımızda bu abi..fikir olsun dedim :smiley:
http://www.gowesty.com/ec_view_details.php?id=4046&category_id=135&category_parent_id=

Atilla abi detayli anlatimin icin tesekkurler. Ben kapali konumda yukseklikten bahsetmistim. Kapali konumda ducatonun tepesinde gercekten olcekli ve hos durur. Fakat kia pregio, vw transporter vb. alcak tavanli bir aracin uzerinde biraz olceksiz kalir mi dusuncesi uyandi bende. Gerci boyle bir durumda tavan yukseltmek amaci ile kullanilacagi icin (yani senin actigindan daha fazla tavan deligi acilacagindan) yukari zaten yatak yapamayacagimiz icin pop-up in kapali konumdaki yuksekligini dusurebiliriz.

Sent from my iPad using Tapatalk

Melih, pop-up incelemelerin ve gözlemlerin çok doğru...Aslında orjinalinde yüksekliği 12-13 cm fakat orjinalde pop-up kenarları aracın yan yağmur kanallarına basıyor olması, pisikolojik olarak araçla bütünleşik bir görüntü verdiği için göz yanılması oluşuyor, benim yaptığım köşegen olarak araç tavanına bastığı için kübik olarak göze yüksek yanılsaması yapıyor oysa 15 cm, aradaki fark 2-3 cm..Dediğin gibi bu pop-up psa'lara yakışır, ama bir boy ufak araçlarda sırıtabilir, çünkü psa'ların yerden tavan yüksekliği 270 cm olduğu için 170-180 cm boyunda insan gözü ile bakışda, tavanın yüksekliğinden dolayı pop-up'ın bir kısmı görünmeyecek, pop-up'ı belki sadece basketbolcular bütün olarak görebilecek sanırım..Az kaldı takınca göreceğiz artık, benim için önemli olan, sistemin doğru çalışması...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

SON KONULAR

Geri