Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)
Bu gün, pop-up'ın iç tavan epidyem süngerlerini yapıştırarak işe başladım, kendinden yapışkanlı olduğu için montajı kolay, dekoratif, en önemlisi hafif bir malzeme oluşu...
Sonra üst parçaya makasları montajladım, sonrada alt kasaya montajlayıp, amortisörleride montajlayınca, tavanı çalışır hale getirdim...
Sonra, güneş paneli bağlantı alüminyum profillerini pop-up'ın sağ ve soluna boydan boya montajladım...4 adet panelei bir birine bağlayacak konnektör kapbo setini daha önce montajlamıştım, panelleri tavana montajlayıp, son olarakda konnektörlerini bağlayıp, kabloların aküye gidecek iki tanesinide pop-up'a açtığım delikden pop-up tavan içine geçirdim, ileride araç tavanıda delinerek bu iki kablo önce güneş paneli şarz kontrol cihazına sonra akülere ulaşacak..
Paneller tamamen montajlandıktan sonra, pop-up'ı aç-kapa yaptığımda üsteki panellerden kaynaklanan sorun varmı diye kontrolleri yaptım, amortisörleri kapalı konumda kılıç altı dediğimiz şekilde bağlamıştım, yani amortisör kapalı iken, üst tepe başlangıç noktası, alt uç bağlantısının 1cm kadar altına düşürülmesi halidir, amortisörün gergin hali sonbulur tere döner, bu konum aynı zamanda kilit görevi görür..Panellerin ağırlığı kilit pozisyonundan çıkıp tavanı açarken, tavanın açılması için gereken kuvvet biraz fazla geldi..Yerın amortisörün kılıcını 2-3 cm kaydırıp, kapalı konumda da gergin durumda kalmasını sağlayacağım, bu şekilde pop-up açıldığı anda kendi kendine amortisör ilew açılacak, tabiki bu durumunda bir handikapı var, bu sefer kapalı konumda kilit yapmadığı için pop-up kapatıldığında, mutlaka bir menteşe kilit ile sabitlenmesi gerekecek..Umarım ilgi duyanlar anlayabilmiştir...