Kendi Karavanını Kendi Yapanlar Dukato

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Destan06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 416
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 137,699

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Kendi Yapanlar Dukato

egean.tr' Alıntı:
Kolay gelsin, inşallah tez zamanda bitirir ve kervanımıza katılırsınız :smiley: tente konusunda size yardımcı olabilirim. Kendi karavanıma da, bircok arkadaşın aynı yerden aldığı gibi, taktırdım... Mafsalsız tip oldukça ekonomik, üstelik fazla ağırlıkta yapmıyor... www.alendatente.com sitesinden gerekli iletişimi kurabilirsiniz. Tüm takma aparatları dahil size kargoyla geliyor.. Esen kalınız...

Alenda tente "karavancı" fiyatı uyguluyor. Yani katlamalı. Başka markalara bakın. Benim topikimde ilgili mesajı bulursanız ayrıntısını göreceksiniz.

TA2RX' Alıntı:
Alenda tente "karavancı" fiyatı uyguluyor. Yani katlamalı. Başka markalara bakın. Benim topikimde ilgili mesajı bulursanız ayrıntısını göreceksiniz.

Teşekkürler hocam sizin bölümü baştan sona okudum bilgim var. Alenda tente iki teleskobik ayak koymuuş 3.5 metre tentenin fiyatı olmuş 750 TL

Selamlar.
""12 V tesisatta ağırlıklı olarak ana hatlarda 6 mm ve 4 mm kablo kullandım. Şaşe (-) tesitası 1,5mm ve 2 mm kabloyla çektim.""

Neden şaseyi daha ince çektiniz acaba.?

Aka' Alıntı:
Selamlar.
""12 V tesisatta ağırlıklı olarak ana hatlarda 6 mm ve 4 mm kablo kullandım. Şaşe (-) tesitası 1,5mm ve 2 mm kabloyla çektim.""

Neden şaseyi daha ince çektiniz acaba.?

Şaşe kablosuna yük bineceğini düşünmüyorum ondan olayı. Yoksa yanılıyormuyum?

Destan06' Alıntı:
Şaşe kablosuna yük bineceğini düşünmüyorum ondan olayı. Yoksa yanılıyormuyum?

Vahit Bey,
Elektrik kaynağını musluktan akan suya benzetin. Musluğu + uç olarak düşünün giderini - veya şasi. Musluktan ne kadar akıtıyorsanız giderden de o kadar geri dönüyor olacak. Her hat için giden ve dönen aynı olmalı. Keza 220 V AC devresinde faz, nötr ve toprak hattı için de durum aynı. Kesitlerde buna göre aynı olmalı.

bariscim' Alıntı:
Vahit Bey,
Elektrik kaynağını musluktan akan suya benzetin. Musluğu + uç olarak düşünün giderini - veya şasi. Musluktan ne kadar akıtıyorsanız giderden de o kadar geri dönüyor olacak. Her hat için giden ve dönen aynı olmalı. Keza 220 V AC devresinde faz, nötr ve toprak hattı için de durum aynı. Kesitlerde buna göre aynı olmalı.

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler.. :smiley:

Bu hafta sonu ahşap döşemelere başladık tavan yapıldı. Yanlara ahşap yetmeyince boş durmaktansa tavan yalıtıma başladım. Strafor girmeyen yerlere can yünü koydum. Bu hafta sonu bu kadar

IMG_20150222_130049.jpg

IMG_20150222_153051.jpg

IMG_20150222_153113.jpg

IMG_20150222_161840.jpg

Alparslan bey açıklamış gerçi, şuna benzetin ince bir ip ile kalın bir ipi uç uca bağladığımızda bu birleşik ipin çekeceği yük ince ipin kaldırabildiği kadardır, bu konuda ne kadar bilginiz olduğunu bilmediğim için yazıyorum yanlış anlamayın, düşük doğrusal akım evlerde kullandığımız şebeke voltajı gibi olmuyor, araçta yanlış sigortalanmış bir besleme hattı sigorta atmadığı zaman kablolarda ısınmaya, ve akü voltajı düştükçede tutuşmaya doğru gider, aslında araçlarda yanmaz kabloda kullanmalıyız, fakat bizler tüm bunları boşunada konuşuyor olabiliriz, şöyleki, bu besleme hattından neleri besleyeceğinizi bilmiyoruz, belkide basit birkaç lamba çalıştıracaksınız, eğer amper çekecek cihazlarınızı bu hattan besleyecekseniz, buna alternatif olarak aracın kendi şasesini eksi voltaj hattı olarak kullanabilirsiniz, yaşam aküsünden en yakın şase noktasına 30mm lik bir kabloyu pabuç ve cıvata ile bağladığınızda sorun biter. dilediğiniz noktadan şase alabilirsiniz. burada aklınıza şu gelebilir, araç aküsü ile yaşam aküleri şaseleri birleşmesi doğrumudur, şu var yaşam akülerini extra bir dinamodan şarz eden sistemlerde bağlantı bu şekildedir zaten.

Aka' Alıntı:
Alparslan bey açıklamış gerçi, şuna benzetin ince bir ip ile kalın bir ipi uç uca bağladığımızda bu birleşik ipin çekeceği yük ince ipin kaldırabildiği kadardır, bu konuda ne kadar bilginiz olduğunu bilmediğim için yazıyorum yanlış anlamayın, düşük doğrusal akım evlerde kullandığımız şebeke voltajı gibi olmuyor, araçta yanlış sigortalanmış bir besleme hattı sigorta atmadığı zaman kablolarda ısınmaya, ve akü voltajı düştükçede tutuşmaya doğru gider, aslında araçlarda yanmaz kabloda kullanmalıyız, fakat bizler tüm bunları boşunada konuşuyor olabiliriz, şöyleki, bu besleme hattından neleri besleyeceğinizi bilmiyoruz, belkide basit birkaç lamba çalıştıracaksınız, eğer amper çekecek cihazlarınızı bu hattan besleyecekseniz, buna alternatif olarak aracın kendi şasesini eksi voltaj hattı olarak kullanabilirsiniz, yaşam aküsünden en yakın şase noktasına 30mm lik bir kabloyu pabuç ve cıvata ile bağladığınızda sorun biter. dilediğiniz noktadan şase alabilirsiniz. burada aklınıza şu gelebilir, araç aküsü ile yaşam aküleri şaseleri birleşmesi doğrumudur, şu var yaşam akülerini extra bir dinamodan şarz eden sistemlerde bağlantı bu şekildedir zaten.
Verginiz bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten buna ihtiyacım varmış fark ettim. Paylaşmanın da güzel olan yanı bu olsa gerek Bu hafta ilk iş olarak şase kablolarını değiştireceğim. Alparslan bey açıkladıktan sonrada araçlardaki tesisat aklıma geldi aküden şaseye bağlanan kablo bile ana elektrik hattıyla aynı kalınlıkta. Tekrar teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR