Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 170
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,554
Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

atiladi' Alıntı:
Çoklu güneş panellerini birbirine bağlamada kullanılan gruplama konnektörleri, gerçekden pahalıdır, ve € bazında satılırlar, 2 paneli birleştirmek için 1 takım grup konnektör kullanırken, 3-4 paneli birleştirmek için 2 takım grup konnektör kullanmak gerekir..Tek fiş (dişi+erkek) konnektörler de pahalıdır ama grup konnektörler gibi deyil, sistemi tamamen sabit yapmamak, gerektiğinde sökebilmek için en azından tek fiş könnektörleri kullanmak zorundayız...

Sağlık olsun. Sökülebilir olması gereken yerde klemens kullanarak geçtim.

Etiketler

Abi eline saglik. Bu paneller 5 10 cm yukarıda olmasi gerekmiyor muydu? Isınma sorun yaratmasın? Daha once de sıcaklıktan bahsetmistim. Bu arada cok şık olmuş eline sağlık.

İnsel, panellerin altından rüzgar geçebilmesi yeterli, pop-up'da bu az da olsada var.... Sorun penellerin montajlanırken dört tarafını mastikle cam macunu gibi çepe çevre mastiklendiğinde oluşuyor, paneller aşırı ısınırsa LED göstergeli şarz kontrol cihazı kullananların ekranında Eror... no olarak görünüyor, tavana çıkıp bir kova su dökersen herşey yoluna girip sorun düzeliyor, burada sorunun büyüğünü LCD ekranı olmayıp LED ışıklı şarz kontrol kullananlarda oluyor, çünkü sistemin eror verdiğinin farkında bile olmuyor, sistem soğuyuncaya kadar şarzı kesiyor, bazı markalar kaldığı yerden devam ediyor, bazı markalarda reset atmak gerekiyor..Bu güne kadar benim başıma gelmedi, ama sorun yaşayan müşterilerim oldu telefon desteği ile sorunlarını çözüyoruz, belli bir markanın kullanım klavuzunu grafikleri dahil komple Türkçe'leştirdim, eror nolarını takip ederek (13 farklı eror modu var) kendi sorunlarını çözüyorlar..

Bu gün, pop-up'ın amortisörlerini 12cm öne doğru alıp, amortisör ucunu kılıç noktasının üstüne aldım, böylece, pop-up kilitleri açılınca hafifçe elle yukarı doğru itilince daha kolay olarak açılacak....

Aşağıdaki linklerden pop-up'ın çalışmasını izleyebilirsiniz..

http://www.dailymotion.com/embed/video/x189xag

http://www.dailymotion.com/embed/video/x189z9d

20131211_120511.jpg

20131211_123531.jpg

Hocam elinize sağlık uğraşınıza değmiş.Kolay gelsin diyelim ki kolaylaşsın.

Pop-up kapalı konumda iken, A ve B noktalarının aynı düzlemde olmasına Kılıç noktası deniyor, B noktası aşağı inerse kapalı konumda itme devam eder kilit pozisyonunu destekler, B noktası yukarıda kalırsa açma yönünde itme devam eder, bu pozisyonda amortisör sürekli olarak pop-up'ı açmak ister, manuel kilit açıldığı anda küçük bir kuvvet ile pop-up kolayca açılma eğilimi gösterir..

http://www.dailymotion.com/embed/video/x189xag

http://www.dailymotion.com/embed/video/x189z9d

20131211_114058.jpg

Atilla Bey maşallah dediğinizi yapıyorsunuz. Ağırlık ve sızdırmazlık konusunu sorunsuz geçerseniz çok iyi bir ürün ortaya çıkaracağınıza eminim. Onlarda sorun olsa bile kendinize yaptığınız için düzeltme şansınız olacak. Bir de bu tip ataşmanlarda benim bir korkum olur. Yolda giderken ani frende filen yerinden çıkıp gitmesi, ya da virajlarda ekstra yük getirerek arabayı savurması. Onu engellemenin yolu araca bağlarken bağlantının profesyonelce yapıması. Onlara zaten dikkat edeceğinizi biliyorum.

Teşekkür ederim..
Su sızdırmazlığı konusu tabiki en dikkat ettiğim konu oldu, nede olsa beş parça alüminyumun birleştirilmesi ile oluşan bir ekipman, ben elimden geleni yaptım, gerisini takıp kullanmaya başlayınca göreceğim..Orjinallere göre benim yaptığım üst hareketli parçanın ahşap kasaya şapka gibi geçmeside, tavanın aldığı yağmur suyuna daha mukavim bir dizayn olduğunu düşünüyorum
Ağırlıkda tabiki bizim için çok önemli, alüminyumları kg ile satın alıp kullandığım için tereddütüm yok, tavanda kullanılan tüm alüminyum ekipman 24 kg, +6 kg iki makas, +2 kg iki amortisör, + 6kg ahşap kasa, pop-up toplam kg'ı 38 kg tuttu... Üzerine koyduğum 4 adet 100 watt güneş panelide 30 kg, tavan yüküm böylece 68-70 kg gibi bir değere ulaştı..
Pop-up yükü tavana 13 cm yükseklikde büyük alana yayılan bir yük olduğu için tavana yapılacak sabitlemede, sorunsuz bir montaj olacağından eminim, en önemli bağlantı yukarı çıkış koridoru açılırken üst sisteme bu noktadan, uygun şatlarda sabitlenmesinin bağlantı gücünün üst seviyede olacağıdır, yaygın yük durumunda olduğu için virajlardaki "K" kuvvetinin minimum olacağını hesap ediyorum..

20131211_123531.jpg

Atila Bey güzel çalışma oluyor. Elinize sağlık.

Ellerinize sağlık, devamının da böyle güzel olacağına eminim. Allah nazardan saklasın. İnsanın kendi evine böyle bir sistem kurası geliyor. Kolay gelsin.

Bu gün, pop-up tavanın tentesini önce, sahip olduğu üçgen yapıya uygun olarak kesimini yaptım sonrada dikişini bitirdim, sağ ve sol yana iki adet havalandırma penceresi bıraktım, pencerelerde tül standart, tente içinden fermuarlı impertex perdeler dikildi..Sıra tentenin pop-up sisteme montajında..

20131219_175514.jpg

20131219_184837.jpg

20131219_184817.jpg

20131219_184748.jpg

beni sadece düşündüren kumaş bağlantıları,
içeri su sızdırmazlık birazda bu bağlantı şekliyle alakalı diye düşünüyorum,
bakalım nasıl çözeceksin, izliyoruz usta :smiley:

Levent dediğin gibi, bağlama önemli..Üst bağlama alüminyumun içinde kaldığı için hiç bir sorunu yok, alt çerçeveye bağlantı önemli, onuda çerçevenin üst kalınlığına 1-2 mm dışarı taşacak çekilde montajlamayı düşünüyorum, pop-up açık konumda iken su zerrecikleri impertexden süzülüp aracın tavanına akacağını düşünüyorum..
Bu gün çadırın montajı için alüminyum boy lamalar aldım, impertex'i lamaların altına sıkıştırarak vidalayacağım, böylece her hangi bir durumda impertex'in kısmi veya tamamen sükülebilmesini kolaylaştırmış olacağım..Montaj yarın...

mpertex montaj.jpg

atiladi' Alıntı:
Levent dediğin gibi, bağlama önemli..Üst bağlama alüminyumun içinde kaldığı için hiç bir sorunu yok, alt çerçeveye bağlantı önemli, onuda çerçevenin üst kalınlığına 1-2 mm dışarı taşacak çekilde montajlamayı düşünüyorum, pop-up açık konumda iken su zerrecikleri impertexden süzülüp aracın tavanına akacağını düşünüyorum..
Bu gün çadırın montajı için alüminyum boy lamalar aldım, impertex'i lamaların altına sıkıştırarak vidalayacağım, böylece her hangi bir durumda impertex'in kısmi veya tamamen sükülebilmesini kolaylaştırmış olacağım..Montaj yarın...
Abi..Üst tarafı Kalın cırt cırt yapsaydın yarın branda kirlendimi sökmesi kolay olur ;) ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR