Kendi Karavanını Kendi Yapanlar Dukato

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Destan06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 416
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 137,688
Ynt: Kendi Karavanını Kendi Yapanlar Dukato

Yaklaşık 10 gündür su depolarıyla uğraşıyorum. en kısa zaman da görseller yüklenecek. depoların %80 lik bölümü halloldu. Bir de atölye olmayınca her eksikte sanayiye gitmek zaman alıyor.

Etiketler

araya İç kısmın astar (antipas) boya işini şıkıştırdık.

IMG_20150118_151936.jpg

Üstü kapanacak yerlere yapılan yatırım altta kalır ama aracın ömrünü arttırır. Elinize sağlık...

Sn Vahit bey .
Aracınız , Karavan yapımı için bana oldukca elverişli geldi . Sizin yerinizde olsam aşagıda bıraktıgınız boşlugun her zerresini kullanılabilir sekilde değerlendirmeye çalışırım . Bu nedenle de bu bölüme daha sonraları da ulaşılabilir kapaklar dizayn etmeye çalışırdım. Malumunuz dur ki; bu sınıf araçlarda araç-gereç , sitepne , yeterince temiz ve atık su depoları gibi gereksinmelere çok ihtiyaç olmaktadır Bil-hassa su depoları gezme biçimlerimiz ne olursa olsun çogunluk'la bize eziyet çıkarabilirler. Öyle ya gezmek ise maksat , hep bilmediğimiz yerlere gitmezmiyiz.? Doğal olarak da çogunlukla temiz su bulabilmekte zorlanırız. Hani diyorum. Benim gibi düşünenler de olabilir diye düşünerek kenar köşeleri hep değerlendirebilmek sitresimi aktarmak ile faydalı olabilirim diye düşündüm. Yine de siz daha iyisini bilirsiniz. Zaten detayları da atlamayacağınızı umuyorum, Kenar köşe titiz calışmalarınızdan da belli oluyor.
Size kolay gelsin :smiley:
Selamlar.

mehmet_mtrs' Alıntı:
Sn Vahit bey .
Aracınız , Karavan yapımı için bana oldukca elverişli geldi . Sizin yerinizde olsam aşagıda bıraktıgınız boşlugun her zerresini kullanılabilir sekilde değerlendirmeye çalışırım . Bu nedenle de bu bölüme daha sonraları da ulaşılabilir kapaklar dizayn etmeye çalışırdım. Malumunuz dur ki; bu sınıf araçlarda araç-gereç , sitepne , yeterince temiz ve atık su depoları gibi gereksinmelere çok ihtiyaç olmaktadır Bil-hassa su depoları gezme biçimlerimiz ne olursa olsun çogunluk'la bize eziyet çıkarabilirler. Öyle ya gezmek ise maksat , hep bilmediğimiz yerlere gitmezmiyiz.? Doğal olarak da çogunlukla temiz su bulabilmekte zorlanırız. Hani diyorum. Benim gibi düşünenler de olabilir diye düşünerek kenar köşeleri hep değerlendirebilmek sitresimi aktarmak ile faydalı olabilirim diye düşündüm. Yine de siz daha iyisini bilirsiniz. Zaten detayları da atlamayacağınızı umuyorum, Kenar köşe titiz calışmalarınızdan da belli oluyor.
Size kolay gelsin :smiley:
Selamlar.
Mehmet hocam öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Tavsiye ve tecrübelerinize de her zaman ihtiyacım vardır. 150 Lt temiz su, 130 Şt de pis su depoları için yaklaşık on gündür uğraşıyorum nihayet yerleştirdim alta.

Nihayet altta ki depo işlerini bitirip zemini kapladık. Zeminde 18 mm osb kullandım, alt kısma gelen tarafı mebran döşedim. Osb nin üst kısmını da su yalıtımı için elastiki kaplama yapacağız. İnşallah sırada ahşap takviyeler ve elektrik tesisatı var. Herkese ras gele.

HPIM3431.JPG

HPIM3428.JPG

HPIM3433.JPG

Alt yapıyı bitirip nihayet planı netleştirdik. Plan genel hatlarıyla aşağıdaki gibi, gardırop olarak planladığın yere buzdolabı altına da yazın, mobil 220 klima aynı yere kışın lpg ısıtıcı düşünüyorum çünkü ikisi de bacalı olduğu için sorun olacağını tahmin etmiyorum. Her türlü teklife açığız.

Karavan plan.png

Bu hafta sonu elektrik tesisatına başladık, ana hatlar olarak tavan ve yan duvar birleşme yerine kablo kanalı çektim boydan boya. Ara ara ek yerlerine buat koyarak ileride tesisat arızaları veya ihtiyaç durumuna göre ilave hat için müdahaleye imkan verebileceğini düşünüyorum.

IMG_20150208_154420.jpg

IMG_20150208_155716.jpg

IMG_20150208_173945.jpg

IMG_20150208_173953.jpg

Plan, oldukça sorunsuz olabilecek klasik tarz.
Güzel resimler, yolunda gözüküyor her şey.

Kolay gelsin, takibe devam...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR