Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 170
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,296
Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

atiladi' Alıntı:
Havalar kötü gitmeye başlayınca, iş yapmak en mantıklı uğraş, birde mastikler ve boyalar çabuk kurusa, daha iyi olacak ama, bekleyip duruyorum...

Atila Dostum,
Görsellerde görüldüğü kadar ev ortamında çalışıyorsun.Bacımızı cici annene mi gönderdin yoksa? ;)

Etiketler

TA2RX' Alıntı:
Pop-up tavan konusunda zır cahil olduğum için sorum aptalca gelirse affola:

Açılan kısım ile sabit kısım arasından yağmur, vb. su sızması nasıl engelleniyor? Buradaki yapıda sanki üst üste binen hiç bir parça olmadan, doğrudan iç içe geçiyorlarmış gibi bir izlenim edindim.

Tahmin ettiğin gibi iç içe bir durum, üst kabuk alüminyum iç yatak çerçevesinin komple üzerine geçiyor, kapalı konumda sadce dış kabuk görünüyor, hatta dış kabuk araç tavanına 1-2 cm kadar değecek gibi duruyor..Kenar tentesi, üst parçanın içine alt çerçevenin dışına sabitlendiği için açıldığında evlerdeki saçak misali yağmur suyunu ekarte ediyor, zaten tente suyu kaydırır özellikde olduğundan, sadece dar açıdan alacağı yağmur suyunu rahatlıkla yüzeyden kaydırıp, araç tavanına yönlendiriyor, bu tip tavanların sistemi bu...
Koskoca Google ve youtube'da "home made" olarak amatör ortamda pop-up tavan çalışmasına rastlamadım, bu pop-up dünyada bir ilk "home made" olacak....

airboat' Alıntı:
Atila Dostum,
Görsellerde görüldüğü kadar ev ortamında çalışıyorsun.Bacımızı cici annene mi gönderdin yoksa? ;)

Hocam, tahminin gibi ev ortamı, benim evin alt katı, boş duruyor,sahibi kiraya falan vermiyor bir odasını fazlalık eşyalarını koymak için kullanıyor, anahtarını verdi, eşyalarını koy dedi, bende dediklerini yaptım, bir odaya eşyalarımı koydum, diğerinide de bazı ön çalışmalar yapıyorum..

atiladi' Alıntı:
Tahmin ettiğin gibi iç içe bir durum, üst kabuk alüminyum iç yatak çerçevesinin komple üzerine geçiyor, kapalı konumda sadce dış kabuk görünüyor, hatta dış kabuk araç tavanına 1-2 cm kadar değecek gibi duruyor..Kenar tentesi, üst parçanın içine alt çerçevenin dışına sabitlendiği için açıldığında evlerdeki saçak misali yağmur suyunu ekarte ediyor, zaten tente suyu kaydırır özellikde olduğundan, sadece dar açıdan alacağı yağmur suyunu rahatlıkla yüzeyden kaydırıp, araç tavanına yönlendiriyor, bu tip tavanların sistemi bu...

Alüminyum kaplamanın bütün sistemin üzerini kapadığını farketmemiştim. Bilgi için teşekkürler.

merhaba ben muammer manavcı Atilla bey tavan sisteminizi ilgiyle okudum inşallah bitimine kadar takip edeceğim
ben bundan bir ay kadar önce Eskişehir de bir karavan bakmaya gitmiştim yanılmıyorsam adapazarı ndaki firmalardan birine yaptırılmıştı arabanın üstünde ayni sizinkine benzer bir sistem vardı içeriden 50ye 50 bir menhole bırakmışlar oradan çıkılıyordu araç yüksek tavan olduğu için tavanı komple açmamışlar gerçi açıp bakmak imkanı olmadı ama sizinkine çok benziyordu neyse ben şunu sormak istiyorum şimdi tavan yere yaklaşık 45 derece açıyla duracağı için karavanı park ederken her halde güneşin geldiği tarafa doğru çevirip güneşi tam ğörmesi ni sağlamak gerekebilir diye düşünüyorum çalışmalarınızda başarılar diliyorum aşkınız ve şevkiniz daim olsun

Teşekkür ederim...
Yukarı çıkış koridorunu 50 x 125 cm bırakıyorum, yukarı çıkışı dublex evlerdeki ahşap merdiven gibi, 50 yaşın üstündekilerinde rahat bir şekilde yukarı çıkıp inebileceği sahanlıklı bir çıkış merdiveni yapmaya çalışıyorum..
Açılı açılan pop-up tavanda güneş panellerinin güneşi görmesini, geçen gün konuşmuştuk, biz hep gündüzleyin sanki pop-up'ı açıp yukarı çıkıp yatıyormuşuz gibi düşünüyoruz, Bu karavanı ben iki kişilik olarak tasarlıyorum, normal olarak tavanı açmaya gerek yok, karavanın içinde zaten iki kişilik yatak var, pop-up'ı sadece 3 ve 4 üncü kişiler misafir olduğunda ve yazın güneyde karavanın içi çok sıcak olduğu için damda yatmak anlamında düşünüyorum, çoğunlukla pop-up açılmayacağı veya sadece gece açılacağı için zaten güneş panellerinin ne yöne baktığı bizi çok da ilgilendirmiyor, tabiki sabah güneşini alabilecek şekilde konuçlanmak bir avantaj, deneyimler ile sabittir ki, sabah güneşini almaya başladığı ilk 1-2 saatte zaten aküler tam dolu seviyeye ulaşıyor, bu karavana montajlayacağım paneller, 4 X 100 =400 watt polycristal paneller ...

Bu gün, pop-up'ın kendi içinde montaj öncesi son kat boyalarınıda bitirdim, pop-up'ın kendi kasasına ve pop-up üzeri güneş panellerinin montajına gelindi..
Sonra güneş panellerini bağlamadan önce panellerin birbirine bağlanabilmesi için kablo konnektörlerini hazırladım, paneller bağlanırken, kablolamalarıda aynı anda bitecek..

20131208_181151.jpg

20131207_140457.jpg

atiladi' Alıntı:
Bu gün, pop-up'ın kendi içinde montaj öncesi son kat boyalarınıda bitirdim, pop-up'ın kendi kasasına ve pop-up üzeri güneş panellerinin montajına gelindi..
Sonra güneş panellerini bağlamadan önce panellerin birbirine bağlanabilmesi için kablo konnektörlerini hazırladım, paneller bağlanırken, kablolamalarıda aynı anda bitecek..

Konnektörleri nereden aldınız? Hangi adla satılıyor? Giresun denen mahrumiyet bölgesinde bulunmadığı için ben hepsini lehimlemek zorunda kaldım. :(

TA2RX' Alıntı:
Konnektörleri nereden aldınız? Hangi adla satılıyor? Giresun denen mahrumiyet bölgesinde bulunmadığı için ben hepsini lehimlemek zorunda kaldım. :(

Güneş paneli satan herkes bu konnektörleri (güneş paneli fişi) satar...

Atilla ağabey bitmiş olarak görüyorum arabayı bulmak lazım :smiley: yarın dükkana gel yemek yeriz.

Selamlar.

Bu gün, pop-up'ın iç tavan epidyem süngerlerini yapıştırarak işe başladım, kendinden yapışkanlı olduğu için montajı kolay, dekoratif, en önemlisi hafif bir malzeme oluşu...
Sonra üst parçaya makasları montajladım, sonrada alt kasaya montajlayıp, amortisörleride montajlayınca, tavanı çalışır hale getirdim...
Sonra, güneş paneli bağlantı alüminyum profillerini pop-up'ın sağ ve soluna boydan boya montajladım...4 adet panelei bir birine bağlayacak konnektör kapbo setini daha önce montajlamıştım, panelleri tavana montajlayıp, son olarakda konnektörlerini bağlayıp, kabloların aküye gidecek iki tanesinide pop-up'a açtığım delikden pop-up tavan içine geçirdim, ileride araç tavanıda delinerek bu iki kablo önce güneş paneli şarz kontrol cihazına sonra akülere ulaşacak..
Paneller tamamen montajlandıktan sonra, pop-up'ı aç-kapa yaptığımda üsteki panellerden kaynaklanan sorun varmı diye kontrolleri yaptım, amortisörleri kapalı konumda kılıç altı dediğimiz şekilde bağlamıştım, yani amortisör kapalı iken, üst tepe başlangıç noktası, alt uç bağlantısının 1cm kadar altına düşürülmesi halidir, amortisörün gergin hali sonbulur tere döner, bu konum aynı zamanda kilit görevi görür..Panellerin ağırlığı kilit pozisyonundan çıkıp tavanı açarken, tavanın açılması için gereken kuvvet biraz fazla geldi..Yerın amortisörün kılıcını 2-3 cm kaydırıp, kapalı konumda da gergin durumda kalmasını sağlayacağım, bu şekilde pop-up açıldığı anda kendi kendine amortisör ilew açılacak, tabiki bu durumunda bir handikapı var, bu sefer kapalı konumda kilit yapmadığı için pop-up kapatıldığında, mutlaka bir menteşe kilit ile sabitlenmesi gerekecek..Umarım ilgi duyanlar anlayabilmiştir...

20131209_161013.jpg

20131209_161058.jpg

20131209_164029.jpg

20131209_164125.jpg

20131209_164140.jpg

atiladi' Alıntı:
Güneş paneli satan herkes bu konnektörleri (güneş paneli fişi) satar...

Onların istediği paralar feci şekilde yüksek. Kullandığınız kablolar farklı olduğu için sizin bunları daha ucuza bulduğunuz izlenimi edinmiştim.

Çoklu güneş panellerini birbirine bağlamada kullanılan gruplama konnektörleri, gerçekden pahalıdır, ve € bazında satılırlar, 2 paneli birleştirmek için 1 takım grup konnektör kullanırken, 3-4 paneli birleştirmek için 2 takım grup konnektör kullanmak gerekir..Tek fiş (dişi+erkek) konnektörler de pahalıdır ama grup konnektörler gibi deyil, sistemi tamamen sabit yapmamak, gerektiğinde sökebilmek için en azından tek fiş könnektörleri kullanmak zorundayız...

20131210_094427.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

SON MESAJLAR

SON KONULAR